![]() |
Microsoft Visual C++ 2008
Imam laptop Toshiba Satellite iwindows 7 (64) i kada sam napravio program u c-u, buildam project i javlja mi Command line error D8045 : cannot compile C file '.\ZAD' with the /clr option. I ne znam što dalje. Pomoć?
|
Hmmm... kako ti se točno zove datoteka u kojoj ti je main()? Mora imati .c extenziju, a ne .cpp
Ako je .c i dalje neće, probaj kompajlirati pomoću Developer Command Prompt. Start -> All Programs -> Visual Studio 2008 -> Visual Studio Tools -> Developer Command Prompt Pomoću cd naredbe se prebaci u folder u kojem ti je .c datoteka i zavrti: cl imedatoteke.c /TP Iz nekog razloga Visual studio to pokušava kompajlirat sa /clr opcijom, a trebao bi /TP. A mislim da je zbog extenzije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad si u folderu di ti je zad.c napiši: cl zad.c /TP Stisni enter, i u folderu di ti je zad.c će ti kompajlirati to u zad.exe |
Citiraj:
|
Citiraj:
Daj zipaj i uploadaj projekt pa ću probat kompajlirat. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidim da je i dalje zadata.cpp, al to nijejedini problem, također ima project.cpp koji je main entry point. Ako želiš C programe radit u Visual Studiu onda radi sljedeće: New Project -> C++ console application Makni kvačice sa precompiled headers i tih pizdarija te ju okači na "Create empty project" tako nešto. Onda deso u solution exploreru stisni na root projekta i Add -> New File Izabereš C++ file ili šta već, i pod ime mu upiši imeFajla.c, obavezno promjeni to .cpp u .c ... U taj file složi main metodu i piši C program. Bude se kompajliralo i radilo 100%. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:18. |