![]() |
Glossy, anti-glare?
Zanimaju me oni mat ekrani kao sto su vecinom bili u pocetku na prijenosnicima, e sad, da li je ovaj naziv antiglare za mat ekran ili je to samo ekran koji ima smanjeni odsjaj, ali je i dalje glossy ?
Kako mogu znati da prijenosnik ima mat ekran, a da ne moram ic u trgovinu i gledat iz prve ruke ? :fala: |
Antiglare znači da ima mat premaz tj. smanjenu refleksiju. Razlika između njih i glossy ekrana je prilično vidljiva, ali ne očekuj da je 100% bez odsjaja.
Ako ne piše u specifikacijama laptopa, nemaš drugačije šanse da saznaš osim da ga osobno pogledaš. Inače, time se prozivođači hvale pa najčešće piše. |
Ima li smisla na laptop naljepiti anti-glare screen protector sa ebaya?
|
Jedan kolega je nalijepio taj protector s Ebaya pa mu je slika postala mutnija (ne jako, ali izbliza se malo vidjelo). Maknuo je odmah. E sad, taj je bio najjeftiniji, ovi skuplji su bolji sigurno. Jel, koliko para...
|
Jel se to meni čini ili među glossy ekranima ima više i manje glossy ekrana ili su svi glossy ekrani manje više tu negdje?
|
Najlakše viditi po recenzijama.
Inače, mat ekrani su najzastupljeniji u kvalitetnijoj business klasi laptopa. Gamerski i multimedijski uglavnom imaju glossy. |
Imam Toshibu c55-a-174 i čini mi se da je ekran puno previše glossy, doduše to mi nije primarno računalo, ali bih volio staviti neku anti glare naljepnicu. Gdje bih mogao potražiti takvu neku naljepnicu a da nije e bay?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:32. |