![]() |
(riješeno) "The file or directory is corrupted and unreadable" - spašavanje podataka
Pomagajte drugovi!
Dakle, situacija je slijedeća: na jednom laptopu kojemu su windowsi bili u banani i nije pomagao nikakav system restore i last know configuration podignuo sam live distribuciju linuxa putem USB-a (Linux Mint) kako bi sa diska snimio važne podatke na prijenosni HDD i mogao napraviti čistu instalaciju windowsa na laptop. Sve podatke koje sam snimao na prijenosni HDD mi je uredno snimio i nije pritom nikakvu grešku izbacivao te sam nakon toga normalno napravio reinstall windowsa ne sumnjajući u ispravnost podataka koji su na tom prijenosnom disku. No kad sam išao provjeriti te datoteke na disku ispostavilo se da mi jedan snimljeni folder u kojem je poveći broj slika, koje su dosta važne, jednostavno ne želi otvoriti nego mi baca ovu poruku iz naslova, dok ostali folderi normalno funkcioniraju. Kada uštekam taj disk u komp, izbaci mi onu poruku "do you want to scan and fix USB HDD?". Strah me da idem bilo šta popravljati da mi ne izbriše te podatke. Napravio sam scan tog diska ali nisam stavio da mi popravlja i dobio sam na kraju ovakvu poruku: +++++++++ e, još jedna stvar koju sam zapazio jest da kad selektiram sve te foldere koji su na prijenosnom disku (osim ovog foldera sa slikama koji pokazuje 0 byteova) ne zauzimaju onoliko mjesta na disku koliko mi pokazuje kad idem na "properties" od samoga diska, odnosno pokazuju toliko manje koliko je otprilke iznosio taj folder sa slikama u koji ne mogu pristupiti. Dakle, kakva je sudbina mojih slika, može li se tu šta spasiti? napraviti ili ne napraviti fix diska? možda neki program za recovery? Pomagajte drugovi! :stoopid: |
Teško ćeš tu išta napraviti.
Imaš besplatan program Recuva pa probaj vratiti slike sa laptopa, moguće da nisu pregažene instalacijom windowsa. Sa prijenosnim hdd-om sumnjam da ćeš išta uspiti, očito te slike nisu ni prebačene kako spada na njega, moguće da je i u tom folderu neki virus i sl. gamad, zato ni nisi uspio prebaciti. |
... i slobodno si mogo stisnut i fix kvacicu na usb-u, nista se nece obirsati.
Pokusaj vratiti podatke s diska opet s recuvom kako kolega kaze. |
Recuva - 0 bodova.
Recover My Files 5 Pro - Bog i batina. Sve spašeno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:41. |