![]() |
Kako izkonfigurirati TP-LINK TL-WA801ND
Poštovani možete li mi pomoći, imam TP link access point model TL-WA801ND
problem je u tome da u kojem god modu radi, bežična mreža ga prepozna ali nema pristupa internetu. Kada se pokušavam spojiti napr preko tableta pokušava... i zatim piše dohvaćanje IP adrese ali na kraju od svega nebude ništa. pokušao sam i u režimima rada: AP, Universal repetitor Wds reperitor, dakle sve osim client moda. Upisivao sam i adrese u odjelku DHCP setings primary i secndary dns adrese od rutera sa kojega bi trebao preuzimat podatke (THOMPSON SPEED TUCH 780WL (i) i opet ista stvar ... da više ne duljim bio bih Vam zahvalan na pomoći, jer na što sam god naišao ništa konkretno i neznam što napraviti. Bio bih zahvalan da mi se objasni korak po korak: što gdije kako. Više neznam što napraviti. |
Da bi dobio precizan odgovor trebaš navesti:
- koji je ISP i koja je IP adresa od ST780 - šta želiš postići, proširenje WiFi mreže - hoće li kasnije TL-WA801ND biti spojen kabelom na glavni router (ST780) ili će biti bez kabela negdje "na pola puta" U međuvremenu pročitaj na uređaju koju verziju si nabavio i po tome dl. full user manual: http://www.tp-link.com/en/products/d...l-wa801nd#down |
Htio bih da mi radi kao repetitor. Tompson je podešen kao AP, ali nemam signala u cijeloj kući, a ne mislim povezivati kablom tp link. Sve što sam ispronao konfigurirajući postsvke Tplinka ne radi, tj. nemam neta, ne preuzima signal od thompsona.
IP Thompsona 192.168.1.1 davatel usluge je t- com. Probao sam i sa primary i secndary DNS ali neče pa neće. |
Kad ga pokusavas spojit na ST780 kao Universal Repeater, inace preporuka, sto ti nadje i navede nakon stiskanja "Survay" u AP List? Ako pronadje tvoj router probaj na oba za probu iskljucit zastitu. DHCP si iskljucio na repeateru i ostavio na Thomsonu?
|
Peonađe ruter i automatski pvuće njegovu Mac adresu i kanal na kojem radi. Peobao sam sa uključenim i isklučenim DHCP-om (Na TP-limku ( ali isto) Na tompsonu nisam dirao dhcp.
|
Onda mi nije jasno zasto ne prosljedjuje tu vezu koju uredno uspostavi s prvim routerom... Jesi probao mijenjat WiFi kanale, da ti se mozda ne mijesa neki susjed?
Svakako trebas raditi samo sa uljucenim DHCP-om na Thomsonu i upaliti TP-linka tek nakon sto se ukljuci WiFi na Thomsonu i stabilizira DSL linija. Provjeri jos da je na Thomsonu ukljucen DHCP, da je u Wirelessu iskljucen WDS i jel ce proradit bez zastite na oba WiFi adaptera... PS, sigurno ce Nikky skuzit o cem se radi, jer meni su lampice definitivno pregorile :) |
Opet nisi dao operatera (ISP) i ip adresu ST780, bitno zbog dole navedenih "brojeva".
Konfig radi žično spojen na uređaj, privremeno možeš biti relativno blizu ST780 a kasnije ga premjestiš na željenu poziciju. Pozicija ovisi gdje ima dobar link prema ST780 a "u smjeru" wifi klijenata. A zo dakle, - wizzard - Repeater(Range Extender) - Next - klikneš Survey - od mreža koje prikaže po SSID - u trebaš prepoznati svoj, u istoj liniji klikni Connect - sad te vratio na stranicu prije ali je upisao Root AP SSID i Root AP MAC adresu - odaberi Region = Croatia - ako je na ST780 aktivna WPA/WPA2 zaštita onda istu odaberi i ispod upiši / kopiraj pass - Next - DHCP Server = Off, ako je ip adresa od ST780 192.168.1.1 onda u wizzardu upiši IP = 192.168.1.254 (to će biti nova ip adresa repetera, na njoj je njegov konfig), Subnet ostavi 255.255.255.0 - Next - Finish Iza ovoga vjerojatno ide reboot uređaja, ponovo mu otvori web konfig (sada na novoj adresi 192.168.1.254, otvori Network, trebalo bi ti pisati: Type = Static IP IP = 192.168.1.254 Subnet = 255.255.255.0 e sad upiši pod Gateway = 192.168.1.1 (ip adresa od ST780) - Save + opet Reboot Opet otvori web konfig i otvori DHCP Settings, DHCP Server ostaje na Disble, vidi jeli i tu prepisao vrijednost za Default Gateway (vidi poviše), ako nije upiši ga, niže upiši Primary DNS = 192.168.1.1 (ip adresa od ST780), Secondary DNS = vidi DNS by ISP, eventualno možeš Primary staviti od operatera a pod Secondary od npr. Google, slijedi Save + još jedan Reboot. O promjeni defaultnog passworda za web konfig valjda ne treba objašnjavati. Na kraju ako sve radi kako treba možeš pod Tools - Backup & Restore, sa Bckup funkcijom snimiti cijeli konfig na komp. Ako iz nekog razloga napraviš factory reset, preko Restore vratiš konfig + Reboot i sve štima. |
Uspio sam podesiti da radi u AP modu. I u tom modu ću ga i ostaviti, jer mi se za sada neda zezat sa drugim modovima.
podesio sam slijedeću stavku DHCP settings: Defult gatway 192.168.0.10 DHCP server Disable i stvar radi! Nikky hvala velika :fala: Tvoj savjet će mi dobro doći ukoliko budem mjenjao radni mod TP-linka |
Imam uređaj iz naslova i ne mogu ući u njega za napraviti konfiguraciju. Adresa je 192.168.0.254 (pokušao sam i druge tipa 192.168.1.1,tplinkap.net) i kad je upišem nigdje ne vodi. Je problem u mom znanju ili uređaju?
|
Ako ga već ranije nisi konfigurirao mora ti biti ta adresa. A na poleđini uređaja imaš navedene lozinku i user za ući u te postavke.
|
Ako ti nisu bitne trenutne postavke u uređaju onda mu odradi factory reset proceduru, nađi i otvori user manual.
Nisi naveo bitne detalje kao sa kojeg os - a pristupaš uređaju, poznato je da noviji winsi vole pametovati i ponekad nedaju pristup uređaju iako si ispravno unio mrežne postavke "u letu". Spoji se žično na uređaj, ako misliš da je ip adresa = 192.168.0.254 onda na mrežnoj privremeno postavi: IP=192.168.0.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.0.254 i onda probaj otvoriti web konfig. |
Koji OS? Pokusavas se spojit kablom ili bezicno?
Ako se mozes uredno spojit na internet, onda pokreni iz Command Prompt-a "ipconfig /all" i vidi IP adresu za "Default Gateway". To bi trebala biti adresa routera. |
Ovo što ste napisali sam pokušao i prije nego ste rekli i nije išlo. Pokušao na win xp,vista i 8, spajam se naravno kabelom. Mislim da je problem u uređaju jer nekim čudom nakon xy puta upisivanja iste adrese uspio sam ući i napraviti konfiguraciju ali dok sam dalje čačkao da vidim što se još nudi, veza (preko žice) je pukla. To je puklo nakon što sam ga namjestio za wireless pa neka koji dan radi da vidim ako će wireless štekat ili je stvar samo u pristupu preko žice.
|
Moguce je i da te zica ili neki konektor zeza...
|
Prije neki port jer sam i žicu testirao s drugim uređajima.
|
Daj pogledaj da ti nije mrežna kartica postavljena na ručne postavke. Stavi automatic i probaj opet. Imam isti taj TP-Link i nikad mi se ništa slično nije dogodilo.
|
Pozdrav,...
Imam isti uređaj i isti problem,... konfiguriram uređaj kao Universal repetitor, spojim se sa nekim drugim uređajem ali no internet,.. Nalazim se u V.Gorici,... i molim nekoga da dojde do mene (platit cu ) da mi to složi,.. hvala,... |
imam jednu situaciju tipa , Tcom Gigaset 763 , kabel spojen do udaljene prostorije gdje nemam wifi , tu je tplink mr3420 . Uključio lan kabel koji ide od gigaseta u wan na tplinku , dobio internet i sve ok. Moj problem je taj šta bi želio dobiti ta dva računala u istoj mreži tj gigaset je 192.168.1.100 a ovo na tplinku je 192.168.0.100 ( drugi snop adresa i računala mi se ne vide tj nemam mrežu)
Zna li netko neko riješenje? |
Na MR3420 odradi:
- promijeni mu IP adresu na Lan strani da bude u istom segmentu kao SX, pretpostavljam da si gore pogriješio i da je SX na 192.168.1.1, onda ovom postavi 192.168.1.2 - ugasi mu DHCP Server - prebaci kabel sa WAN na Lan1 - na istom mjestu gdje gasiš DHCP Server postavi Default Gateway=192.168.1.1 (IP SX - a), Primary DNS=192.168.1.1, Secondary DNS= vidi DNS u SX - u ili DNS by ISP U osnovi si ga ovako pretvorio u Switch + AP, ako slučajno bude zezalo još postaviš Static Route da puca na IP SX - a. |
Mene također ovaj uređaj malo kao *ebe... :D
Na sve sam načine pokušavao i nikako. Nekako sam uspio nakačit se na bežičnu mrežu i dati LAN kabelom net kompu ali ja sam prvenstveno htio nakačiti se na bežičnu mrežu a s ovim strojem izbaciti van drugu bežičnu mrežu s drugim SSID-om i drugom šifrom ali ne ide mi a vjerojatno nešto krivo i radim ili pak ovaj stroj to ni ne može... Može mala pomoć? |
Anyone? :D
Daklem,garaže je odvojen objekat od kuće i s ovom napravom sam se nakačio na bežičnu mrežu iz kuće i podesio sam stroj kao "Client" jer mi je tako proradilo da LAN kabelom u garaži dam net kompu. Može li se uopće uhvatit bežičnu mrežu i napraviti novu u garaži a da ima i ona net tj da se onda kačimo s mobitelima,laptopima i sl? |
za WDS trebas dodati MAC adresu drugog Access Pointa (i to WLAN MAC adresu)
naziv mreze i sigurnosne postavke moraju biti iste ako zelis povuci mrezu iz kuce u garazu a nemozes to preko UTP-a, onda probaj sa powerline adapterima to ti je mozda bolje rjesenje |
Ma radi krivo, za ovo šta je opisao da mu treba treba ga podesiti u Universal Repeter mod rada,
ugasit DHCP Server, prilagodit mu ip adresu da bude u istom segmentu kao gl. router, upisat Gateway ... Konfig odraditi bliže gl. routeru da si siguran da može / ima wifi link prema njemu, a potom traži lokaciju gdje je taj link još uvijek ok a da "pokrije" garažu. Može se lako desiti ako je garaža "armirani betongen" da unutar nje nema dobar link prema gl. routeru zbog kaveza. |
Ostat ce ovako. Internet stabilno radi i nema potrebe traziti kruva povrh pogace. 😁 Razmisljao sam o powerline ali garaza i kuca imaju dva odvojena el. prikljucka i odvojenu instalaciju i velik vrt između. 😀
|
Citiraj:
Naime imam isti AP TL-WA801ND. ( sluzi kao repeater). Ruter koji imam je Speedport W 724V. T-Com je ISP. Laik sam u ovome pa ako moze malo pomoci. Vise manje sam pratio upute kao sto si napisao i ovako stoji sljedece: U network imam postavljeno : Type: Static IP, IP Adresa: 192.168.1.124 Gateway: 192.168.1.1 Pod DHCP settings : DHCP: disabled Start IP Address: 192.168.1.100 End IP Address: 192.168.1.199 Default Gateway : 192.168.1.1 Default Domain: nema nista Primarni DNS : 192.168.1.1 Sekundarni DNS : 195.29.247.161 192.168.1.1 kao IP i sekundarni DNS sam uzeo iz postavka rutera ( nadam se da je tocno ako nije moze savjet) E sad to vise manje dobro radi, no moj mobitel ( Xiaomi Redmi Note 2 ) od kada je prikljucen repeater, nakon nekog vremena odspoji sa mreze te kaze da mreza nije dostupna. Samo nakon sto se wifi na mobu toggle on/off opet sve radi i onda nakon nekog vremena ista situacija. Dok nije bilo repeatera, bez problema je bio spojen na cistu mrezu od rutera. Edit: takodjer nakon sto se disconnect dogodi on cita i dalje signal ovisno o udaljenosti( slabiji, jaci) no nemoze otvorit nikakve stranice/appove. Bilo kakav savjet je dobrodosao. |
Jel imaš još drugih klijenata (mob, lap i sl.), kako se oni ponašaju na istoj poziciji?
Može biti više razloga pa je teško pogoditi, možeš probati / provjeriti: - pozicija na kojoj se to dešava je "na rubu" pokrivenosti pa se mob odkopča sa wifi, u samom kinezu malo šta možeš napraviti, možeš promijeniti poziciju repetera (TL-WA801ND) i/ili zavidat mu "jaču" antenu - možeš promijeniti Sekundarni DNS, umjesto 195.29.247.161 stavi 8.8.8.8 (Google DNS) - nešto treće samo mi sad ne pada na pamet |
Citiraj:
Do jutros nije bilo disconnecta tako da :stoopid: Probat cemo sa novim sekundarnim dns-om. |
Evo jedna stvar koju sam primjetio:
Kad se mob spaja na wifi, spoji se na TP-Link adresu. Ako otidjem sa kata(gdje je TP-Link) u prizemlje gdje je speedport on i dalje ostaje na TP-Link iako je signal od speedporta puno bolji. Gledao sam opcije po mobu za wifi ali nigdje nac da se spaja na najjaci signal. Edit: ide ispravak netocnog navoda ^^ Nakon dosta hodanja po kuci sa otvorenim wifi analyzer-om ide zakljucak: Ako se spojim na web gdje TP-Link ima jaci signal sve uredno radi. Kako idem prema ruteru gdje jaca signal rutera tada se u vecini slucajeva wifi ne prebaci na adresu rutera, no nekad i prebaci. Zasto nemam pojma no to nije ni toliki problem jer interneta vise manje imam. E sad ako se spojim na web blizu rutera gdje on ima jaci signal te pocmem kretat dalje od njega prema TP-Linku kada signal Linka postane jaci od rutera on ide prebaciti se na TP-Link te u tom slucaju dolazi prekida ido gore navedenog problema gdje wifi hvata signal no ne mogu otvoriti nikakvu stranicu ili app koja trazi internet. Eto nadam se da je to od neke pomoci. |
To šta opisuješ (prelaz sa jednog AP na drugi), se zna često dešavati kod razne opreme,
sa druge strane poznata je "kvaliteta" Speedšrota ... Možeš probati jedan štos koji "nije po knjizi" ali nekad pomaže: - spoji se žično na Speedport i otvori mu web konfig, po mogućnosti kao admin - nađi gdje se definira DHCP Pool i skrati ga na npr. 192.168.1.50 - 192.168.1.150 - snimi promjenu - sada isto ali na TL-WA801ND - tu ćeš prvo promijeniti Pool tako da se ne preklapa sa Speedport - om, npr. 192.168.1.151 - 192.168.1.250 - nakon toga mu upališ DHCP Server - slijedi snimi promjenu Možda ti ovo pomogne. Eventualno vidi po hw verziji svog TL-WA801ND jeli ima noviji fw pa da napraviš update, mada sumljam da je on "krivac". |
Citiraj:
Evo napravljeno sve po uputi, jos sam samo promjenio Static IP-->Smart IP(DHCP) na TP-Linku i nazalost i dalje isti problem. Nestane veza kad se prebacuje sa ruterovog signala na TP-Linkov. Updatejtan je i firmware od TP-Linka iako je bug fix bio za IPTV. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:22. |