![]() |
prebacivanje s VHS-a na komp...
Zanima me tko ima malo boljih iskustava s tim prebacivanjem...
sve sam spojio i instalirao soft WinDVR i probao sam snimati, ali mene zanima nest drugo... koji bi bio "najpogodniji" format za snimanje i s kojom razolucijom...i te sve gluposti. Tak da je dosta kvalitetna slika a pak da ne zauzima puno....kuzite što hoću reći??? sigurno je vec netko prebacivao neke stvari s kazeta na komp, pa s kojim je formatom? ...nadam se da ste skuzili pitanje....:) |
Pa najbolje u sirovi, pa ga kasnije stisni s Divixom, Xvidom...
|
Citiraj:
|
Re: prebacivanje s VHS-a na komp...
Citiraj:
ako ces posli to s video kazeta przit na dvd-ove windvr moze izbacit video file kompatibilan sa dvd formatom pa bi ti mozda on bija najbolji izbor da ne moras jos koji put prekodiravat ako ces kodirat u divx mozes koristit neki od vec definiranih profileova za capture u "obican" mpeg |
ovisi sto dalje zelis s filmom/snimkom.
ako ti treba divx/xvid od toga, mozes i u realtimeu kodirati u divx/xvid ali ti nece dobro ispasti (barem nece na mojoj masini):) tako da u tom slucaju preporucam nekompresirani avi pa kasnije kodiranje u divx/xvid. ako pak zelis przit na dvd koji je citljiv u standalone playeru, onda kodiraj u mpeg2 DVD kvalitete. |
imam problem... zast mi se pojavljuje plavo-siva slika? onak, stalno treperi...
počne dobro snimati i onda, ovisi, nekad nakon 2, 3, 10 min pocne tak treperiti.:confused: |
Macro?
|
Citiraj:
|
Dosta dobra varijanta je prebacivanje preko DV videokamere koja ima video ulaz
|
Imao sam karticu 9200 s video ulazom, pa sam i s njom to na isti način prebacivao ali nije bilo nikakvih problema...
...šta je onda greška u kartici? Sad imam TV karticu neku Mercury. |
Citiraj:
|
Moja kamera npr (Sony DCR-TVR485) ima analogni ULAZ na koji spojim video rekorder (ili bilo kakav analogni izvor slike) i zatim taj signal prosljeđuje na digitalni IZLAZ (firewire ili USB, koji već izaberem) koji onda mogu snimati na računalo
Nema dropnutih frameova i sličnih problema, jer na kraju krajeva hardware koji je u kameri i jest namijenjen upravo radu sa video signalom u realnom vremenu :) |
Citiraj:
Ponudio si mu najeftinije rješenje prebacivanja VHS-a na komp:p |
Pa ako već ima DV kameru, to i JEST najjeftiniji, a ujedno i najbolji način ;)
|
Citiraj:
Novu ploču. Proc. I grafu:p |
Kolko ja vidim, to sve mjesecima piše u sig-u, osim kamere
Edit: al evo da se malo pohvalim, stigao ADSL prije 15-ak dana :clap: |
Citiraj:
|
Oko 2 mjeseca...pa eto, taman da mogu upotrijebiti množinu
:p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:39. |