![]() |
(riješeno) Kako napraviti downgrade sa W8 na W7
Na laptopu mi je instaliran Windows 8 već neko vrijeme i sad se želim vratiti na sedmicu, ali kad stavim instalacijski cd ništa se ne događa, automatski boota u W8. Pokušao sam i po ovim uputama ali problem je što meni opće nema ovog izbornika UEFI Firmware Settings i ne mogu nastaviti dalje.
Ima li mi spasa? :) |
Probaj uci u bios i ukljuciti opciju Legacy Boot i restartas. Prilikom bootanja stisci f12 pa vidi jel nudi UEFI CD ili slicno.
|
Nema mi nigdi u biosu Legacy Boot opcije :/
|
Iskljuci "Safe boot"...
|
Nema ni Safe Boot opcije :stoopid:
|
Pa uslikaj taj bios i opcije, pa nam daj ovdje da skratimo pricu.
|
A mogao bi nam reći i koji je lap u pitanju.
|
ak je dvd bootabilan ili usb stick, restartaj laptop i lupaj "esc", "F8", "F12" ili TAB pa citaj dolje sta pise
|
Prvo napiši punu oznaku laptopa,
drugo pročitaj > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=243419 |
Laptop je DELL Inspiron N5520, ne znam punu oznaku ali ova konfiguracija što je navedena pod "Moj komp" je od laptopa. Da napomenem da laptop nije došao sa predinstaliranim W8 nego sa ubuntuom
Evo i slika BIOS-a http://www.zaslike.com/files/e9wgq5q...mbem_thumb.jpg |
Što je pod boot? Ta slika nam treba?
Jesi pokrenuo boot meni kad se upalio laptop i odabrao cd? |
Pod Boot je samo ono namještanje preko čega se prvo boota. Upalio sam boot meni i izabrao CD ali on bez obzira na to počne bootat windows 8, bez ikakvih obavijesti i ičega. Probao sam i preko USB-a ali isti slučaj
|
Jesi probao neki drugi bootabilni cd/dvd?
|
Probao sam W7 i ubuntu, oboje sa USB-a i sa CD-a, ništa ne funkcionira
|
Koja ti je bios verzija, A07,A11, A13?
- with F2 open UEFI and set the option Load Legacy Option ROM to true |
Verzija je A07. Te opcije nema nigdi, samo ono sa slike gore. Jedino ako nema neki skriveni "advanced" izbornik
Stvarno ne znam di bi to moglo bit, bios je dosta siromašan sa opcijama |
Stavi noviji BIOS.
|
Evo problem je riješen, updateao sam BIOS kao što je rekao coconut i pojavile su mi se Safe boot i Legacy Boot opcije.
Hvala svima :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:44. |