![]() |
Presporo ripanje
Evo ovak imam slijedeću konfiguraciju i živcira me što ripanje dvd-a traje predugo preko pola sata,ista stvar ripo ja sam dvd-romom ili dvd-pržilicom,čak sam probo sa drugim hardom i ista stvar,jel ima neko riješenje.btw dvd je orginal i kupljen prije par dana i normalno radi. Šta bi mogo biti problem
|
Nec pržilice su ionako poznate kao spori ali pouzdani čitači.Možda jedino flešanjem nekog neslužbenog firmwarea se makne rip lock.
Što se tiče DVD-ROMa od toshibe imao sam je i katastrofalno sporo čita i tu nema pomoći. Zato sam sad uzeo Lite On dvdrom,malo je bučan ali čita ko raketa. |
Ili je uredjaj zakljucan sto se tice brzine ripanja (obicno je to na 2X) ili ti radi u PIO modu.
|
ma nije mi jasno zbog toga što frend ima P4 1,8ghz 384 sdram i istu pržilicu i njemu se ripa za 24min,mislim ono nisam dao tolike novce za komp koji bi bio sporiji od procesora koji je stariji 3g.
|
šta nitko ne zna?
|
koji program koristiš, si pogledao postavke?
|
dvd shrink,da
|
jesi pogledao ovo što je costa napisao?
|
Citiraj:
|
gdje to mogu promjenit tj. vidjet u kojem je modu?
|
oće netko odgovorit?
|
1 privitaka
Odeš u device manager,pa IDE ATA/ATAPI controlers pa na secundary IDE channel i mora ti biti namješteno na DMA if avaible.Ako nije namjesti.
|
to mi je namješteno
|
Možda je problem u nekoj banalnoj stvari. Obično zna biti tako. :D
|
Citiraj:
|
Ako počinje sa 3500kb/s nemoj se čuditi.Ako je DVD (medij) u hurcu zna ripati i sa 1500-2000kb/s,ali ako traje duže od 15min nešto nije u redu...
|
Jel ti možda u BIOS-u namješteno na PIO mod? Kolko ti je zauzeće proca dok ripaš?
|
nekad počne s 1500kb a nekad sa 2500kb i onda se penje do 4600kb i tih 4600kb je pred kraju i onda poćne padati
|
kako su ti uopče spojeni ti optički uređaji?Stavi jumper na prži na master,na romu na slave,sredinu kabla na rom i kraj na pržu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hm... Rješenje problema ne vidim... Jesi probo reinstalirat Windowse? Bilo bi dobro i da zamjeniš ploču pa probaš...
|
jedan je na master a jedan na slave,jučer stavio nove windowse
|
Ako ih držih svakog posebno na jednom ide kanalu stavi da ti oba budu master!Zašto je jedan slave a jedan master?!:rambo:
I stavi ih na kraj kabla,onda javi jel šljaka. |
I probaj promjenit kabal... Čovječe, sami Osječani sudjeluju u ovoj temi. :D
|
kabel sam promjenio još prije i to sam uzo onaj kvalitetniji,pogledat ću te jumpere navečer pa javim
|
Citiraj:
|
a možda je to samo NEC :D
|
Citiraj:
|
Probaj drugi firmware (netko je već to spomenuo). NEC je poznat po tome da ne čita brzo. Evo tu imaš neslužbeni firmware koji ti možda može pomoći.
Ne odgovaram za posljedice. Flashanje radiš na vlastitu odgovornost. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34. |