![]() |
DFI i 4x512 Corsair
Dali je moguče staviti na DFi nF4 sli D ploču 4x512 memorije Corsair 3200XL 2-2-2-5 1T da radi sve normalno.
Mislim kupiti tu pluču i dokupiti još 2x512 rama, pa me ineteresira dali to radi ili je bolje kupiti 2x1024 rama. Hvala |
nemozes imat 4 modula i imat 1t...bolje 2x1gb
|
Bolje je kupiti 2x1Gb jer ti 4x512 neće raditi na 1T,odnosno radit će na 2T.
|
Upravo me to i interesiralo.
Hvala na odgovorima. |
Isprobano!
Probo sam svoje TCCD i BH-6 (nije bas neka kombinacija), samo radi probe da li radi na 1T i ne radi. Ali kaj se gubitaka tice razlika izmedu 1 i 2T je mozda max. 100 MB/s, tak da ne brini previse. |
Citiraj:
gubitak ti je 10-20% u readu i oko 30% u writeu... to je dosta al ak nabijes viskoi takt mozes kompenzirat malo |
Citiraj:
+ ako imas tccd cipove onda dignes takt i uopce neces skuziti razliku.Jedino nije kombinirati kako sam ja i frend kombinirali sa tccd i bh-6.jednostavno ni idu jedno s drugim. |
gle ja kresenm svoj ram na 300 2.5-5-3-10 2T i imam read oko 7500 MB/s, write 2500 MB/s, latency oko 38. da je to je 1T izgledalo bi 8200 MB/s, write oko 2800 MB/s, latency 35...
|
Malo picajzlim ali i to kaj si naveo nije gubitak od 10 a kamoli 20 posto.
Ali dobro. Moze jedan savjet? Vidim da imas dosta visoke postavke latencija, kaj kad stavis delay na 10 ko ti imas vise rezultate? Ja imam postavke 2,5 3 4 7 na 300 MHz i imam maksimalno citanje od skoro 8000MB/s, pisanje nekih 3400MB/s i latencije 37. Probat cu dici delay i vidjet. |
Gle-sa 2T gubitak u igrama i nije takav.
10% u prosjeku (ovisi od igre do igre), sintetika će pokazati veći gubitak, ali sve u svemu nikaj zakaj bi trebao čupati kosu. |
ma kakvih 10%... realan gubitak (npr. u igrama) će se kretati oko 3-5% max.
p.s. jelc, di su slike zapele? :p |
Citiraj:
Danas sam se vratio doma u Zg, idem se ubit ručkom i odčorit-slikice sam zaboravio postat-dobiješ ih u nedjelju. Nije da se nešto vidi ali...:D |
slike: okay. :)
command rate: u kojoj igri je to konkretno razlika do '10%'? ja sam ranije radio neke usporedbe i meni je osobno razlika bila _do 3%_ kao i ovdje, ali uvijek govorim da je razlika '3-5% max'. |
Da ti pravo velim-ne sjećam se ljinka točno, ak naletim na to budem ti ga stavio tu.
Pa nisam ja picajzla ko ti da skupljam takve stvari:D Ma, osim toga-budem jedan dan stavio na 2T i izbenchao, to su rezultati kojima najviše vjerujem:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:24. |