![]() |
ga-7zxe bios flash
rijec je o dakle, malo starijoj gigabyte ploci, sa sdram-om, i gore je trenutno bios iz 2002 godine.
sve radi ok. problema nikakvih nemam. ali... bi volio puknuti gore novi bios. zanima me koliko se to isplati s obzirom da je sve ok. naime, ne znam da li je do maticne, ili tog starog biosa, ali jednostvano u biosu nema previshe opcija koje trenutno mene zanimaju. bios sam vec nasao, ali me zanima prije misljenje ostalih. |
flashaj slobodno samo dobro pročitaj read me ili bilo kakva uputstva za flash s tom matičnom.
|
eto i to je uradjeno. sa 9.2002, upgradean na 12.2003.
mozda i nije neki veliki pomak, ali imam i nove opcije u biosu. :D samo sto mi sada sandra javlja nekakav "SMBIOS/DMI information may be inaccurate". dok sve radi necu se pitati sto mi time zeli reci lazljiva kuja. :beer: |
to ti upozorenje stoji i u everestu kad uđeš pod DMI.
|
azo...onda no problem.
pokushao sam i overkloknuti na brzinu. memorija je jako slaba. doslo je do max 152x11 ilitiga 1672mhz, sto je ravno 2000xp. dalje se rushilo. :beer: |
ne mora značit da je ona, većini palomina je to max. ili je tebi t-bred?
|
sve znash srkynho, palomino je u pitanju. biti ce da je i proc djelomicno kriv, a i mema koja je stara 3-4 godine i prosla je sve i svashta....
|
ime je srky, ali takvog već imamo pa nisam i ja moga imat isti nadimak - a ovo no1 je kao No.1.
nego ima sam palomina 1700 i iša je stabilno do 155 ali s dizanjem voltaže na 1.775, a pošto se grija i na defaultu, ostavija sam 150 i def. voltažu. e i benchaj ga malo, znaš ono s&m ili prime, pcmark, 3dmark... čisto da znaš da je stabilan. |
nista, evo uz improvizirano hladjenje, dogurao sam do 153*11. da montiram sunona 12cm, mozda bi dobio josh koji mhz ali nikakve vece promjene.
o memoriji necemo previshe... :D znam da postoji ona jedna stranica na kojoj su najveci clockovi za odredjene serije proceva, sa cpu-z validationima, jel zna netko? cist da malo vidim.... :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:05. |