PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Sony Xperia SP test (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=250006)

krešo 25.07.2013. 09:34

Sony Xperia SP test

Testirali smo Xperiu SP.

syss 25.07.2013. 10:46

opa vidi vidi moj novi mob... sve odgovara imho.

Gilbert5 25.07.2013. 10:50

Meni je neshvatljivo zašto TN ekran u tako skupom mobitelu?!

Brko 25.07.2013. 12:04

Citiraj:

Autor syss (Post 2434981)
opa vidi vidi moj novi mob... sve odgovara imho.

Čak i to što nema microSD utor :D

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2434986)
Meni je neshvatljivo zašto TN ekran u tako skupom mobitelu?!

Z Ultra je još skuplja pa je i dalje TN. Očito Sony ima neku drugu filozofiju...

syss 25.07.2013. 12:06

pa 3k dućanske cijene nije sada nešto pretjerano.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2435026)

to me nikada nije diralo... mobitel ne smatram nekim super izvorom bilo čega, tako da ne storagam na njega ništa osim appova i slika.

Gilbert5 25.07.2013. 12:08

Nije, taman 3x y300 i ostane za 30 pivi u lokalnoj "pivnici". :D A sa kinezom dobiješ i IPS ekran. :D

Citiraj:

Z Ultra je još skuplja pa je i dalje TN. Očito Sony ima neku drugu filozofiju...

Da, ne znam čemu to, a ne vjerujem da je drastična razlika u cijeni.

syss 25.07.2013. 12:09

ne bi ja iskreno kineza kao primarni (privatni) mob... oke za tablete, surfanje, gejm mašin, ali ovako bi ja rađe nešto "zvučnije".

schetz 25.07.2013. 12:13

Citiraj:

mislim da ima microSD utor.. :)

Brko 25.07.2013. 12:20

Citiraj:

Autor syss (Post 2435033)
ne bi ja iskreno kineza kao primarni (privatni) mob... oke za tablete, surfanje, gejm mašin, ali ovako bi ja rađe nešto "zvučnije".

Ma može mi kinez imat IPS LCD SUPER OLED MEGA 4K ekran, ali dok nema RMA u EU, ni kune nedam za njega :D prije bi opet uzeo Sony TN-ca, budući me to ne smeta kao neke (što sam već ponovio 800 puta).
Taj SP je u Tele2 ponudi već cca 3 tjedna i nije baš pretjerano skup. Recimo, radije bi uzeo njega nego LG 4X HD da sada kupujem mob tamo.

Citiraj:

Autor schetz (Post 2435035)
mislim da ima microSD utor.. :)

piše na GSM areni da ima, ali krešo je napisao da nema SD kartice :D ja sam kriv, krivo pročitao. valjda je mislio da je minus što se kartica ne dobije sa mobitelom. Iskreno, ni ja sa XZ je nisam dobio...

A što se tiče benčamrka, vidim da stoji da Xperia Z daje 18000 u Antutu, moja daje 20100 sa stock 4.2.2.. Očito je to neki stari rezultat.

syss 25.07.2013. 12:22

dovoljno brz, max. ekran što bi ja išao negdje, oke baterija, težina je meni samo plus, šater za fotić, dobro poznato (meni) sonyevo viđenje androida - meni dosta iskreno.

ima štediti, ali nakon mora.

Brko 25.07.2013. 12:30

Sviđa mi se mobitel, što se dizajna tiče. Više nego bilo koji Samsung.

syss 25.07.2013. 12:34

da i ovaj led stripe je zakon... neki dan smo darivali punca sa xperiom l i on ima dolje neke bright ledice koje su u biti ova fora samo puca u prazno.

fakat se ono vide notifikacije kada zasvijetli do đubre dolje i po danu, a po mraku betlehem i to mi je odličan fičr.

Brko 25.07.2013. 12:38

Citiraj:

Autor syss (Post 2435045)
da i ovaj led stripe je zakon... neki dan smo darivali punca sa xperiom l i on ima dolje neke bright ledice koje su u biti ova fora samo puca u prazno.

fakat se ono vide notifikacije kada zasvijetli do đubre dolje i po danu, a po mraku betlehem i to mi je odličan fičr.

dobro služi i kao svjetionik kad ideš po noći drven na WC i natrag, da se ne zabiješ u krevet i probudiš babu :D

Fleks 25.07.2013. 20:53

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2435029)
Nije, taman 3x y300 i ostane za 30 pivi u lokalnoj "pivnici". :D A sa kinezom dobiješ i IPS ekran. :D

Da, ne znam čemu to, a ne vjerujem da je drastična razlika u cijeni.

Imam xperiu P, imao sam U i imam y300.

Xperia ima 3x bolji ekran. Ne mogu si zamisliti da bi bio na y300. Bas zbog tog ekrana. Da ne pricamo o brajtnesu koji je majka kad si vani na suncu. Svi mobitele zaklanjaju rukom a ja uredno u 2 popodne po najjacem sucu tipkam i vidim tko me zove.

spawn 25.07.2013. 21:09

Ovaj Dual S4 pro uopce nije los u stvarnosti. Odlicno radi u kombinaciji s dobrim softwareom. S4 krait od 1ghz za HTC SV-u je radio odlicno i brzo,ovaj bi trebao letjeti bez problema.

Core2Duo22 25.07.2013. 22:46

Ja bi Sonyu zakonski zabranio da stavlja ovakva smeća od ekrana u svoje skuplje uređaje.

tor 26.07.2013. 07:14

Koje ste vi babe, pa to je strašno...
Obrisao sam spamaru, tema je Sony Xperia SP test - držite se toga.

listerstorm 26.07.2013. 21:09

Ekran i cijena. Al meni je općenito žao dat kunu za te stvari.

Black Dragon 29.07.2013. 13:37

OK, istina da sam malo pristran i osobno zainteresiran, ali ako je proizvod A zamjena za prosizvod B onda bi u usporedbi osim proizvoda C, D, E, F, ... trebalabiti i usporedba sa predhodnikom, dakle B.
Imam vrhunski, da vrhunski mobitel, SONY Xperiu P i zanima me šta donosi njena "duhovna" zamjena kako ju je nazvao krešo. Osim što ima prevelik ekran, 4,6" umjesto dosadašnjih 4", i malo noviji hardware, dobije se što ?
Neću sada testirat svoj mob na isti način da vidim ... mislim da bi ubuduće u testiranje trebalo voditi i o tome riječ. Mislim Xperia P je još super mob i ne zanima me izmjena, ali me zanima samo kolko je bolja/lošija prinova ...

jopis 29.07.2013. 15:28

Citiraj:

Autor Black Dragon (Post 2436854)
OK, istina da sam malo pristran i osobno zainteresiran, ali ako je proizvod A zamjena za prosizvod B onda bi u usporedbi osim proizvoda C, D, E, F, ... trebalabiti i usporedba sa predhodnikom, dakle B.
Imam vrhunski, da vrhunski mobitel, SONY Xperiu P i zanima me šta donosi njena "duhovna" zamjena kako ju je nazvao krešo. Osim što ima prevelik ekran, 4,6" umjesto dosadašnjih 4", i malo noviji hardware, dobije se što ?
Neću sada testirat svoj mob na isti način da vidim ... mislim da bi ubuduće u testiranje trebalo voditi i o tome riječ. Mislim Xperia P je još super mob i ne zanima me izmjena, ali me zanima samo kolko je bolja/lošija prinova ...

Povećavanje dijagonale ekrana je globalni trend, pa tako i sony radi onda.
Ekran nije prevelik, navikneš se (imam xperiu P, te imam i lg optimus G sa 4.7"), pa ti je poslije ovaj od 4" bezveze.
Proc SP xperie je prilično brži od P-ovog.
Zadnje, ali imho najvažnije, baterija je skoro duplo većeg kapaciteta, što je imho, najveći minus P-a, dakle samo bi mi to bio razlog za prelazak da imam samo jedan mob, tj samo P-a.

syss 29.07.2013. 15:35

ovo je sasvim solidan apgrejd sa xperije p... imam i sam istu i valja njoj još malo soka dati u vidu cpu powah.

previše ja tu čekam na razno-razna loadanja.

Gjurovski 29.07.2013. 21:40

Ste razmisljali da ubacite testove baterije? tipa film u loopu, mjuza, surfanje?
Koliko je zapravo moguce, tj koliko je kod vas aparat na posudbi uopce?

Jerbo ovaj xperia sp mi se cini da ima poprilicno veliku bateriju, 2370mah barem za dual core, usporedujuci ostale koji trpaju od 1400mah pa do 1800mah baterije, ako pogledamo recimo jedan flagship prosle generacije tipa HTC One X koji je imao quad SoC uz to tegru :D a slabasnu bateriju od bijednih 1800mah...

Heh kad je oskudna recenzija pa moram takve informacije potrazit dalje :P

krešo 29.07.2013. 22:07

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 2437162)
Ste razmisljali da ubacite testove baterije? tipa film u loopu, mjuza, surfanje?
Koliko je zapravo moguce, tj koliko je kod vas aparat na posudbi uopce?

Jerbo ovaj xperia sp mi se cini da ima poprilicno veliku bateriju, 2370mah barem za dual core, usporedujuci ostale koji trpaju od 1400mah pa do 1800mah baterije, ako pogledamo recimo jedan flagship prosle generacije tipa HTC One X koji je imao quad SoC uz to tegru :D a slabasnu bateriju od bijednih 1800mah...

Heh kad je oskudna recenzija pa moram takve informacije potrazit dalje :P

Znas da postoji druga i treća stranica recenzije?

Na drugoj je test koji se zove Battery Benchmark i poprilično je dobar za usporedbu jer koristi svakakve scenarije upotrebe.

Uz to, u otprilike tjedan-dva korištenja uređaja pokušavam dati i subjektivno mišljenje o trajanju baterije, a za ovaj telefon sam naveo kako ga je potrebno puniti nakon cca. dva dana česte upotrebe, što se može i produžiti.

Gjurovski 29.07.2013. 22:24

Citiraj:

Autor krešo (Post 2437177)
Znas da postoji druga i treća stranica recenzije?

Na drugoj je test koji se zove Battery Benchmark i poprilično je dobar za usporedbu jer koristi svakakve scenarije upotrebe.

Uz to, u otprilike tjedan-dva korištenja uređaja pokušavam dati i subjektivno mišljenje o trajanju baterije, a za ovaj telefon sam naveo kako ga je potrebno puniti nakon cca. dva dana česte upotrebe, što se može i produžiti.

Da vidio sam drugu stranu, vidio sam tablicu i vidio sam recenicu subjektivnog dojma no i dalje taj test, ta tablica i subjektivni dojam nedaju nikakvu tezinu...

Mislim nemoj me krivo shvatiti, nije ovo napad na tebe nego samo mi objasni sto znaci u TVOME smislu ucestalo koristenje?

Gledanje hd filmova, konstantno slusanje muzike, surfanje preko 3g-a, igranje igrica ili tu i tamo sync maila i 5 razgovora te ostalo stand by...

Po meni bi to trebala biti jedna od jacih strana tog mobitela recimo, neznam "subjektivno" bi joj dao malo vise prostora...

krešo 29.07.2013. 22:29

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 2437186)
Da vidio sam drugu stranu, vidio sam tablicu i vidio sam recenicu subjektivnog dojma no i dalje taj test, ta tablica i subjektivni dojam nedaju nikakvu tezinu...

Mislim nemoj me krivo shvatiti, nije ovo napad na tebe nego samo mi objasni sto znaci u TVOME smislu ucestalo koristenje?

Gledanje hd filmova, konstantno slusanje muzike, surfanje preko 3g-a, igranje igrica ili tu i tamo sync maila i 5 razgovora te ostalo stand by...

Pa to je nešto što niti kod jednog korisnika nije jednako nigdje na svijetu i ne vidim kako to može biti usporedivo i imati težinu. Ali kad već inzistiraš, za mene je to bilo primjerice igranje CSR-a, telefoniranje, surfanje na WiFi-u i 3G-u, korištenje RunKeepera itd.

Upravo zbog tog razloga su pametni ljudi izmislili benchmark koji će jednako opteretiti svaki uređaj. Isprobaj ga na svom telefonu pa ćeš dobiti "težinu".

Gjurovski 29.07.2013. 22:43

Nda, nema smisla u pravu si :)
Iako taj RunKeeper je mjerodavan koliko i vremenska prognoza na HRT-u, no to je samo moje subjektivno misljenje :)

krešo 29.07.2013. 22:54

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 2437194)
Nda, nema smisla u pravu si :)
Iako taj RunKeeper je mjerodavan koliko i vremenska prognoza na HRT-u, no to je samo moje subjektivno misljenje :)

Ma za rekreaciju je dobar (hodanje, šetanje psa), nije da premjeravam zemljišta za katastar s njim :D

Gjurovski 29.07.2013. 23:01

Citiraj:

Autor krešo (Post 2437201)
Ma za rekreaciju je dobar (hodanje, šetanje psa), nije da premjeravam zemljišta za katastar s njim :D

A medjuostalom, trebao si za benchmark uzet Candy Crush Sagu, vjerujem da bi posramila svaku bateriju te ujedno mozes saznat na kojoj se temperaturi mob doslovno topi, pogotovo preko ljeta :D
Ujedno saznas i kvalitetu grade mobitela :D

Brko 30.07.2013. 06:59

Citiraj:

Autor krešo (Post 2437201)

Ukradi metodu battery testa sa GSM arene :D

esc 30.07.2013. 08:51

Citiraj:

Autor syss (Post 2436947)
ovo je sasvim solidan apgrejd sa xperije p... imam i sam istu i valja njoj još malo soka dati u vidu cpu powah.

previše ja tu čekam na razno-razna loadanja.

Mogao je sony ubacit neki quad procesor,nebi štetilo,cijena je previsoka za cijelih 1000kn

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:13.