PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   t-mobile blokiranje broja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251277)

HumWeed 06.09.2013. 20:57

t-mobile blokiranje broja

a valjda je ova tema dopustena...
u biti, jedna osoba terorizira stalno psovkama i raznim uvredama
jednu clanicu moje obitelji pa me zanima, za zatraznju blokiranje broja
se treba ici na Policiju prvo, ili u t-com centar ?

i dali se placa takva usluga ?

Pupo 06.09.2013. 20:58

Blokiraj na mobitelu u dolaznima ako znas broj

Brko 06.09.2013. 21:40

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2456137)
a valjda je ova tema dopustena...
u biti, jedna osoba terorizira stalno psovkama i raznim uvredama
jednu clanicu moje obitelji pa me zanima, za zatraznju blokiranje broja
se treba ici na Policiju prvo, ili u t-com centar ?

i dali se placa takva usluga ?

Prijaviš policiji i T-Mobiletu.

vedran031 06.09.2013. 21:47

Snimi razgovor

nex 07.09.2013. 01:42

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2456147)
Prijaviš policiji i T-Mobiletu.

Ovo. Neces puno postici, ali svaka neugodnost koju uzrokujes davezu koji te gnjavi je dobrodosla. A i imat ces kasnije pisani trag da si nesto poduzeo ako se situacija bude dalje razvijala u neugodnom smjeru.

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 2456151)
Snimi razgovor

Ovo ne samo da je beskorisna ideja nego i potencijalno opasna s pravne strane. Takva snimka ne moze posluziti kao dokaz, ali onaj tko ju je napravio moze popusiti prijavu za neovlasteno snimanje. Ajme ne davati pravne savjete na osnovu filmova i tv serija, moze? :D

fanATIk 07.09.2013. 02:27

Nema neovlaštenog snimanja, samo snimanje bez znanja. Odmah čim zazvoni obavjestiš ga da će razgovor biti sniman pa nek on psuje i vrijeđa. Naravno, snimiš i to da si ga obavijestio.
Mislim da je takva procedura.

ALiEN17 07.09.2013. 08:35

Citiraj:

Autor nex (Post 2456282)
Ovo. Neces puno postici, ali svaka neugodnost koju uzrokujes davezu koji te gnjavi je dobrodosla. A i imat ces kasnije pisani trag da si nesto poduzeo ako se situacija bude dalje razvijala u neugodnom smjeru.

Ovo ne samo da je beskorisna ideja nego i potencijalno opasna s pravne strane. Takva snimka ne moze posluziti kao dokaz, ali onaj tko ju je napravio moze popusiti prijavu za neovlasteno snimanje. Ajme ne davati pravne savjete na osnovu filmova i tv serija, moze? :D

zasto ne moze posluziti kao dokaz, o cemu ti baljezgas bokte mazo?

nex 07.09.2013. 11:22

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2456285)
Nema neovlaštenog snimanja, samo snimanje bez znanja. Odmah čim zazvoni obavjestiš ga da će razgovor biti sniman pa nek on psuje i vrijeđa. Naravno, snimiš i to da si ga obavijestio.
Mislim da je takva procedura.

Neovlasteno snimanje i jest snimanje bez znanja. ;) Jer za tajno snimanje trebas biti ovlasten u skladu sa zakonom o kaznenom postupku.

A kad nekoga obavijestis da snimas nakon toga ce on reci "jebo ti bog mater, ubit cu te"? Nece, usutjet ce. :D

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2456311)
zasto ne moze posluziti kao dokaz, o cemu ti baljezgas bokte mazo?

O cemu ti baljezgas bogte, mislis da si u Sjevernoj Koreji ili Iranu ili gdje? Postoji kazneni zakon koji kaze da ne smijes tajno snimati druge osobe, postoji zakon o kaznenom postupku koji precizno propisuje tko, kada i pod kakvim uvjetima smije snimati i postoji uhodana praksa kako se postupa sa nelegalno napravljenim snimkama koje netko pokusava predati kao dokaz bilo cega. Takve snimke sud odbaci, a ako nadobudni snimatelj nema srece dobije i kaznenu prijavu.

Stavis kamere u svojoj kuci, snimis cistacicu kako te potkrada i mozes si tu snimku zabiti u dupe. Jer za sud to ne postoji. Ako snimas moras nakeljiti obavijest "ovdje se snima pa nemojte pred kamerama raditi pizdarije". :D

Kao sto sam rekao, manje pravnih ideja iz filmova, a vise realnosti bi dobro doslo. Razni savjeti kojekakvih internet ratnika ne samo da ne pomazu ljudima nego ih, kao u ovom slucaju, mogu uvaliti u probleme.

fanATIk 07.09.2013. 11:28

Pa ak on zasuti, mislim da je postignut cilj.

ALiEN17 08.09.2013. 11:57

na to sam mislio, kažeš mu da ga snimaš

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05.