PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Povijest DRAM memorije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=246004)

Bodomovac 25.03.2013. 15:32

Povijest DRAM memorije

Pozdrav,

Novi sam ovdje na forumu, pa me zanima da li bi mogao netko od stručnjaka ovdje napisati razvoj DRAM memorije kroz povijest? Nadam se da će se nekome dati to napisati pošto mi je DRAM tema završnog rada.

Unaprijed hvala! :D

p.s. onaj koji bude pisao, neka napiše samo one module koji su se koristili, ne morate pisati one tipa FeRAM za koje nitko nije čuo. :fala:

syss 25.03.2013. 15:33

Citiraj:

Autor Bodomovac (Post 2365580)
Nadam se da će se nekome dati to napisati pošto mi je DRAM tema završnog rada.

evo prepravio sam:

Citiraj:

Autor Bodomovac (Post 2365580)
Nadam se da će se nekome dati napisati moj završni rad.

:D

Bodomovac 25.03.2013. 15:35

A nemoj tako, treba mi pomoć :D

Za sada imam ove module:

Vrste DRAM memorije
• DRAM engl. Dynamic RAM
• Fast Page Mode DRAM
• EDO RAM engl. Extended Data Out DRAM
• SDRAM engl. Synchronous DRAM
• DDR SDRAM engl. Double Data Rate Synchronous DRAM
• RDRAM ili Rambus DRAM
• DDR2RAM

Sad ne znam jesu li to svi moduli i jesu li kronološki poredani. Eto još jednog pitanja hehe

Bubba 25.03.2013. 15:46

Wikipedija (odnosno, Internet opcenito) ti smrdi ili?

Bodomovac 25.03.2013. 15:51

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2365592)
Wikipedija (odnosno, Internet opcenito) ti smrdi ili?

Na wikipediji ne postoje stranice ovih modula memorija, a na ostalim stranicama, na skoro svakoj drukčije piše, pa kojoj onda vjerovati.

Burko 25.03.2013. 20:32

ajde sugradanine, toga imas po netu na bacanje. doslovce imas za svaku pojedinacnu vrstu za napisat seminarski i pol, nitko ti ne moze reci u par recenica ono sto bi ti.........

imas www.google.hr, kakve god da budu informacije - ako budu jednake na vise mjesta, racunaj da su istinite :). uostalom, tesko da ces naci neke totalne dezinformacije........

kako ti rekose ljudi - potrudi se vise, radis za sebe, ne radis za nikoga drugoga. naravno, podrazumjeva se znanje engleskog, cak i strucnih izraza, te ovo bi ti mogao biti najveci problem. no za to lako pitas ovdje, tu ce ti ljudi rado pomoci sa tim.........

sinisa1989 25.03.2013. 22:00

Dobro ti kolege kažu, proguglaj, istraži, pokušaj provjeriti informacije. A sad ako ti nešto nije jasno, misliš da nešto nije točno ili nešto treće, lako tu postaviš pitanje. Ovako ispada da želiš da ti forumaši napišu rad.

Citiraj:

• DRAM engl. Dynamic RAM
• Fast Page Mode DRAM
• EDO RAM engl. Extended Data Out DRAM
• SDRAM engl. Synchronous DRAM
• DDR SDRAM engl. Double Data Rate Synchronous DRAM
• RDRAM ili Rambus DRAM
• DDR2RAM
A s ovim si zadao konkretnije zadatke.:D

Bodomovac 27.03.2013. 18:45

Rad je evo skoro pa gotov. Potražio sam na googleu više o tome i sklepao sam ga nekako. :D

Burko 27.03.2013. 18:58

brzo nesto to napravljeno :). od ogromne tematike da je gotovo sve napravljeno u dva dana, samo na to mislim :).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:44.