![]() |
Kako se spojiti remote desktopom sa ubuntu na windows 7 preko lan mreže
Pozdrav !
Znači kako da se spojim na s ubuntu 13.10 na windows 7 preko rdp, računala su u istoj lan mreži. Hvala na odgovorima! |
teamviewer
|
A baš si iz zone sumraka, jesi li prvo pitao Google ?
Evo jednog od primjera: http://www.n00bsonubuntu.net/content...ter-on-ubuntu/ Naravno da igra i TeamViewer. |
klik
a teamviewer nije isto ko RDP, to je rješenje prigodno samo za pomoć drugoj strani, ne za upravljanje drugim računalom (recimo serverom) |
Citiraj:
|
svejedno, ide kako hoćeš...
|
Da teamviewer može ići i preko lana, samo moraš na clientu stavit statičan ip, te u teamvieweru šifru, te omogućit u opcijama spajanje preko LAN mreže
onda ti ID bude ip adresa clienta a password koji si vec fiksni stavio nezz meni je osobno Teamviewer puno funkcionalniji od rdp-a kad se spaja na windows , jos nisam našao zadaću koju nemože obavit, osim ako se radi o photoshopu ili 3d aplikacijama, al to vako i nako nebi ni preko rdp-a radilo eeee da ima ti jos logmein njega sam nesto kratko koristio, nije bio loš, al ti nemogu puno rec o njemu sicam se samo da sam ga probao nesto zbog Wake On Lan, samo mi komp na kojem sam radio to nije podržavao i stvarno neznan jel radi na linuxu googlaj sam :P |
sudo apt-get install rdesktop
rdesktop -f ipkompa |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39. |