PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl i METRONET (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=250665)

DesertEagle 20.08.2013. 18:12

Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl i METRONET

Pozdrav svima imam problem o kojem će netko nadam se znati nešto:
Korisnik sam Metronet TriplePlay usluge (prije i Vodatela) i izrazito sam zadovoljan uslugom jer mi je optički priključak u stanu, brzina je 15/15 Mbits i veza mi pukne možda jedanput u mjesec dana. Problem je u tome što imam potrebu za wireless-om. Na zidu u stanu je Ericsson DRG u kojega dolazi optika, a u njega direktno imam spojeno telefon (telefonski kabel), televiziju i internet do jednog računala, oba sa CAT5 kablovima. Nabavio sam Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl router pomoću kojega bih htio imati wireless mrežu i jedan kabel spojen s računalom. Kada spojim router nemam veze jer neznam postavit postavke. Kada odem na 192.168.1.1 traži me da pod postavkama upišem username i password koji ja nemam jer mi za spajanje na metronet nije potrebno. Router je od T-Coma ali ga je frend otključao. Zanima me dali neko zna kako ga postaviti?

Nikky 20.08.2013. 18:58

U SX - a trebaš ubaciti Ethernet (WAN) konfig, tada ti je ulaz na Lan4 a ostalo za kompove.
Ako je istina da DRG sve odrađuje sam (vezano za Internet) onda je slijedeći korak odabiranje Dynamic IP opcije.

DesertEagle 20.08.2013. 20:28

Di nabavit ili napravit WAN konfig?

Nikky 20.08.2013. 20:35

Pa potrudi se malo, imaš temu o otključavanju SX - a ili angažiraj frenda.

gbijelic 23.08.2013. 13:15

Pozz na doticnom ruteru frendici krepao adapter pa me zanima koliko volti daje u ruter jer nemogu nac na netu

Nikky 23.08.2013. 13:30

Upadaš kolegi u temu ko padobranac, taman ko iz avatara.
Traženi info ima na xy mjesta samo neće da se sam javi, 12V 1.5A.

konig_karl 23.08.2013. 15:18

Citiraj:

Autor DesertEagle (Post 2446213)
Pozdrav svima imam problem o kojem će netko nadam se znati nešto:
Korisnik sam Metronet TriplePlay usluge (prije i Vodatela) i izrazito sam zadovoljan uslugom jer mi je optički priključak u stanu, brzina je 15/15 Mbits i veza mi pukne možda jedanput u mjesec dana. Problem je u tome što imam potrebu za wireless-om. Na zidu u stanu je Ericsson DRG u kojega dolazi optika, a u njega direktno imam spojeno telefon (telefonski kabel), televiziju i internet do jednog računala, oba sa CAT5 kablovima. Nabavio sam Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl router pomoću kojega bih htio imati wireless mrežu i jedan kabel spojen s računalom. Kada spojim router nemam veze jer neznam postavit postavke. Kada odem na 192.168.1.1 traži me da pod postavkama upišem username i password koji ja nemam jer mi za spajanje na metronet nije potrebno. Router je od T-Coma ali ga je frend otključao. Zanima me dali neko zna kako ga postaviti?

vjerojatno trebas nazvati metronet i priupitati jel se moze njihov router prebaciti u bridge mod rada pa onda dobis i username i password.

inace da sam na tvom mjestu rade bi koristio siemens kao access point
1. ulogiraj se na Ericsson i saznaj njegovu ip adresu i dhcp pool
2. na siemensu postavi ip adresu iz Ericssonovog rangea, ali neku van dhcp poola
3. iskljuci dhcp na siemensu
4. iskonfiguriraj wlan

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:03.