![]() |
Spajanje mreže
da neotvaram novu temu pitat cu tu:
situacija je ovakava, imam doma dva kompa koju su povezani crosover kablom u mrezu i svaki od njih je wlan-om povezan na st780, al posto su to dve mreze ocito je da se negdje krse Nekad radi normalno slanje podataka izmedju dva kompa (cca 90MB/sec) a nekad (500KB/sec) jel imate kakav prjedlog kako rjesit taj problem, mozda nekako drukcije slozit mrezu? |
Za razliku od Linux - a winsi imaju x problema kada se koriste dvije mreže.
Probaj složit / spojit na klasični način > oba kompa standardnim Straight-through kabelima na router (Lan1 i 2). Ako je router "daleko" a kompovi su relativno bliže onda nabavi mrežni switch pa tada spajaš kompove u switch a jedan kabel od switch - a do routera. Ako ti oba kompa imaju Gb mrežnu onda se isplati invenstirati u Gb switch + Cat6 kabele između kompova i switch - a (za manje udaljenosti može i Cat5e). Time dobivaš traženi brži transfer među kompovima a 100 Mb veza prema routeru je dovoljna. |
ja mislim da su u oba Gb mrezne, koristim integrirane mrezne na ploci
ploca br1 gigabyte ma 770 ds3 rev2 ploca br2 asrock fm2a75 pro4-m kolike ce brzine razmjene podataka biti ako je svaki komp spojen cablom na ruter |
gigabyte ma 770 ds3 rev2 > Realtek 8111C chip (10/100/1000 Mbit)
asrock fm2a75 pro4-m > Realtek RTL8111E Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s Potraži malo po forumu ili netu, ovisi o x faktora od os - a do mrežne i drajivera. |
al od prilike koja bi bila brzina 1mb , 10mb ili 100 mb
i jel imas kakvu preporuku ako bi isao na switch koji uzet, naravno da nije cjena pretjerana |
za 100mbps bi ti brzina bila 10x manja nego trenutna, odnosno oko 9MB/s
a sad, odi u "Control Panel\Network and Internet\Network Connections" pritisni tipku Alt, odi advanced - advanced settings i pod connections dovedi "local area connection" na vrh (na ovom drugom kompu jer je tamo vjerojatno prioritet na wlan mrezi i dok nage preko wlan tunnel, zanemari brzi preko lan-a) |
bas trazim po controlpanelu i nemogu nac network and internet/network connections
|
Re: Spajanje mreže
Upisi to u explorer adresu :p
To ti se nalazi u network and sharing center s lijeve straane Ajd javi ak dela :p |
u network and sharing centar s ljeve strane je:
menage wireless networks change adapter settings change advenced sharing settings homegroup internet options windows firewall edit: skuzio sam :) |
1. stavi adrese LAN kartica u drugi subnet, korištenje bi moglo biti malo kompliciranije
ili 2. ugasi im wireless, uštekaj LAN kabele u ovakvo nešto http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12307 a on se kao klijent spaja na DSL modem/router |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:48. |