![]() |
AMD je predstavio procesor s radnim taktom od 5GHz
220W TDP!? To će biti zanimljivo hladiti :)
|
kaj bude opet igra megahercima ko u doba p4 i athlon procesora? :D
|
Bemti đigeru šta će ovo da bude!
|
Ovo će po zimi grijat sobu bez problema, ne treba radijatore palit.
|
Citiraj:
|
Link koji bi trebao voditi na prvi 1ghz CPU vodi na vijest o prvome 1 ghz GPU... :wtf2:
A što se tiče same vjesti, mislim da je u ovom kontekstu (kada gigahertzi skoro nikome nisu bitni) nebitna. |
Pa ne bi se složio. Kao što sam rekao u nekom threadu. Ne clockaju svi. Dapače, znam ljudi koji kupe proc "da ga clockaju kasnije" pa ga opet nikad ne clockaju. Ovo je za složiti neki komp koji je snažan i za zaboraviti kada jednostavno radi na tom taktu out of the box.
Neću ići u usporedbe sa Intelom, jer svima je jasno kako stvari tu stoje. |
Arhitektura se baš i nije pokazala štedljivom, pa koliko će to struje sisat? Bit će zanimljivo čitat recenzije i trolanje intel fanboya ako ništa drugo :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I onda kad ljudi stave na papir za godinu dana ispadne 3 karlovačke i 2 žuje weizen razlike max :D |
Citiraj:
|
tebi u tvojoj hardkor gejming masini je to jedina razlika :p
nekome kome treba 100-1000-1000000 procesora na toj arhitekturi i nije zanemarivo. a onda dolazimo i do pitanja kolika hrga hladnjaka ce ti trebati da to ohladis... |
Dolazi li uz procesor mini nuklearni reaktor za pokretanje istog? :) kako su krenuli, negdje u proljeće 2014. više će koštati cooleri koji mogu ohladiti AMD procesor, nego sam AMD procesor! :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa super... znači trebaš još dva vodena u sli i dobiješ jedan isplativ sistem :D
|
imam ispred kuce bunar i potopnu pumpu, that oughta do it
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba se samo sjetiti kako je to izgledalo kod izlaska prvog Phenoma. Do Athlona II i Phenoma II je to bio već poprilično ispoliran i konkurentan procesor. |
Citiraj:
|
dolazi vrijeme da se računala potope kao i jezgre NE reaktora
samo da ne bude poplave jer eto Kineskog sindroma na vidiku |
Evo ga, već je pod vodom :D
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatsk...moru-FOTO.aspx |
"bager je izvađen uz pomoć drugog bagera" :).
sva sreca, ocito da imaju bagera :D. inace, AMD je dobar, ali vruc i kaska. nabijanje takta je tek toliko znak pokazivanja misica, nekako se moraju gurati kvragu....... isto je radio intel za vrijeme zlatne ere AMD-a, K6 pa na dalje do K8. |
Citiraj:
Ako "parni valjak" bude pokazao znakove brzine i ne rastrošnosti, ne vidim razloga da se ne vratim na AMD. Treba nam konkurencija. Ova intel vladavina od 2006. već predugo traje. |
Citiraj:
dok oni plusevi, pa, u vrijeme socketa A i 478 intela su imali smisla. vise cachea i bolja arhitektura su jednostavno ljepse i bolje disali kod amd-a, uz niti takt :). i bio jeftiniji........ |
Citiraj:
No sada ne vjerujem da će se to opet skoro dogoditi. Od izlaska Core2, AMD nema čak ni odgovora i svakom godinom sve više i više kasne, a razlika u cijeni više nije kao što je nekad bila između 2500+ Bartona i 2,6 GHz Northwooda, nego je AMD FX cjenovno blizu ili isti sa i5 K modelima od kojih je slabiji. A o zagrijavanju i potrošnji da ne pametujemo previše. Šteta. |
AMD bi jednostavno trebao prektižiti sve ovo što znaju i krenuti raditi procesor od same nule. Naravno ne baš doslovno, ali jednostavno mora promjeniti fiozofiju u koliko žele konkurirati Intelu po kvaliteti. Nabijanje gigaherca jednostavno danas ne prolazi.
|
Citiraj:
|
Al opet, kad bolje pogledate, ovi FX-ovi nisu toliko loši ako radite sa aplikacijama koje koriste svih 8 jezgri. Jedan FX-8350 će imat iste performanse kao i recimo i7-2600k, samo što FX radi na 4GHz a i7 na 3.5GHz, i potrošnja mu je veća za nekih 80W pod opterećenjem.
Da nema ogroman TDP i potrošnju ja bih osobno sigurno već imao jednog, al ta neefikasnost me totalno odbija. Ako steamroller bude bar 10% bolji clock per clock od Piledrivera, ako malo spuste potrošnju, to će svakako biti odličan procesor. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:27. |