![]() |
(riješeno) Problem: Mreža zeza sve u 16 - WinSock problem
Daklem, prvo mi se izbacio "WSAStartup() failed, or you have the incorrect version of winsock installed."
Nakon toga, kad sam htio pokrenuti Firefox izbacio je ovo: "WSAStartup() error" Nije bilo konekcije sa interenetom. Nakon toga, napravio sam ručno čišćenje tog sranja ovako:
Zna li netko od vas mrežnih stručnjaka šta o ovome? Mreže su mi najtanje područje. |
1 privitaka
Nadji negdje odgovarajucu (ispravnu, prije svega) Ws2_32.dll knjiznicu pa ju prekopiraj u system32 folder. Koliko sam shvatio, imas WXP, pa pokusaj s ovom verzijom iz privitka.
Privitak 12365 To bas nije lijepi error koji ti baca, nesto gadno ne valja s tom masinom i ne vjerujem samo da je stalo na WinSocku... :\ |
Win7 x64 je u pitanju.
|
ako me pamćenje dobro služi, baš sam na jednoj win7 x64 takav slučaj riješio s nekakvim MS winsock fix tool ili tako nešto.
|
Citiraj:
|
si lud, pa nemam ja više 18 :D:D
Mislim da je bilo ovo ali nekako mi smrdi da tebe *ebe nešto drugo sad. Ili si nešto pobrao ili je mašina u gadnom neredu ;) Zguglaj malo ovaj problem s torrentima, u dosta slučajeva je neka napast. Jesi izvrtio kakav AV alat ili malwarebyts i slično? |
Ma kaka napast. :D Imam legalni BitDefender total internet security 2014 tako da ne vjerujem da je nekaj pobro... Nisu detektirali ništa, ni BitDefender ni Malwarebytes.
|
Citiraj:
Kao sto sam rekao, mislim da je tu nesto vise od virusnog pitanja - jesi provrtio malo Memtestove, nesto za precekirati disk i slicna zezanja? Osim hardverske greske ili nekog ruznog virusa, ovakve stvari ti se ne smiju dogoditi, jer jednostavno znace da je taj DLL koruptiran, za sto nema nekog pametnog razloga... |
korupt winsocka na 7-ci i nije tako rijedak problem kako misliš...Ne sam od sebe naravno, no ima dosta stvari koje ga mogu zeznuti, mislim da je bila i nekakav virusčina s tom namjenom baš.
|
Citiraj:
Sad, jesu li veseljaci virusopisci odlucili iz nekog razloga gaziti po tim fajlekima, ne znam, ali covjek kaze da virusa nema - onda je to vec ozbiljniji problem. |
OK, di da nađem taj DLL, tj. koji je naziv tog DLL-a? Ako to ne pomogne, reinstall mi ne gine danas popodne.
BTW; nije ardverska greška. Sve je tip top... |
To stoji...iako ja i dalje sumnjam na zarazu ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako imaš još koji predlog ili se sjetiš nećeg, nemoj se sramiti reći. |
Opće poznato da gomila smeća / nametnika prčka po winsock - u, bilo po fajlovima ili registriju.
Odradi ovu proceduru na dnu stranice > http://answers.microsoft.com/en-us/w...e-a8487391b151 U vezi wsock32.dll fajla, pod uvjetom da reinstall tcp/ip protokola ne odradi šta treba predlažem: - nađi na drugom kompu / lapu, vidi da je ista verzija - da te os ne bi za * * * o digni neki Win ili Linux Live i kopiraj file - osim standardne lokacije u Windows\System32 kod x64 verzije trebao bi postojati Windows\SysWOW64 pa file i tu kopiraj evo zgodnog tumačenja gdje šta ide ovisno o x32 ili x64 verzija > http://www.samlogic.net/articles/32-...6-syswow64.htm |
Donju proceduru sam odradio. I dalje isto.
Budem ovo probao, ako ovo ne uspije, ide reinstall majke mu ga spalim... kako mi se to nedaaaaa :D |
Hvala svima na pomoći no radim reinstall mašine tako da niš o istraživanja :D
|
buuuu, amateru prokleti :D
|
pkk :D
|
Haha, da se nebi patio. Imam SSD i USB Butabilni. Instalacija je gore za 5 minuta :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I sad kad sve složiš i podesiš napravi backup system particije nekamo, npr. zadnja data particija.
Kada opet skršiš winse onda se za x min vratiš u operativno stanje a ne da ko njub radiš reinstal. |
Citiraj:
Ali čiste winse i drivere imam image backup :) |
Pa eto, imaš barem start, iza toga "peglaj" dodatne programe.
|
Eto, čisto za info. Saznao sam što se dogodilo. Wondershare MobileGo for Android je zasro motku. Njegov WShelper.exe je poseksao winsockove i ostalo je povijest.
A zdrkalo se tako jer sam išao gaziti prastaru verziju tog programa sa najnovijom. Pa su se našla 2 ta helpera.exe koji su to zdrkali. Probao sam opet bezveze na testnom kompu na čistoj sedmici i dogodilo se isto. Nakon repaira radi net ali ne torrenti. Tako da se zna... |
ajd super, dobro da si skužio ;)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:02. |