PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kad nemaš zdravstveno osiguranje? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=246439)

Filip_zg 05.04.2013. 17:00

Kad nemaš zdravstveno osiguranje?

Što bi ste vi napravili ako osjećate oštre bolove u donjem dijelu trbuha već skoro dva mjeseca a nemate zdravstveno osiguranje?

Bluzer 05.04.2013. 17:07

Pomolio se.

domina 05.04.2013. 17:10

Uplati zdravstveno, sačekaj mjesec dana pa na pretrage?

MORH 05.04.2013. 17:11

digo bi kredit i sve potrosio posto me drugi tjedan nema vise....

Filip_zg 05.04.2013. 17:28

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2372748)
Pomolio se.

Nisam praznovjeran(religije su samo institucionalizirana praznovjerja).
A kako mislite da uplatim zdravstveno, privatno zdravstveno?

Inače već ne jedem ništa 3 dana jer se bojim da se ne pogorša.

Mihael 05.04.2013. 17:28

Moram obrisat. svašta bi još mogao napisat. Inače, takvi biseri uzmu tuđu zdravstvenu i odu na hitnu.

borny 05.04.2013. 17:31

Za početak odi kod doktora opće prakse. Mislim da će te primiti, ali ćeš platiti. Ništa te ne košta otići i pitati za savjet.

coconut 05.04.2013. 17:36

Na koju foru nemaš zdravstveno? Koliko ja znam, čak i nezaposleni imaju pravo na to.

Mad_Duke 05.04.2013. 17:37

Citiraj:

Autor Filip_zg (Post 2372765)
Nisam praznovjeran(religije su samo institucionalizirana praznovjerja).
A kako mislite da uplatim zdravstveno, privatno zdravstveno?

Inače već ne jedem ništa 3 dana jer se bojim da se ne pogorša.

Nemrem pomoći konstruktivno, ali imao sam sličnih problema u srednjoj (indikacija na upalu slijepog crijeva koje nije bilo dovoljno upaljeno za operaciju).

Kupi si stolisnik (zeleni čaj) i sam to pij. Osim toga, nešto full lagano jedi. Jebga. Not much help, ali mene stolisnik spasio.

dejanbinladen 05.04.2013. 17:40

uzmes od kolege zdravstvenu i odes na dezurstvo, bar sam ja tako prije koju godinu kad sam izgubio zdravstveno, jebe se njima jesi to ti il ne bitn oda imas osiguranje

Filip_zg 05.04.2013. 17:40

Citiraj:

Autor coconut (Post 2372770)
Na koju foru nemaš zdravstveno? Koliko ja znam, čak i nezaposleni imaju pravo na to.

Ne sjećam se više točno, trebalo je negdje otići prije par godina poslije faksa al mi se nije dalo.:hitthewal:

hammer_of_thor 05.04.2013. 17:40

Pitanje je - zašto nemaš zdravstveno?
Osnovno je besplatno za sve.

Ako si ga "izgubio" zato što si se zakasnio prijaviti poslije škole/vojske/faksa/posla, nađi nekoga da te zaposli na jedan dan samo da se prijaviš i odjaviš.

A ovako sa medicinske strane, uzeo bi koji Apaurin za relaksaciju mišića, te Brufen/Zaldiar za bolove.

Imao sam pacijenta na poslu koji nije imao zdravstvenog a došao je na pregled zbog glavobolje sa tuđom zdravstvenom iskaznicom, na kraju je ispalo da je imao po život opasno stanje - ovo ne uzimaj ništa sebi, samo ti dajem primjer što je bilo sa čovjekom bez zdravstvenog .

Na kraju se otkrilo je imao tuđu zdravstvenu i opet se sve riješilo preko socijalne radnice u bolnici. I sve je ispalo u redu na kraju, riješilo mu se zdravstveno.
Naravno ovo dosta ovisi o volji osoblja i socijalne radnice.

Valley7 05.04.2013. 17:44

Citiraj:

Dobro pitanje. SVATKO, ali bas SVATKO ima pravo na zdravstveno po nekoj osnovi. Problem nastaje jedino kada ljudi nakon promjene njihovog statusa (npr. zavrsetak skolovanja, otkaz...) ne reagiraju u predviđenom vremenskom roku unutar kojeg je potrebno napraviti prijavu za zdravstveno. A cak je i dopunsko moguce dobiti na teret drzave ako ste nezaposlena osoba bez primanja.

Daklem, ako netko nema zdravstveno onda je u takvu poziciju dospio iskljucivo radi vlastitog nemara.

Filip_zg 05.04.2013. 17:44

A da li se može otići na hitnu bez zdravstvenog?

hammer_of_thor 05.04.2013. 17:47

Naravno.
Hitna je tamo za sve.

Vjerovatno će ti naplatiti pregled.

gmax 05.04.2013. 17:52

Citiraj:

Frend je ostao bez zdravstvenog, poslodavac mu nije uplaćivao zadnjih skoro godinu dana zdravstveno prije nego li mu je dao otkaz. Došao u HZZO sa radnom knjižicom jer zdravstveno osiguranje više nejde prek HZZ-a a ženska na šelteru mu mrtva hladna veli, vi više nemate pravo na zdravstveno osiguranje. Lik pitao kaj sad, a žena, tužite bivšeg poslodavca. :D Dobio opet zdravstveno na način da ga jedan obrtnik u kvartu fiktivno zaposlio, on njemu dao pare za sva davanja državi a obrtnik njemu otkaz nakon tjedan dana i eto ti opet zdravstvenog.
Tak da, kod nas se može ostati bez zdravstvenog iako većina ljudi misli da nam je to zajamčeno rođenjem u RH, e pa nije.

Citiraj:

Autor Filip_zg (Post 2372776)
A da li se može otići na hitnu bez zdravstvenog?

Možeš. Hitna se ne naplaćuje.

Mihael 05.04.2013. 18:08

Citiraj:

Autor gmax (Post 2372781)
Frend je ostao bez zdravstvenog, poslodavac mu nije uplaćivao zadnjih skoro godinu dana zdravstveno prije nego li mu je dao otkaz. Došao u HZZO sa radnom knjižicom jer zdravstveno osiguranje više nejde prek HZZ-a a ženska na šelteru mu mrtva hladna veli, vi više nemate pravo na zdravstveno osiguranje. Lik pitao kaj sad, a žena, tužite bivšeg poslodavca. :D Dobio opet zdravstveno na način da ga jedan obrtnik u kvartu fiktivno zaposlio, on njemu dao pare za sva davanja državi a obrtnik njemu otkaz nakon tjedan dana i eto ti opet zdravstvenog.
Tak da, kod nas se može ostati bez zdravstvenog iako većina ljudi misli da nam je to zajamčeno rođenjem u RH, e pa nije.

To je drugo i kod nas čest slučaj, ali ulazi u potpuno drugu domenu. Ovaj biser i mamina maza si je sam kriv, kao i većina takvih

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:12.