![]() |
(riješeno) Problemi sa spajanjem na internet
Ispričavam se ako stavljam ovo u pogrešnu rubriku, ali izludit ću.
Imam bnet 3d paket i jako često, najčešće pri paljenju PC-a i laptopa imam problema sa surfanjem, tj. nakon nekih 5-10-15 (kako kad) minuta mogu surfati normalno. Istovremeno, torrent radi bez ikakvih problema, a kad spojim mobitel na wifi radi sasvim normalno. U sluzbi za korisnike mi nista pametno ne znaju reći, ako mi mobitel radi normalno, onda je problem u moj računalu, tako bar kažu. |
moraš malo detaljnije, koji komp, koji modem, kako je spojeno, jesi provjerio nakon paljenja dal ti komp pokupi na mrežnoj kartici IP adresu, dns i ostalo itd.
|
Ako torenti i mob preko wireless - a rade ok onda je blem sigurno u kompu, napravi:
- testiraj bez torenta - pretresi os sa antivirusom i Malwarebyte - om ako ima gamadi - počisti tmp i cache winsa i browsera sa CCleaner - om |
Ispričavam se zbog nepotpunih podataka.
I laptop i desktop su spojeni bežično na router. Router je CISCO EPC2425. Što se tiče virusa, već sam odradio reinstaliranje windowsa na desktopu i ista je priča. U oba slučaja je riječ o Windows 7. |
OK, prvo vidi jeli svijetli ON LINE led,
nađi na kojoj ip adresi se javlja router (vidi 192.168.100.1, 192.168.1.1 ili 192.168.0.1), trebaš naći System (status) stranicu i pogledati Recive Power level koji treba biti veći od -10 dBmV a Cable modem status treba biti Synchronized. Slijedeće moraš zvati bnet support i provjeriti jeli ti uređaj konfiguriran kao modem ili kao router, ako želiš koristiti pc i lap istovremeno onda mora biti konfiguriran kao router. Provjeri ovo poviše pa javi. |
Hvala svima na pomoci, na kraju je ispalo da je router bio namješten da svaku stranicu skenira, pa je tu nastao problem. Ekipa iz SZK mi je to riješila, tako da sad sve radi.
|
router da skenira ?
to jos nisam cuo :P |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:31. |