![]() |
ATI i nVidia driver za GPU istovremeno?
Pozdrav,
Mogu li ATI i nVidia driveri za grafičku karticu biti istovremeno instalirani na Win7 x64? Pitam jer želim igrati Portal 2 koji mi ne želi raditi (jednostavno zablokira na startu) na ATIju iz "Moj komp". Tu istu instalaciju igre sam bez problema igrao dok sam imao stari komp na kojem mi je bila nVidia 7600GT, pa ozbiljno sumnjam da je problem u ATI driverima. Zanimljivo da mi HL2 EP1 i EP2 rade normalno a također su od Valvea i pretpostavljam isti engine. Probao bi u komp ubosti nVidiu 8800GT koju imam neiskorištenu doma. Ako krenem u to, pretpostavljam da nema drugog riješenja osim u biosu mijenjati koju grafulju želim koristiti? |
Mogu.
Ja sam donedavno imao tako instalirane drivere. |
I? kako je to funkcioniralo?
U biosu bi prebacivao koju karticu ćeš koristiti? Je li moguće prebacivanje "u letu"? :-) Pretpostavljam da nije? |
pa ako imaš spojen monitor na nvidiju, sigurno je jedno - da ne koristiš ati.
onak WTF :D |
Nisam probao imati obje kartice ustekane.
No stvar uredno radi.. ivsno koja je kartica u kompu, koristi te drivere. Recimo, ako imam Nvidia-u u kompu, i dalje mozes otvoriti ATI control panel, i sl. Uostalom, nema razloga zasto to ne bi radilo. Slican je efekt kao kad imas onboard graficku i monitor na njoj + neku diskretnu grafu i monitor na njoj. |
Citiraj:
|
ahaaaa... ja mislio imaš dve fizičke.
u teoriji bi trebalo raditi, e sada praksa + amd = ima ti preštekavat svejedno :D |
Radi, cak imas video na jubitubiju kako radi (ne zna mu ime ali poznati frajer, NCIXcom kanal jubitubija), naj jednostavnije je ako imas monitor sa više ulaza pa AMD spojis npr preko display porta a Nvidiju preko DVI-a i u vindozama kazes koji ti je monitor glavni tj koja ce grafa radit.
Naravno da ovisno o grafi/ulazu prebacujes na monitoru ulaz preko kojeg reproduciras sliku. Nisam proba ja osobno ali koliko sam vidio (jubitubi) radi (gotovo) bez problema, mutno se sjecam da je momak reka da je treba malo majmunirat AMD-ove drivere da rade ok, a da Nvidija nije radila nikakve probleme. Ako probas javi da znamo kako je proslo. Sretno :chears: ps-sta se tice bios-a mislim da je tu lutrija u pitanju osim, ako ti bas eksplicite nudi koji PCI-e slot ce koristit kao primarni za slanje slike. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:24. |