PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   koji software za video obradu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25208)

fuzija 13.09.2005. 08:19

koji software za video obradu?

pravit cu movie sa screenshotoviam izvadjenim iz igre (quake 3), a i obrada video capturanog sa miniDV kamere, te sa VHS-a.
mozemo reci da sam pocetnik u video obradi pa me zanima kojim programom da vrsim video obradu:

Adobe Premiere Pro
Ulead Video Studio
PowerDirector
Sony Vegas
Pinnacle Studio Plus
Adobe After Effects
???

unaprijed hvala, mozete i ako znate navesti prednosti i nedostatke tih programa
:confused:

pbunic 13.09.2005. 14:00

Re: koji software za video obradu?

Citiraj:

Originally posted by fuzija
pravit cu movie sa screenshotoviam izvadjenim iz igre (quake 3), a i obrada video capturanog sa miniDV kamere, te sa VHS-a.
mozemo reci da sam pocetnik u video obradi pa me zanima kojim programom da vrsim video obradu:

Adobe Premiere Pro
Ulead Video Studio
PowerDirector
Sony Vegas
Pinnacle Studio Plus
Adobe After Effects
???

unaprijed hvala, mozete i ako znate navesti prednosti i nedostatke tih programa
:confused:

za pocetak ti preporucam da koristis Pinnacle Studio Plus zbog njegove jednostavnosti i laganog uvoda u editing. mana mu je sto se zna ponekad "rusiti", barem verzija studio 8, dok sam cuo da je devetka stabilnija.
mozda ti nece biti dovoljan studio 8, pa probaj Adobe Premiere Pro. to je program namjenjen za montazu i biti ce ti vise nego dovoljan za ono sto ti trebas. trebat ce ti odredeno vrijeme upoznavanja, ali vidjet ces da nije neki problem raditi u njemu.

Adobe After Effects - sam naziv programa kaze namjenu. AFTER EFFECTS program je dosta kompliciran pa ce ti za njega trebati upute (osobno koristim video upute - lik te uvodi u program na zanimljiv nacin). s ova dva programa ces se moci dobro zaigrati!

evo jos jedan final cut pro FINAL CUT PRO

pbunic 13.09.2005. 14:26

ADOBE AFTER EFFECTS
ADOBE PREMIERE PRO

fuzija 13.09.2005. 18:03

tnx man :clap:

Mr. Nice 17.09.2005. 10:34

Možda da za početak koristiš Pinacle Studio 9.
Dosta je jednostavan, a možeš uz malo truda napraviti lijepe stvari.
Ja koristim verziju 9 i kod mene radi full stabilno. Niti jednom se nije srušio. Za capturing koristim All In Wonder 9600pro i full sam zadovoljan za kučnu upotrebu.

Disturbed 17.09.2005. 16:29

ajd da ne otvaram novi topik..... jel zna kak se u pinnacle studiu 9 usporava clip ja nisam nigdje uspil nac....falja...

fanATIk 17.09.2005. 22:43

prije radih na pinnacleu, znao se srušit. ulead video studio me iz nekog razloga odbijao pa ga nisam koristio. al onda mi je zatrebala jedna stvar koju pinnacle nije mogao napravit pa sam na nagovor frenda downlodao ulead video studio 8. vrlo stabilan, vrlo dobar. pinnacle mi više ne pada na pamet. sad imam video studio 9. malo mi je zahtjevan s obzirom na konfiguraciju (vidi sig) ali se ni jednom nije srušio.

naravno, da ne zaboravimo i virtual dub...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:38.