![]() |
slika na laptopu kao u ogledalu - obrnuta
Molila bih ako netko može pomoći sa problemom. Slika na laptopu je skroz obrnuta kao u ogledalu, znači gumb Start nije u donjem desnom čošku, nego u lijevom, slova su obrnuta i s lijeva na desno, čak se i miš miče obrnuto. Tipke Ctrl+Alt+strelice ne naprave ništa, u Control panelu, Zaslon, rotiranje ne mjenja ništa, okreće se ali je i dalje obrnuto. Da li je to softverski problem, ili bi ipak bio problem u grafičkoj kartici?
Inače laptop je Acer travelmate 5742, a grafička je Intel, instalirani su Windows 7. Hvala! |
A kad startaš Windowse u Safe modu?
|
I safe mod i Bios, sve obrnuto.... slova su s lijeva na desno.
|
|
Probala, sve isto, ništa se mijenja, slika se okrene, ali je i dalje obrnuta... ja stvarno ne razumijem...
|
Cek malo, ako je i od samog paljenja obrnuta i u biosu cak, onda je nekakva greska na grafi.
Iskreno, dugo godina servisiram ali ovakav slucaj nisam vidio ni cuo. Ima kakva fotka od te situacije? :D |
Citiraj:
Izgleda da je do grafe :) |
1 privitaka
ne znam kako staviti sliku da vidite o čemu se radi... ali nema veze, izgleda da je do grafičke, probali smo sve i svašta, ali ništa ne pomaže.... samo mi je čudno da nitko nije imao taj problem.
izgleda da sam uspjela staviti sliku, ali je nekak mala... valjda se nešto vidi.. |
Graphic options pa rotate?
|
Probano i preko toga, rotira se slika, ali je i dalje obrnuta, znači sve je kao da je u ogledalu, obrnuto.
|
A kako je doslo do tog problema, odjednom ili?
|
si probao ovo? - Ctrl+alt+ strelice- gori doli lijevo desno
http://nevdc.com/wp-content/uploads/...een-laptop.jpg EDIT: auu tek sad vidim da je i u biosu obrnuto, jedino mi pada napamet ili da postoji ta postavka u biosu(mala šansa) ili da je hardware kvar, ako ima garanciju, moja preporuka nosi njima a vidim i da je rezolucija kriva jeli se može promjeiniti na veću odnosno nativnu? i ako nije problem probaj spojit na vanjski monitor/tv |
1 privitaka
Rezolucija je mala, zato što kada stavim na normalno ne može se čitati, jer su premala slova, a ne znam di je sve napamet. Napisala sam već da Crtl+Alt+strelice ne rade,a kada se u Graphics Optionu mijenja rotacija slika se rotira,ali je i dalje obrunta, slova su naopako, sve je umjesto normalnog s desno na lijevo, obrnuto s lijevo na desno.
Znači vjerojatno je grafička? Laptop više nema garanciju, a grafička je integrirana, što znači da je spreman za recikliranje... Možete vidjeti na ovoj slici, da je čak i strelica miša okrenuta suprotno. :wtf2: |
Citiraj:
|
Odjednom, bez ikakvi problema ranije.
Stavljeni su novi Windowsi, situacija je ista, mislim da nije softverski problem. Hvala svima na odgovorima, ali mislim da ništa od toga. |
i ako nije problem probaj spojit na vanjski monitor/tv[/QUOTE]
Evo mene opet, još nisam odustala od ovog laptopa, a pa ovako, danas ga spojili na tv i na tv-u slika normalna, a na laptopu i dalje obrnuto, e sad je moje pitanje: da je grafička otišla, tj. da je u njoj kvar, šta bi onda na tv-u bila dobra slika? I na laptopu, na youtube gledamo filmove bez problema, slika je super. Kako onda ne valja grafička?! :stoopid: |
Moze biti da je otisao flat kabel. Moze biti da je otisao ekran. Jel spojen preko hdmi-ja?
|
Na tv je spojen preko hdmi-ja. Šta može biti greška na ekranu, a da je slika dobra? Slika je čista, bez ikakvih grešaka, samo što je obrnuta.
|
dali si probala resetirati bios na tvorničke postavke ili pogledati dali postoji nova verzija biosa za taj laptop? da je otišao flat ili ekran uopće nebih imala slike,ne vjerujem u to.
resetiraj bios vrati sve na tvorničke postavke,formatiraj windows pa onda vidimo dalje... |
Danas smo stavili najnoviju verziju bios-a. A jučer smo insalirali nove windowse, znači sve je novo, novi drajveri, sve novo
|
25 godina života nisam vidio ovakav ili sličan problem :S sretno neznam onda što može biti :\
|
Svejedno hvala....
|
Citiraj:
Kad napraviš print screen (znači ne slikati mobitelom u ogledalu) i to postaš ovdje onda ću možda i povjerovati o "problem". Do tada sam vrlo sumnjičav prema svemu tome. :) |
1 privitaka
Kada napravim print screen i to prebacim na drugi komp onda je slika normalna, zato sam i slikala mobitelom. Ne bi tu postavljala pitanja da nije tako, već dva dana ne možemo riješiti to, nije da se zezam. Evo i slike s dokazom, vidi se ekran na kojem piše acer, i vidi se Windows obrnuto....
|
Vjerovatno je otišla elektronika (procesor ekrana ili kako već) od samog ekrana.U servis pa nek oni vide.
|
možda pomogne ako se to desilo spajajući HDMI kabel i "kloniranjem slike"...
http://www.llmedia.com/Site_files/ll...2019-12-07.pdf |
Refresh rate?
|
Ma to je fizicki kvar u pitanju tj
hw problem. Nema sanse ako su isli novi winsi na njega da slika bude takva. U servis sa njime. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:52. |