![]() |
vivax hrvatski pametni telefon :D
Novi 'hrvatski' pametni telefon ovih je dana u prodaju pustila tvrtka MSAN grupa, a radi se o uređaju pod brendom Vivax Smart Point. Dolazi u dvije verzije, X40 i X45, a oba pogoni Android 4.2.2 te imaju Dual SIM podršku. Prodaju se po cijeni od 699 i 899 kuna, objavio je Poslovni dnevnik.
Model X45 dolazi s IPS ekranom dijagonale 4,5 inča, dvojezgrenim procesorom takta 1 GHz te kamerom od 5 megapiksela (prednja VGA). Kapacitet baterije je 1650 mAh. Službeno predstavljanje trebalo bi biti početkom prosinca, a ovaj se uređaj tako pridružio telefonima H18 i Forcebook, koji su također proizvodi domaćih tvrtki. Saša Lončar iz HG Spota, koji nudi Forcebook pozdravlja konkurenciju. O Vivaxovu telefonU pisali smo još početkom godine kada se najavljivalo da telefon u prodaju dolazi tijekom proljeća. http://www.24sata.hr/image/novi-hrva...46a8947fb6.jpg |
Jedina Hrvatska stvar u tim ultrauspješnim , prvim hrvatskim smartphonima i tabletima o kojima pišu brojni portali i novine je PDV. Sumnjam da se bilo koji mob od H18,forcebooka,vivaxa sastavlja u nekoj hrvatskoj poslovnoj zoni, a kamoli da se proizvodi ijedan dio za njega kod nas. Cijena od 599 i 799 uz ove gore specifikacije i 2 godine garancije ipak bi bila bolja i prihvatljivija za naše tržište.
Zemlja porijekla :Hrvatska Proizvedeno u: Kina |
Lijep mi je ovaj X45. Ako nema nigdje na vidljivom mjestu VIVAX logo možda ga uzmem na probu.
|
moš mislit kolko je hrvatski...
samo s kinezima dogovore veliku narudžbu, nalijepe svoju etiketu i prodaju pod hrvatsko, a hrvata telefon nije vidio sve do dućana :D |
Kako je to drugačije od Apple npr.?
Oni isto nisu radili (a možda još niti ne rade) niti jednu komponentu osim softwarea. Neka ljudi pokušavaju, možda nešto i bude od toga kasnije. @celeron Što se tiče cijene, da su ljudi stavili 599kn ti bi rekao da je 499 puno ljepša i okruglija cijena, taman jedna novčanica, pristupačnija našem tržištu... Proizvođaču/trgovcu je uvijek mala, a kupcu uvijek velika. Raja će reći da li je bila dobra ili ne sa svojom kupnjom ili ne kupnjom. |
Kad vidim 512 RAM-a, pogledam svoj Nexus S i vidim da je to model od prije 3 godine, a ovi u 2013. pokušavaju gurati i dalje 512 RAM-a.
|
Citiraj:
Vivax je generic kinez. Oni imaju drugi sustav rada; "posude" R&D i prilagode ga najbolje kakao znaju i onda štancaju. Ja nemam ništa protiv kineza. Štoviše! Mislilm da su svojim sustavom dugoročno napravili više napretka od ovih aktualnih IT divova. Ali, ne podnosim ove muljaže tipa; "hrvatski proizvod" - projektiran, proizveden, sastavljen i brandiran u Kini. Da imam volje i vremena, kratkim pregledom po njuškalu bi sigurno našao identičan mob drugog imena. EDIT: Iako kao ideja to što M San radi s Vivaxom i nije tak loša. Teoretski to vjerojatno ide tak da oni kao "firma" naruče telefon određenih specifikacija koje nude Kinezi, i onda se od toga sklopi stvar. To zapravo otvara zgodnu priču modularnosti, a što postaje najnovija fora u mobilnoj tehnologiji. Vjerojatno bi mogli složiti i dobar mobitel da im jedini prioritet nije profit. Mislim, jasno je da bez profita kao sredstva nema ničega, ali kad je profit jedini cilj, onda je proizvod uvijek sranje. |
Čim vidim Vivax i MS Industrial - naježim se.
Makar znam da ovo nije MSAN-ov produkt, nego Made in PRC, nebi kupio baš zbog tog Vivax. Prije bi kupio da se brand zove Šroteks. |
Ja nemam neke probleme sa brendom vivax. Imam njihovo kuhalo za vodu i dobro je! :-)
|
Ovaj X45 se čini ok za te pare.
|
eto prodali su i 4000 telefona :D ide to njima :D
http://www.24sata.hr/gadgeti/vivax-p...planove-343757 |
ma..odaje povjerenje :D nekako zrači
|
Jel ga netko oprobao da napiše 2-3 o tome? Zanimljiv mi je za skvo :D
|
Ne kupuj ga.
|
Nema šta, dobro obrazložen odgovor. :D
|
Citiraj:
|
radi "vivax" u imenu :D
|
Citiraj:
|
Evo, igrom slucaja (impulzivna kupovina bez love) imam x45. Jedina zamjerka (imajuci u vidu hardverske limite dakako) ide nesto osjetljivijem touchu koji trazi navikavanje (nervozan je :D).
I boje fotki u zatvorenom su cudne, ne primjeti se toliko s camerazoomFXom no s defaultnom kamerom da. Sve ostalo je cisto ok, ako se uzme u obzir cijena uredjaja prilicno dobra kupovina, barem u mom slucaju gdje se trazio telefon koji ce posluziti do proljeca i nekih boljih dana (citaj love za neku bolju akviziciju). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:09. |