PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   nemogu igrati igrice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=250322)

domagoj5 07.08.2013. 10:51

nemogu igrati igrice

ovako, imam par igrica i neke nemugu igrati neznam jesu li kvarovi povezani pa ću ih sve nabrojati: 1 NFS:underground 2, jučer igra, sejva i ugasio komp, a danas nece da uđe u igru, okrece se pokazivač miša, ali igra uopče ne reagira u postavkama nisam niš važno mjenjao. isto je i sa battlefield 1942, ali ova neće već otkad (isti problem). Zadnja igrica GTA:SA> kad uđem u nju, stisnem New game i počne u dolje ljevom kutu se učitavat i na pol učitavanja izađe iz igre govoreći: program gta:sa.exe prestao je raditi....
ako netko zna bar malo molim neka se javi

konfa:
AMD athlon(tm) II X3 450 Processor 3,20 GHz, ram 4 GB,
Windows 7 ultimate, dva hard diska jedan (MASTER) 500 GB,a drugi (SLAVE) 160 GB.

Forace 07.08.2013. 13:01

Grafička kartica? Da li je bilo kakvih nadogradnji? Upravljački programi od grafičke kartice? Temperature grafičke, sustava ....? Da li si išta mjenjao ?

domagoj5 07.08.2013. 15:30

grafička kartica: nVIDIA GeForce GTS 450 grafička nije mijenjana od kupnje kompa studeni 2012
BTW sto misliš o mojoj grafičkoj?
e i sad sam instalira orginal gta 4 ali steka (procesor gore) kako to riješit hvala!

Forace 07.08.2013. 16:02

Nadogradnji upravljačkih programa / windowsa u zadnje vrijeme ... ne hardwera.

domagoj5 07.08.2013. 16:26

pa bio je komp nedavno na popravku ali to nije a nadogradnje nije bilo

srale7 07.08.2013. 18:53

Stavi gore nove windowse, sve nove drivere i onda instaliraj te igre pa vidi jel ce stekat.

+počni koristit zarez, točku, veliko slovo etc.

Forace 07.08.2013. 19:05

Citiraj:

Autor domagoj5 (Post 2440712)
pa bio je komp nedavno na popravku ali to nije a nadogradnje nije bilo

A kako znaš davto nije.

Takve probleme (nemogućnost pokretanja igrice, trzsnje itd.) uzrokuju obično ili windowsi u kojima je nešto otišlo ili loše/neispravno ili ponekad ne instalirani ispravni driveri (matična, čipset, grafička).

Lijepo je srale7 reko: clean install pa onda dalje (pod uvjetm da znaš sam napravit reinstalaciju windowsa i da znaš instalirat drivere).

d0magoj_OS 08.08.2013. 16:03

dja o čemu pričamo dalje napravi prvo frišku instalaciju windowsa :S nerazumijem zašto ljudi otvaraju ovakve teme a nisu ni formatirali windows,...nerade mi igrice XD
napravi frišku instalaciju windowsa,nakon toga odvrti nekoliko stres testova za grafičku,memoriju,procesor,...ako sve prođe ok onda se javi...

Snowrider 08.08.2013. 16:45

Ma čemu se zamarat s klincom koji ne zna pisat kao prvo, a kao drugo imam osjećaj da se radi o korisniku računala koji zna samo "double-click" na ikonu igrice !

domagoj5 09.08.2013. 09:33

hej nevređaj me!!! windowsi su friško instalirani driveri su zadnji (novi) nije bilo nadogradnje i znam dosta o windowsima.

Forace 09.08.2013. 09:44

I zašt je bilo teško napisati da imaš najnovije drivere? Pogledaj temperature na grafičkoj i proceaoru, izvrti OCacT test i pokušaj smanjivat detalje na driveru tipa antialisinga i sličnih stvari. Pa vidi da li će to što pomoć u igrici.

Amdejac 10.08.2013. 09:23

Citiraj:

Autor domagoj5 (Post 2441449)
hej nevređaj me!!! windowsi su friško instalirani driveri su zadnji (novi) nije bilo nadogradnje i znam dosta o windowsima.

Nisam neka picajzla glede gramatike i pravopisa, ali jel problem stavljat točke, zareze i velika slova.
I piše se: "Hej, ne vrijeđaj me!!!". Pa je onda nova rečenica koja počinje sa velikim slovom.

Baš mi je drago da znaš dosta o windowsima, ali ne bi bilo loše da poradiš malo i na gramatici i pravopisu. :)

domagoj5 10.08.2013. 18:05

Evo:-glavni procesor 34, 35 i 36 °C
-matična 45 i 46 °C
-grafička 51 °C
evo temperatura grafičke se smanjila na 45 °C
Neznam jesu li temperature normalne pa neznam što dalje.

Forace 10.08.2013. 19:56

Citiraj:

Autor Forace (Post 2441456)
I zašt je bilo teško napisati da imaš najnovije drivere? Pogledaj temperature na grafičkoj i proceaoru, izvrti OCacT test i pokušaj smanjivat detalje na driveru tipa antialisinga i sličnih stvari. Pa vidi da li će to što pomoć u igrici.

Potkrao mi se tipfeler, radi se o OCCT testu. Drugi dio se odnosi na driver, znači forsiraš recimo antialising na 2x ili off itd. Ne ostaviš na automatici.

Osim OCCT.a možeš probat i furmark za grafičku te prime za procesor.

Možeš provjerit i sad "dxdiag" da li je sve u redu sa direct X om.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24.