PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   ode slika dok uštekam SSD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252452)

vlovrec 11.10.2013. 12:12

ode slika dok uštekam SSD

Novi ssd, čim ga uštekam u konfu, zbrlja se slika na ekranu, slično ko kad ode ram na grafičkoj, samo su crno bijele crte po ekranu. Ponekad samo u gornjem dijelu, ponekad po cijelom. I to odmah, kod inicijalizacije BIOS-a, cca 5-10s nakon paljenja. Grafička je nedavno mijenjana a i ok radi bez SSD-a tako da mislim da nije do nje. Napajanje je isto nedavno zamijenjeno.
Konfa nije baš najnovija, ssd je intel 335 serije 240GB

Probam noviji BIOS staviti ili da reklamiram SSD?
Any ideas?

hvala

Sinac 11.10.2013. 13:23

Daj ti ipak probaj drugo napajanje...

medo 11.10.2013. 18:25

Probaj drugi SATA kabel ili drugi sata power kabel za SSD. Ovo mi izgleda kao kratki spoj na kabelima od napajanja SSDa.

vlovrec 17.10.2013. 07:59

Citiraj:

Autor medo (Post 2476578)
Probaj drugi SATA kabel ili drugi sata power kabel za SSD. Ovo mi izgleda kao kratki spoj na kabelima od napajanja SSDa.

update:
Probal SSD u drugi komp, prilikom prepoznavanja u BIOS-u mi se smrzaval, nisam ni u BIOS mogao ući. Pritiskom na "del" upalile su se sve 3 lampice na tastaturi i zmrzo se. Probao drugi data kabel SSD proradio. Super, znači kabel je krivac.
Stavim ga drugi dan u komp za koji je namjenjen, opet isto. Nakon x preštekavanja mijenjanja kablova, proradio u drugom kompu, stavim win gore, sve radi. Ali pošto sam samo klonirao particije da ne moram instalirati programčiće gore neke aktivacije nisu prošle pa sam ga privremeno otkopčao i stavio natrag stari disk, pa reko budem nanovo klonirao. Ali sljedeći dan (danas) prilikom palljenja opet se slika blesavi i opet nakon 3-4 preštekavanja po s-ata portovima matične opet proradi...
Jel moguće da je neka greška elektronike pa da proradi tek dok se malo zagrije?
Jer svaki put je proradio nakon nekog vremena...?

Nikky 17.10.2013. 08:23

Miriše na reklamaciju

vlovrec 17.10.2013. 08:26

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2479474)
Miriše na reklamaciju

i meni, sumnjao sam na napajanje, ali mislim da ssd troši manje struje usporedno s HDD-om, pa nebi smjelo biti napajanje u igri...

zbuzanic 18.10.2013. 11:58

Napajanje teško da može biti problem SSD-u jer malo troše. SSD je vjerovatno gecrk. Reklamiraj ako je pod garancijom.

btw. ako sam dobro prijetio, uštekao si SSD u upaljeni komp? To ti baš i nije pametno... osim ako je esata port.

Old Iggy 18.10.2013. 12:06

Citiraj:

Autor zbuzanic27 (Post 2480195)
Napajanje teško da može biti problem SSD-u jer malo troše. SSD je vjerovatno gecrk. Reklamiraj ako je pod garancijom.

btw. ako sam dobro prijetio, uštekao si SSD u upaljeni komp? To ti baš i nije pametno... osim ako je esata port.

I SATA je hot-plug.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:34.