![]() |
Presario CQ62 disk problem
Bratić donio prilično izraubani lap...veli ne radi mi niš.
Dakle,pali se,u bios ide,prvo paljenje cak je do recoverya winsa došao al tu se haltao. U biosu sam stavio da se digne boot WIN7 sa DVDa al bacao disk error. Ušao sam u BIOS i disk check išao raditi i izbaci mi: hard disk 1 quick (303) To bi značilo da je HDD doživio "kaput"? :) |
Okinava. Za probu ga možeš istestirati tvorničkim alatom sa Hiren's Boot CD-a.
|
mali bump za sličan laptop, cq 61. dalje od win logo screena neće, restarta i na crnom screenu izbaci:
Boot Device Not Found Please Install an Operating System on Your Hard Disk Hard Disk (3FO) F2 System Diagnostics kad kliknem f2, dobijem: Hard Disk Not Exist također, u biosu pod boot device priority, hdd uopće nije izlistan. jel problem sam disk ili možda kontroler? pitam zato jer postoji mogućnost (besplatne) zamjene diska, dok u slučaju da je kontroler riknuo, zamjenska/nova ploča baš i nije alternativa. hvala. |
Pitaš ono šta je očito samo po sebi, izvadi hdd i vidi kako se ponaša kada ga spojiš na neki pc,
ako ga "nema" u Bios - u onda je riknio a ako ga ima onda na lapu zeza kontroler ili spoj prema hdd - u. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:23. |