PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Muka sa Erste NetBanking i Paypal-om (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=245218)

Valley7 06.03.2013. 17:38

Muka sa Erste NetBanking i Paypal-om

Daklem, cijela priča vrti se oko onog slavnog 4-znamenkastog govneta koje je potrebno da Paypal u potpunosti povjeruje mojoj kartici.

Odmah moram napomenuti kako je transakcija uspješno provedena, kako ja istu mogu normalno vidjeti na NetBanking-u i kako mi je, naravno, račun umanjen za odgovarajući iznos.

Na žalost, 4-znamenkastog govneta nema niti od korova.

Pojašnjenje: prijavim se na Netbanking i odem na početni izbornik "pregled stanja". Odmah na početku stupca imam podcrtani broj računa na kojeg mogu kliknuti, a kada kliknem otvori mi se "promet po računu". Tamo mi, pod današnjim datumom (vrijeme ne piše) za opis transakcije stoji slijedeće: Naplata naknade NB, mB, EF, SMS

No vratimo se još jednom na početni izbornik "pregled stanja" i podcrtani iznos koji se nalazi u stupcu pod nazivom "za naplatu" (naime, bankarski gurui preko telefona mi rekoše da svakako pogledam tamo). I vidi čuda, ta transakcija doista je tamo jer se datum i vrijeme savršeno poklapaju sa trenutkom kada je Paypal opalio tu transakciju za svoje 4-znamenkasto govno. Međutim, u opisu te transakcije nema onoga što mene zanima, nego umjesto toga piše POS 00000001

U daljnjem telefonskom razgovorom sa bankom uvjeravali su me neka pričekam negdje do sutra, jer se navodno to 4-znamenkasto govno može pojaviti sa zakašnjenjem. Ja ovo uopće ne razumijem s obzirom da je transakcija već provedena i da se taj kod jednostavno mora negdje nalaziti.

Stvarno mi je ovo diglo živac, mislim, ne mogu zamisliti zašto tako banalna stvar mora eskalirati u noćnu moru?! Što sad?

Kruno M 06.03.2013. 18:10

Naplata naknade Naplata naknade NB, mB, EF, SMS je redovno plačanje naknade za net usluge.

A meni je kod erste redovno prošlo paypal verificiranje, s tim da ti vjerovatno gledaš krivu karticu, da li si ti povezao običnu maestro karticu na paypal? Ili pak neku Visa electron karticu, pa trebaš pogledati promet po toj kartici?

MadBoY 06.03.2013. 18:35

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2352332)
U daljnjem telefonskom razgovorom sa bankom uvjeravali su me neka pričekam negdje do sutra, jer se navodno to 4-znamenkasto govno može pojaviti sa zakašnjenjem. Ja ovo uopće ne razumijem s obzirom da je transakcija već provedena i da se taj kod jednostavno mora negdje nalaziti.

Dobro su ti rekli. Pricekaj neko vrijeme i brojevi ce ti se pojaviti. Tako je meni bilo na 2 racuna sa PBZ-om. Transakcija je provedena, uzeli mi novac sa racuna ali su se tek nekad kasnije pojavili ti brojevi.

Valley7 06.03.2013. 19:02

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 2352348)
A meni je kod erste redovno prošlo paypal verificiranje, s tim da ti vjerovatno gledaš krivu karticu, da li si ti povezao običnu maestro karticu na paypal? Ili pak neku Visa electron karticu, pa trebaš pogledati promet po toj kartici?

Imam samo jednu karticu od tog računa, visu electron, sa kojom je danas normalno obavljeno plaćanje jedne stvari preko paypal-a. Daklem, sa karticom sve štima, nego je isključivo problem sa tim glupim kodom.

Pričekat ću dan-dva da vidim što će biti...

hrvatska1991 06.03.2013. 22:45

To ti je uredu, tako meni zna 2 dana stajati kada podignem s bankomata ili uzmem preko vikenda nesto preko paypala. Ne moras se brinuti oko toga, ako stoji u kucici "za naplatu" znaci da je sve uredno proslo :)

Valley7 07.03.2013. 15:28

Pojavila mi se danas ta glupost na Netbankingu, tako da je kartica konačno verificirana za Paypal.

coconut 07.03.2013. 15:47

Ja sam kupovao i bez te verifikacije. ECMC Erste banke.

Valley7 07.03.2013. 18:46

Znam ja da se može i bez te verifikacije kupovati do određenog iznosa, ali ipak je dobro što prije to riješiti da možeš mirno spavati. Bez toga uvijek postoji mogućnost da te nešto zajebaje u najgori mogući trenutak, npr. da sistem posumnja kako je kartica "ukradena" ili nešto...

lutherus 16.07.2014. 14:02

Iskreno bi me zanimalo koliko treba da se taj kod pojavi na Erste netbankingu. Prošla 2 dana kako naplačeno 1,95$ a na netbankingu piše jedino naplata potražnje i ništa drugo. U zabi kad verificiral karticu za sat vremena nakon naplate kod bil vidljiv.

Valley7 16.07.2014. 16:04

Meni se nakon dan-dva pojavilo u prometu po računu... Odmah na početku stisni na svoj iban, tamo bi trebalo pisati.

Prki 16.07.2014. 20:19

Kakva je to kartica, kreditna ili debitna????Meni preko Erste Mastercarda ne traži nikakav kod.

lutherus 16.07.2014. 20:42

Visa. Ma trebam kod za verifikaciju kartice. U međuvremenu se riješilo. Poslal mail paypalu pa se stvar riješila.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:27.