![]() |
pregrijavanje laptopa
frend ima fujitsu lifebook AH530/GFX i u zadnje vrijeme mu se pregrijava u loadu, a i u idleu su temp od 85 pa nadalje..
ja sam mu promijenio pastu, dvaput dosad, ali temperature ne padaju.. sve uredno sjedi na svojem mjestu.. cooler ima 2 toplovodne cijevi, jednu za procesor i čipset, druga je za grafu.. primjetio sam da je ova cijev od procesora prevruća, dok ona od grafe nije ni pola... u loadu je dost vruća ali ne ko ova od procesora... ventilator je očišćen i nema onog "tepiha" između heatsinka i coolera.. savjetoval sam mu da kupi postolje iliti hlađenje za laptop koji smanji temp, ali se ipak u nekim igrama (GTA, nfs) laptop gasi jer prelazi 100°... ja mislim da je cooler u banani, tj. da nije iscurio "plin" iz toplovodne cijevi (ako je uopće ima :) ) jer to se nebi smjelo događati... procesor je i5 M460 2.53GHz.. guglam i ne mogu nać nigdje niti rabljeni cooler po njuškalu niti ebayu.. |
Probaj na njemačkom ebayu jer se tamo uglavnom i prodaje.
|
T0mB1ll
- Jesi siguran da hladnjak sjedi na čipovima, pošto je jedna toplovodna cijev hladna? - Moguće je da postoji veći razmak između heatsinka i samoga čipa i zato se ne hladi kako se spada, na to mjesto gdje postoji veći razmak ne dolazi termalna pasta nego thermal pad, može se pronaći na Ebayu. |
na čipsetu se nalati taj thermal pad, al između proca i kulera je bila pasta i ja sam stavio drugu.. budem još jednom provjeril, al siguran sam da sve sjedi na svojem mjestu..
|
skini hladnjak i tu koja je "hladna" grij upaljačem na mjestu gdje nasjeda na čip (čađu poslije obrišeš ). ako za 10ak sekundi ne osjetiš da se i "radijator" na kraju cijevi zagrijava pajp je prdnuo, iscurio plin koji odvodi toplinu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:04. |