![]() |
Kako da dobijem sliku na eksternom monitoru ?
Evo ovako, imam laptop "ACER ASPIRE ONE AO531h" i ekran je mehanički uništen, tako da se na njemu vide samo one velike mrlje i razlivene boje.
Kad laptop spojim s vanjslim LCD monitorom i pokrenem ga na vanjskome monitoru se pojavi tekst ACER ..... i nakon toga prikaže onaj početni logo podizanja windowsa gdje se pomiču one točkice (šta je znak da se podižu windowsi) i nakon toga se uključi monitor na laptopu i istoga trenutka nestane slika na vanjskome monitoru (crn ekran). Znači grafička mi šalje sliku na taj uništeni monitor a ne na vanjski. Kako mu zadati da šalje sliku na vanjski monitor. Kolega mi kaže da vjerovatno postoji neka kombinacija tipki koja prebacuje sliku na vanjski monitor, ali koja je to kombinacija neznam. Ima li ko da zna šta o tome |
Ako imaš windowse kombinacija ti je Win+P.
|
Ako imaš tipkovnicu od laptopa, pogledaj F tipke jer je obično kombinacija Fn+neka F tipka. Na tipki je obično nacrtan oblik ekrana.
Ako je tipkovnica kao na ovom reviewu, onda je to tipka F5. http://skattertech.com/2008/08/acer-aspire-one-review/ |
Vidim po slici da je F5 tipka, dakle kad se komp(windowsi) upali pritisni Fn+F5 tipku, ako neće, drži Fn pa pritisni F5 dva puta, tri puta....
a da bi natjerao windows(samo win vista i noviji) da prebaci držiš "Winkey" i pritisneš P dva puta da duplicira ekran nadalje ako si spretan i imaš volje možeš i isključiti monitor ručno, uglavnom se konektor nalazi ispod tog panela gdje je tipka za paljenje, i onda ce komp automatski prebaciti sliku na dostupni monitor |
Isključio sam ekran (fizički) i spojio s eksternim monitorom. Pokrenuo sam laptop, pojavi se onaj logo od windowsa gdje putuju one točkice i nakon toga crn ekran i ni makac dalje.
|
Google black screen of death, iako najjednostavnije reinstall windowsa, ako ima bitnih podataka, spasiti ih sa Hiren boot CD om ili nekom distribucijom live linuxa
|
Citiraj:
Znaš li ti kako da s njim izvučem neke fajlove s compa prije reinstalacije windowsa |
Postavi u biosu da boota sa cd, ubaci cd, pojavit će ti se izbornik u kojem moraš odabrat mini XP, i onda će to botat live XP u kojem ćeš vidjet sve foldere na diku i moći ih kopirat kamo želiš.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:45. |