![]() |
airgrid m2 20dbi +AP
Spajam se na caffe bar(siemens SX763,wpa ) sa ubnt airgrid m2 hp 20dbi.
Htio bih spojiti EW-7228APn tako da imam wireless u kuci. kako to izvesti |
Pa jednostavno :D
Podesi EW-7228APn u vulgaris AP mode rada, dobro bi bilo da je u drugom mrežnom segmentu, po defaultu i je na 192.168.2.1, pri konfigu ispravno uneseš ip adrese, npr. Gateway ti je SX763 (vjerojatno 192.168.1.1), potom spojiš airgrid m2 na Lan1 od EW-7228APn. |
Hvala, radi ... spojio sam sve (laptop, tablet, 2 android mobilna)
Samo sam sad primjetio da mi je brzina opala na 2.7-3 ... a bila je stabilna 4-4.2 Da li je to normalno? |
A je i nije, trebalo bi se igrati / testirati i utvrditi tko "jede" bandwith ...
mada ja nebi previše očekivao jer SX763 zna biti dosta problematičan sa wireless - om. |
Citiraj:
Znam da zna nekad zablesirati..ako si na to mislio |
Ma da, detektiraš tako šta otvaranje njegovog web konfiga traje i traje ...
napraviš čuvenu proceduru gasi - čekaj 5 sec - pali i opet mir izvjesno vrijeme. Eto sve riješeno. |
zablesirao je 1x u 7 dana što je podnosljivo.Vise mi smeta to što recimo kad zena na tabletu vrti youtube meni na pc(zicno spojen sa Edimax) skace ping na 150 a brzina pada na 2,a na tabletu sve normalno.
Imam jedan sx763 (ddwrt)...jel njega moguce upogonit umjesto edimaxa? |
SX763 ce pomoci u toliko sto ce smanjit (zeni) wifi bandwidth, pa ce tebi na zici ostat vise :)
|
Citiraj:
u koji utor ide utp od airgrid ? |
Neda mi se sad kopati, pogledaj u manualu Edimaxa kakve opcije ima za bandwith managment i/ili trafic sharping,
poanta je da postavkama podesiš da se bandwith raspodjeli podjednako ili malo ograničiš prema tabletu :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
ne samo da se objašenjenje koje je OP tražio ne odnosi na wireless već na konfiguraciju rutera nego su ovo gore što si ti napisao takvi polupani lončići da ih ni UHU super glue nemože sastavit |
pusti čovjeka, možda je mrtav umoran bio. :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:32. |