![]() |
postarina
Jeli mi netko moze reci ako kupujem kuciste u njemackoj koliko bi me postarina dosla?
|
Ne.
|
http://www.dhl.de/en.html pa računaj
ili http://www.portokalkulator.de/portokalkulator/std Kroatien je hrvatska i možda te i ocarine |
ispod 13-15€ nema šanse.
|
|
puno hvala :)
|
Na kuciste bi ti vrlo lako mogli naplatit carinu. Tako da, pricekaj 1.7. da udjemo u EU i narucuj do mile volje bez brige hoce li ti naplatiti carinu. ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Najbolje pitaj u trgovini u kojoj ga misliš kupiti, ili probaj napraviti "check-out" pa vidi koju će ti cifru opaliti ali smatram da ti se to ne isplati.
|
Citiraj:
|
Zakon kaže tako..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ukoliko ti prodavač ne skine njihov PDV (njegova dobra volja) - da, plačaš i HR i DE PDV, plus poveći iznos na poštarinu, pošto se radi o povećem paketu i velikoj udaljenosti. Vrlo vjerojatno plaćaš i naše špeditere (ležarine, obrade, njihove troškove), jer se za takve veće pakete nerijetko umiješaju i firme poput InTime-a. Sve navedeno naravno vrijedi samo do 1.7., a nakon toga ostaje samo poštarina, dok za kupovinu izvan EU (Kina, SAD) sva navedena davanja ostaju ista kao što su bila i prije 1.7. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Drugi par rukava je što je to dosta problematično u nekim državama pa to ne rade. |
znači ,ako osobno odem u slo i kupim tamo nešto i ne tražim povrat poreza te pređem granicu i ne prijavljujem recimo kučište jer je 120e neću platiti rh pdv niti carinu, ali ako naručim preko weba onda ide brdo pizdarija koje ste naveli? sam dobro shvatio?
|
Citiraj:
Za sve ostalo vidi na stranicama carine. |
Citiraj:
Za Njemačku ne znam, ali nešto što je do 30% jeftinije vani nego u HR, po meni se ne isplati uopće uvoziti još tih nepunih mjesec dana. |
Kupio sam kopačke u UK, i na licu mjesta ti smanje cijenu za vrijednost njihovog poreza, znači ti pri plačanju uopće ne plačaš porez...ali brate mili kad dođe do nas onda ide +25%+carina. Poštarina iz UK je bila 75kuna.
Znači nema frke uopće pri kupnji izvan HR, ali morate znati da se na taj način baš i ne profitira, osim ako nije nešto na sniženju, kao recimo te moje kopačke, koje su bile na sniženju 60%, pa mi se je isplatilo kupit čak i s time da sam platil danak HRV, inače da sam norlmalno kupoval izašlo bi me skuplje, jer oni imaju manji porez, pa bi me došlo skuplje nego u HRV... A sad kak bude za mjesec dana bumo vidli, jedno je sigurno, hrv porez više nebumo morali plačati, nego vjerjatno samo onaj u kojoj državi kupujemo. A i poštarine bi trebale biti nešto niže. |
Kad sam ja bio u Engleskoj sve povrate sam dobio na aerodromu. Samo treba trazit da ti potvrde racun na blagajni kad se kupuje. Nasi carinici me nisu nista ni pitali.
|
Nema veze ti si im morao prijavit, da su te ulovili platio bi i porez i kaznu zbog šverca.
Al dobro, ti si fizički unosio, ak je bilo ispod soma kuna ionak ne bi ništa platio. No ja sam poštom naručivao, a tu je limit 160kn i nemoš ti znat jel će te ocarinit ili ne kad ne vidiš paket dok ti ne dođe doma sa 2 nove uplatnice :) Al htio sam reći kako dok kupuješ u UK oni odmah odbiju svoj porez i tak ti naplate, ne moraš se ti s tim kasnije zezat i tražit kaj ja znam kakve formulare. |
Citiraj:
|
Pa to sam i ja rekel :), no recimo baš gledam poštarine, za sve zemlje EU je poštarina niža, dok čim staviš HRV, odmah za duplo skoči, mislil sam da je radi kilometraže ali nije, jer ima i daljnjih zemalja, a na kraju krajeva SLO nije puno bliže pa je kod večine online shopova poštarina za SLO sigurno duplo niža.
Pa se nadam da će i to pasti na normalne cijene za poštu. A to kaj se poreza tiče, pa to je bolje za nas, jel nije? Jer ne znam koja država ima veći porez od nas u EU...tak da će to biti super ak će poštarina bit normalna, onda će ti biti svejedno dal kupiš u ZG ili Njemačkoj. |
Mađarska ima veći - 26%. Svi drugi su oko 20%.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39. |