![]() |
Skype pretplata ?
Do sada sam koristio Skype za komunikaciju između 2 compa (free verzija) ali sad odlazim navigavat na brod te bi htio aktivirati verziju koja se plača kako bi preko laptopa mogao nazivati familiju u Hrvatskoj i to na fiksne telefone.
Otišao sam na njihove stranice ali neke podatke nikako da pronađem, te bi molio pomoč od nekoga ko koristi tu mogućnost. 1-nije mi jasno kolika je uplata (pretplata) 2-nakon uplate koliki je vremenski period u kojemu mogu koristiti tu pretplatu 3-da li se razgovori u hrvatsku naplačuju ili su free |
Imaš nešto tipa bonova na skype stranici, mislim da su po 10$. Nakupuješ koliko trebaš, ili staviš broj kartice i da ti kupi čim iskoristiš bon.
Pozivi se naravno naplaćuju na fiksne i mobitele, i dođu nešto skuplje nego kada lokalno zoveš, ali ne puno. Korištenje ti je mislim 6 mjeseci, ali onda samo pošalješ sms na bilo koji broj koji ti naplate i ponovno imaš 6 mjeseci, tako da nije problem. |
1. uplatis koliko bi htio. Imas opciju direktno u Skypeu i onda imas par koraka. Moze se platiti raznim nacinima, ja placam Paypalom.
2. ako se ne varam 6 mjeseci od uplate, onda "zamrznu" novce, slijedecom uplatom otkljucas opet 3. ako je Skype-2-skype je besplatno. Sve ostale kombinacije kostaju. Uz pozive mozes slati i SMS, a uz dodatnu naknadu dobijes jos mogucnosti (ima sve jednostavno prikazano u menijima gdje se placa). Znaci Skype nije na pretplatu da si duzan svaki mjesec placat, nego prepaid (bonovi). Ako hoces, mozes postaviti da se automatski nadoplati kada dodjes blizu 0€ na racunu... |
Citiraj:
Vidin da je sad za nove korisnike 4,99 eura http://www.skype.com/en/rates/?curre...source=account |
Koliko vidim onda je sto puta bolja solucija koristiti VOIP softver "Nonoh".
Uplatiš 10 Eura i sa tom cifrom 4 mjeseca možeš razgovarati besplatno sa fiksnim telefonima u hrvatskoj. |
Nisam ni znao da skype ima pretplate. Ajde neka. Ja ga koristim samo kada sam u inozemstvu pa mi odgovara ovaj model sa bonovima.
|
Citiraj:
http://www.betamax.info.pl/eng.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:04. |