PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   printanje word dokumenta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=258309)

anchicka 02.04.2014. 18:30

printanje word dokumenta

bok!
zna li neko u cem je problem i kak ga rjesit, dokument u wordu je formatiran i spremljen s marginama i svim kako treba, no kad ga isprintam, čak i kad ga takvog konvertiram u pdf, margine mi ne ispadaju poravnano, nego je svaka strana drukcija bez ikakvog reda.:stoopid:
fala!

ivan_29 02.04.2014. 20:46

Da li se to dogodilo nakon neke nadogradnje, podešavanja worda ili promjene printera? Ako je prije određenog vremena radilo kako treba, onda je najlakše napraviti restore, na datum kad je sve bilo u redu.

Forace 02.04.2014. 20:56

Što koristiš za konvertiranje u pdf. I drugo pitanje da li si provjerio margine i uveznu marginu nakon otvaranja dokumenta u wordu na lokaciji na kojoj pokušavaš ispisat?

anchicka 03.04.2014. 08:27

nemam printer pa printam u kopiraonama. tamo naravno s njima otvorim fajl i jos jednom nariktamo i provjerimo margine u wordu da sve stima, i kazem kako mi treba izgledat, i opet krivo ispadne isprintano.
a za pdf koristim http://www.docspal.com/
niko nezz sta je jer moji kolege printaju na istom mjestu s tim konverterom i isprinta im se dobro.

ivan_29 03.04.2014. 20:05

Mislim da uopće ne treba istraživati zašto. Problem je nastao na računalu na kojem je dokumenat napravljen, odnosno u programu Office-Word. Probaj prije izrade novih dokumenata podesiti Word na default postavke ili reinstalaciju Office-a.

anchicka 03.04.2014. 20:17

fala, al sori jer ne kuzim se bas u to, kakve veze ima koje su default postavke mog worda, ak ja spremim fajl u postavkama kakvim zelim?

pinkskin 03.04.2014. 21:03

pretvori kod kuce u pdf pa onda printaj taj pdf file ili probaj snimat u doc a ne docx formatu

ivan_29 03.04.2014. 22:50

Citiraj:

Autor anchicka (Post 2573461)
fala, al sori jer ne kuzim se bas u to, kakve veze ima koje su default postavke mog worda, ak ja spremim fajl u postavkama kakvim zelim?

Bukvalno rečeno Word na tvome računalu se poremetio i ne sprema postavke onako kako ti odlučiš, jer valjda je prije nekog vremena to uredno činio. Kad se dogodilo da više ne sprema dokumenat kako spada? Pogrešno konvertirani dokumenat će se pogrešno i ispisati. Znači ti ga spremiš kako treba, ali zbog neke greške u Wordu ne učini tako iako prividno izgleda da jest.
Reinstalcija Office-a ili popravak Worda je rješenje.

anchicka 04.04.2014. 12:59

ok (pojma nemam kad je dobro radio). znaci zato mi, ak se taj potrgan dokument otvori u ispravnom wordu i nariktaju margine opet, on i dalje printa krivo?
a recimo da samo tekst iz mog strganog worda, copy paste u ispravni word u kopiraoni, i namjeste margine, i to se spremi, bi onda bilo dobro za print?

Campeonato 04.04.2014. 13:11

Spremaj u pdf file i tako printaj u kopiraonama. Ako nemaš word s tom opcijom, skini si cutepdf.

ivan_29 04.04.2014. 17:52

Citiraj:

Autor anchicka (Post 2573735)
ok (pojma nemam kad je dobro radio). znaci zato mi, ak se taj potrgan dokument otvori u ispravnom wordu i nariktaju margine opet, on i dalje printa krivo?
a recimo da samo tekst iz mog strganog worda, copy paste u ispravni word u kopiraoni, i namjeste margine, i to se spremi, bi onda bilo dobro za print?

Ako je dokumenat stvoren u Wordu s greškom, ispravni Word će ga također otvoriti s greškom, čista logika. Znači "Office" nanovo instalirati ili Restore na datum kad je bio ispravan, a što se tiče pretvaranja u PDF nije problem u PDF-u nego u Wordu i nikakvo ponovno naštimavanje u ispravnom "Wordu" neće pomoći.
Ako bi se sami tekst copy/paste, onda bi bilo OK s tim da se margine podese.

antebr 04.04.2014. 18:58

Citiraj:

Autor anchicka (Post 2572916)
bok!
zna li neko u cem je problem i kak ga rjesit, dokument u wordu je formatiran i spremljen s marginama i svim kako treba, no kad ga isprintam, čak i kad ga takvog konvertiram u pdf, margine mi ne ispadaju poravnano, nego je svaka strana drukcija bez ikakvog reda.:stoopid:
fala!

Citiraj:

Autor anchicka (Post 2573150)
nemam printer pa printam u kopiraonama. tamo naravno s njima otvorim fajl i jos jednom nariktamo i provjerimo margine u wordu da sve stima, i kazem kako mi treba izgledat, i opet krivo ispadne isprintano.
a za pdf koristim http://www.docspal.com/
niko nezz sta je jer moji kolege printaju na istom mjestu s tim konverterom i isprinta im se dobro.

Koje vrijednosti margina su ti podešene, koji je format papira i koji je default printer instaliran na računalu gdje kreiraš word file.
Jesu li iste verzije worda kod tebe i u fotokopirnici (doc i docx)?
Taj fail koji ideš printat je neki vaš template (špranca) u firmi ili potpuno novi file?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:28.