![]() |
SX763 - Promjena firmware sa T-com na Iskon
Pozdrav svima!
Zanima me je li moguće Siemens Gigaset SX763 router koji sam dobio još davno od T-coma konfigurirati tako da radi na Iskon mreži? Dakle, je li moguće promijeniti firmware ili tako nešto, i ako da - kako to napravim? |
Prvo provjeri info o liniji i routeru koji sada radi na Iskonu, "ono" Adsl Annex A ili B,
potom nisi naveo dali imaš i telefon (VoIp) preko routera jer njegovo "rješavanje" na novom routeru može biti "komplicirano". |
Stara tema ali da ne dižem novu. Imam zyxela od iskona i užasan je. Postoji li firmware od iskona za taj siemens da ga flešnem da radi voip i sve ostalo po defaultu? Moze i od speedtoucha 780i vidim da ga iskon ima.
|
Probaj se nekako spojiti na SSH koji je na Iskonovom routeru;
VOIP ISKON; username; tvoj broj (npr 01555666) password; iskopaš iz SSH, gospoda iz tehničke podrške ti ga ne želi dati SIP domain/proxy server/reg. server; voiceull.iskon.hr SIP/proxy PORT: 5060 Ostalo; http://i.imgur.com/nToA219.png |
ssh na zyxela ne ide nakon šta router pokupi tvoje podatke. tj nakon logina sa administrator/administrator ti ubije sve šta ičemu služi. možeš samo renew ip-a napravit.
|
Da ne otvaram novu temu, trebam pomoć oko zamjene rutera. Pao mi je na pod od iskona Thomson st-780. Na njemu sve radi dok ne dignem slušalicu od telefona i onda odjednom ruter se prebrika i sve se lampice upale, a kad telefon nije ukopčan sve je ok.
Drug Riceburner mi bude dao SX763 da isprobam ako radi. Koja je procedura da mi taj Siemens proradi, imam Iskon trio paket (voip). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:14. |