![]() |
HDD Cooler (Zalman)
Namjeravam kupit neki hladnjak za hard pa me prvenstveno zanimaju preporuke... jako je bitno da je tih, po mogucnosti neki pasivan..i bilo bi jako dobro kad bi bio namjenjen za 5.25" slot...zbog IDE kabla. Kad smo vec kod toga, od kad imam kuciste koje NIJE mini imam problem s doticnim...kako na isti kabel (primarni kanal) spojiti hard i jedan opticki uredaj? problem je u duzini tj. razmaku izmedu 2 konektora na kablu...tj. kupim ja kabel od 90cm da bi ustanovio da je prvih 80cm od ploce do prvog konektora a ostalih tek 10cm do 2. konektora... jel se moze kabel okrenut inace?? dakle 2. konektor na plocu, a konektor namjenjen ploci spojim na hard??
i bacio sam oko na Zalmanovog pasivnog http://www.zalman.co.kr/upload/product/zm_2hc2_y.jpg, koji me jako privlaci..al je problem sto je on namjenjen da se prisarafi na dno kucista a ja sam bas htio nesto za 5.25" slot da rjesim dilemu kablova. Pa jel neko zna vec provjerenu metodu pricvrscivanja tog hladnjaka za neku "ladicu" pa da se hiti u 5.25" slot?? Pretpostavljam da bi mogo kupit neku jeftinu plasticnu ladicu i jedostavno to hitit nutra.... i da pitam vlasnike tog hladnjaka, kak to hladi??? I se isplati ic na pasivno rjesenje, tj. kak hladi u odnosu na neki aktivni, novcano ekvivalentni, model?? Hvala unaprijed svima :beer: |
@Denzil
jel se moze kabel okrenut inace?? Može, nemaš brige...imal sam je tek jedno vreme okrenuiti kabel (45cm) dok si nisam kupil novi (dulji)...nije bilo nikakvih problema. |
Citiraj:
Edit: Eee, pa tek sam sad stigo pogledat detaljnije sluzbeni opis Zalmana i vidio da se to montira i u klasicni slot za hard..drito ispod optikanera... al naravno (ironicno) ja to nemrem jer moje kuciste ima posebne slotove za hardove puno nize od optickih i zarotirano za 90 stupnjeva pa OPET nemrem to klasicno spojit :rolleyes: ... al i dalje ostaj emogucnost montiranja na dno kucista :clap: |
Sta nitko nema taj cooler??? Nemojte da sad pocnem koristiti SEARCH u svrhu pretrazivanja vasih sigova pa da vidimo tko se pohvalio sa doticnim hladnjakom u sigu..i onda vas bombardiram PM-ovima :rambo: :D
Ajde samo me zanima dal to hladi dovoljno za te novce..jer ne da mi se davat prek 300kn za neke "postene" hladnjake... |
Ma ne treba ti to uopće, samo stavo 80mm vent ispod harda i to je to.
Meni ga drži na 24c. |
Frend ga je imao, ali ga je prodao. Problem je što je ga nije mogao dobro fiksirati u 5.25" slot. Hlađenje je ok, ali ne spriječava vibracije.
|
dobra je to stvar ali jel si razmisljao o CM COOLDRIVEu 3 pa na vise. ja imam dvije trojke i mogu reci da temp diskova nejdu nikada preko 35 C a cini mi se da ovaj ZALMANov i ne hladi bas veliku povrsinu diska a preuzima temp sa ljeve i desne strane diska pa temp rasipa na heatpipeovima..... a kod CMa ti je to preko 5/6 gornje povrsine diska i jos kuciste dodiruje bocne djelove diska......
|
Pa u stvari jos sam jedino o njemu i razmisljao (prihvatljiva cijena, ne izgleda lose i ima sve sto mi treba).. al kao sto rekoh, razmisljam o Zalmanu jer je pasivan.. a ako malo slabije hladi nije problem jer mislim da se moj hard inace ne grije previse (BTW, kada se hard najvise grije? defragmentiranje?) Al nedostatak CoolDrivea bi bilo potencijalno zujanje, jer kao sto rekoh zelim tisinu. I aj mi reci ima li razlike u temp kada iskljucis onaj vent koji CoolDrive3 ima otraga??
|
ima i to do 10 C razlike iako je necujan. na prednjoj starni imas dvoje LEDic (ljevo i desno od venta koji se ni nevidi ni necuje :D) u plavoj boji i izgleda odlicno. ja mislim da ti je to najbolji izbor CM cooldrive bilo koji...... ako ga uzmes neces pogrijesiti asolutno nista :smoke:
|
e da temp. je oko 35 C kada vent neradi ali onda neradi ni LEDice (ali i to se da sredit) :D
|
Gle, vidim da si zabrijo na LEDice pa da ti odma kazem da mi LEDice ne igraju nikakav faktor u zivotu..i to pogotovo one na hladnjaku hard diska:D osim toga imam vrata na kucistu...
zelim samo tisinu i malo hladenja za hard tak da mu produzim vijek trajanja.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:17. |