![]() |
Sharkoon interna ladica
posjedujem ladicu SATA QuickPort Intern 1-Bay.
Sada me zanima dal je to hot swap ladica. Dok kompjuter radi ja ubacim hard i odmah ga prepozna. Kako taj hard izvaditi .Posto na ladici nema nikakav on/off gumb. Dal samo da otvorim ladicu i izvucem hard. Pise za ladicu da je "Fast Swap mechanism for easy HDD handling" Kupio sam ladicu , sa namjerom da u nju stavljam i vadim hard kada mi zatreba , normalno bez gasenje kompa. i sada vise neznam na cemu sam :( |
Kao prvo, ploca ti treba podrzavat hot swap.
Kad ova "vratasca" otvoris do kraja, ne izbacuje hard? |
Citiraj:
Kako ti otvaraš ladicu tako poluga iza gura hard van. Zato i imaš ovu bravu i ključ, da blokiraš vađenje harda otvaranjem ladice. |
Znaci mogu slobodno samo otvoriti ladicu i izvaditi hard ?
Nece hardu nista biti ? Maticna je B75 Pro3 |
Normalno da možeš, samo pazi da ne zapisuješ ili čitaš nešto s njega dok otvaraš ladicu.
|
Citiraj:
|
Obavezni OS digni u AHCI režimu - swap će ti raditi onda normalno.
Dakle hot swap. Inače, za safely remove hardware se nebi brinuo - imao sam gotovo istu Icy Box ladicu, i kada je otključana - prestaje davati napon disku. Dakle kada otključaš, vidi dali ti se disk isključi. Ako da, onda nemaš frke, otvaraš i vadiš ga. |
Citiraj:
Inace opcije "safely remove hardware" uopce nemam . ( ponudi mi ju samo kada usb upiknem , a za ladicu nista). inace disk se upali odmah cim ja ladicu zatvorim . Opcija otkljucaj/zakljucaj ladicu sluzi samo za zakljucavanje ladice , nije prekidac koji pali hdd |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:23. |