![]() |
3d modeliranje u matlabu
Pozz ekipa
situacija je sljdeća dobio sam malo teži zadatak na faxu gdje moram modelirati 3d model u matlabu ukratko 1. Nabaviti nekoliko (30-40) 2D slika, presjeka nečega, kuće, predmeta. 2. Napraviti, 3D prikaz iz više 2D slika, tj. napraviti model e sada ja nisam neki expert za matlab i trebam pomoć oko ovoga ako je potrebno mogu i platit ali ovo moram do kraja 9og mjeseca riješit. sad vas molim ako je netko iskusan u ovome da mi se javi ili da upute kako krenuti. zadnja 2 mjeseca googlam ali bezuspješno, na samom forumu od matlaba sam našao neke smjernice no one me samo vode dalje prema nekim drugim programima. evo ako netko ima iskustva oko ovoga molim da mi se javite na private ili preko maila ili zaljepite neku poruku ovdje na temu pa poslije mozemo još detaljnije to opisat. mail je kksokr3@gmail.com hvala |
znaci ti dobijes 30-40 presjeka, kao da je nesto narezano na kriske i moras u matlabu to naslagati jedno na drugo da dobijes 3d sliku?
|
Citiraj:
|
ako ti imas presjeke koji su tocno po slojevima odrezani, zivo te briga koliko je kompleksan oblik...
odokativno sto bi trebalo napraviti. Imas presjek dimenzija X*Y, to ucitas u matricu X*Y*Z. gdje je Z redni broj sloja. nakon sto izredas svih Z slojeva. to se onda lako plota. Pod pitanje, jesu li svi ti slojevi istih dimenzija X*Y (kao npr 1600x1200px slika) i onda ovisno o vrijednosti pojedine tocke (npr 0 ili 1) znamo "obris" ili je sve random? |
Iskreno na to tvoje pitanje nemam odgovor, jer nemam ni slike, ja sve moram naći, slikati, skinut s neta, doć do njih na bilo koji način, i onda počet radit na 3d modelu, ja sam samo dobio zadatak kako i šta napravit a kada sam pitao di ću nač materijale samo mi je rečeno google je majka. i tako ja googlam 2 mjeseca al nista od toga :)
|
Odguglaj ovo:
Tomographic reconstruction 3d image reconstruction by 2d slices Radon ili Fan-beam transform |
Tu ti je najveci problem naci 2D sliceove...
Moj prijedlog je da ti netko (ili ti) napravi 3D model necega u softwareu za 3D modeliranje, i izreze sliceove. Onda lako znas format i sve. Sam Matlab dio da se ti sliceovi spoje u natrag je mozda 30 linija koda... (ucitavanje sliceova, u petlji procitati sliceove i slagati u matricu, plotanje) |
Mislim da su školski primjeri za to CT slike glave, ima ih po netu.
Ako je to too much, onda izvrti neku petlju da ti plota npr x*y, (x+y)/2, tj maltene bilo koju funckiju sa RxR->R. |
ok, hvala ekipa
idem probat naci nesto pa se javim ako zapnem ponovno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:12. |