PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Ntdlr file is missing (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255864)

Toorop 19.01.2014. 14:23

(riješeno) Ntdlr file is missing

Ovako, prčkao sam nesto sa pratiticijama i obrisao sam Disk C na kojem je bio Windows 7(na kojem gotovo nista nije bilo) dok mi je disk D ostao netaknut sa Windows 8, i kada sam resetirao komp dosla je poruka "NTDLR File is missing" "press ctrl+alt+delete to restart". E sada, meni na laptopu ne radi tipka ALT. Znaci cim upalim to dode. Ne mogu ni u bios ni nista. Sad me zanima, bi li ja mogao izvaditi ovaj sata disk iz laptopa izvaditi i normalno prikljuciti u komp i onda preko kompa cijeli disk pobrisati (vec imam sve podatke bitne na externom HDD-u) i onda na njega samo instalirati novi windows i vratiti ga u laptop?

Hvala

D1viry 19.01.2014. 14:27

Da, možeš. Izvadi i počisti što trebaš.

Toorop 19.01.2014. 14:28

Znaci ne treba mi nikakav posebni adapter?

D1viry 19.01.2014. 14:34

Koji je laptop?
Ako je noviji (ako ima sata disk), ne treba nikakav adapter.
Ne moraš se brinuti ako čudno izgleda. Znaju imati adaptere na sebi, a to lagano skineš. Primjer ti je u jednoj od tema ovdje, a i ja sam upravo zvadio iz jednog acera disk sa takvim adapterom :D.

jopis 19.01.2014. 14:37

Citiraj:

Autor Toorop (Post 2530923)
Ovako, prčkao sam nesto sa pratiticijama i obrisao sam Disk C na kojem je bio Windows 7(na kojem gotovo nista nije bilo) dok mi je disk D ostao netaknut sa Windows 8, i kada sam resetirao komp dosla je poruka "NTDLR File is missing" "press ctrl+alt+delete to restart". E sada, meni na laptopu ne radi tipka ALT. Znaci cim upalim to dode. Ne mogu ni u bios ni nista. Sad me zanima, bi li ja mogao izvaditi ovaj sata disk iz laptopa izvaditi i normalno prikljuciti u komp i onda preko kompa cijeli disk pobrisati (vec imam sve podatke bitne na externom HDD-u) i onda na njega samo instalirati novi windows i vratiti ga u laptop?

Hvala

A spojiti usb tipkovnicu na laptop ne pomaže:D

Toorop 19.01.2014. 14:39

Toshiba satelit c660-1mt :D
Onda cu ja njega sad izvaditi i cijelog ga obrisati i onda novi Win staviti!

Edit: Jopis- ne nepomaze, probao sam sa jednom, ne prepoznaje ju.

Veki-os 19.01.2014. 14:45

Citiraj:

Autor Toorop (Post 2530923)
i onda na njega samo instalirati novi windows i vratiti ga u laptop?

Hvala

Nemoj instalirati Windowse na kompu nego ih instaliraj dok je disk u laptopu.
Za to ti ne treba Alt tipka,formatiraj disk u kompu,ubaci ga u laptop i u biosu namjesti da boota prvo CD-rom

Toorop 19.01.2014. 15:00

Ali problem je isto tako sto ja ne mogu uci u bios u laptopu. Znaci ne pojavljuje se uopce da moram pritsnuti neku X tipku da ude u bios. A zasto da ne instaliram na kompu windowse?

Veki-os 19.01.2014. 15:20

Nađi na netu koja tipka je za ulazak u Bios na tvom laptopu i pritišči je dok se boota.Ne mora ti se pojaviti da ti ponudi X tipku za bios ako je namješteno da ne prikazuje boot logo ili onaj info pri bootanju ili što več.

Zato što je najbolje instalirati Windowse na kompu/laptopu na kojem če biti,jer se automatski instaliraju windows generic driveri za sve komponenete.
Možeš i instalirati Winse na kompu pa prebaciti disk u laptop,radit če 99.99% ali to se tako ne radi.

Toorop 19.01.2014. 15:27

Vec smo probavali tj. Ja sam probavao a kolega tu sa foruma mi je davao sve moguce kombinacije za uci u bios i nijedna nije bila ispravna, znacicijeli dan sam isprobavao sifre i nista.
Onda cu ga samo formatirati u kompu i vratiti nazad u laptop i instalirati winse.

Toorop 19.01.2014. 20:50

Rijesio sam sve, instalirao nove winse i preuzeo sam drivere za wireless adapter(sa kompa) i nikako da mi proradi wifi! Koji god preuzmem i koji god stavim nijedan ne radi, pa ako neka zna jos kako da to sredim da imam internet samo jos! Hvala
Imao sam i prije takav problem ali me sjecanje dobro ne sluzi pa sam i zaboravio :D

MMI 19.01.2014. 21:15

ulaz u bios za toshibu je F2, tipakj brzo prije paljenja i onda dok tipakaš stisni power...e jeste ga zakomplicirali...

flyer1 19.01.2014. 21:21

google kaže da je wifi u tom laptopu baziran na atheros wb195 chipu, pa bi i odgovarajući driveri trebali bit na instalacijskom cd-u. (wi-fi uključen u modemu? - glupo pitanje sigurno, al ono :))

Toorop 19.01.2014. 21:25

@MMI - hvala za info!
@flyer1 - je sve je ukljuceno! Skinuti cu onda sutra sve drivere koji imaju za taj cip pa cemo vidjeti. Znam da je i prije bilo za*ebano srediti taj wifi, majku mu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42.