![]() |
256 RAM dosta za xp?
Kao što naslov kaže da li instalirati win 2000 ili xp na PC athlon 1533 MHz+256 ram? Zanima me brzina os?
|
..radice ti sasvim ok,ako ne koristis zahtjevnije programe koji crpe memoriju,stavi win xp obavezno
|
XP:smoke:
|
ma stavi xp, poubijaj nepotrebne procese i radit će super
|
Možeš XP, ali ako hočeš koliko toliko ugodan rad pogasi sve skinove, postavi clasic sučelja kao na Win2k, poubijaj sve servise koji su ti nepotrebni...
Nedavno sam se igrao s jednom instalacijom (nlite), i da vidiš kako lete XP na 128MB, duron na 800 itd...Jes da nije mogao ništa osim neta, office alata, muzike, filmova i sličnih pizdarija:D , ali njemu je to i bilo samo potrebno. A rad s tim u windozama je bio opako brz.:p |
Ma ide XP i sa 256 MB, "mrvicu" je sporije ali ide:)
|
savi XP i tweakaj malo i radit će super.
|
Citiraj:
|
A ja ga jednom silom prilike instalirao na 64Mb rama,radilo je ali mi je pojelo zivce.Sustav se dizao 5 minuta... ;)
|
Citiraj:
Imam jedno slabije računalo - kandidat za nlite instalaciju (PII 300@450 s 96MB RAM-) pa me zanima. |
Priner servis, network, help, podrška za memory kartice, drivere koje NE NAMJERAVAŠ koristiti, alerter, Application Layer Gateway Service, Error Reporting Service itd...Moraš se igrati, ovisi za što služi komp.:D
|
Mogu li staviti dkservice (Diskeeper)na manual? Da li će biti problema sa programom?
|
Ja sam vidio komp koji ima 64 ram-a, celer kojih 500-600MHz i tak... imao je XP-e. Pa sam ih morao maknuti jer je MALO štekao :)
|
Citiraj:
meni na 1 ghz radi čist ok, jest da mu treba malo duže da mu se dignu (windowsi:D ) ali radi!:) |
Kad smo već kod minimalističkih rekorda, ovako...prije par godina mi je frend iz Australije (!) donio u dijelovima Pentium 200MMX - matična, proc, 128MB RAMa, grafička. Ovdje sam još ponešto ubacio u njega - ako se dobro sjećam, hard, mrežnu i, naravno, kućište. Frend je s sobom donio i image sistema kojeg smo puknuli gore na stroj.
Na moje iznenađenje, stroj radi. P200MMX s 128MB RAM na TX čipsetu (tko se tog još sjeća, a?). Office instaliran i još poneki programčić. Stroj je već par godina kod jedne frendice, služi kao pisaća mašina. Radi bez greške! A uslučaju greške, tu je (ghost) image i eto ga natrag u 15-ak minuta. |
Ja sad vrtim xp na celeron 399 mhz, 64 mb ram, 4 gb hd, geforce2mx400(65mb). :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:20. |