![]() |
izbacivanje određenog dijela teksta
Imam mali problemcic no nisam ga u stanju rijesiti, pa mi treba netko tko je strucniji u "programiranju"
Dakle radim u indesignu i imam mogucnost selektirat sve slike koje sam ubacio u trenutni posao, nakon kopiranih informacija dobivam sljedeci prikaz: Code:
IMG_4082.jpg OK 20 no meni za izvlacenje selekcije iz foldera treba samo IME SLIKE, htio bih maknuti status fotografije i broj stranice. Kako zadat u nekom programu pod find and replace da sve iza ".jpg" se obrise Code:
IMG_4082.jpg |
Citiraj:
Jezik, metodu ili alat biraj sam, to sto ti zelis moze odraditi i editorcic tipa Notepad2 (ili sto god drugo da podrzava regex) ili mastodont tipa Perl, kako te volja. |
zahvaljujem se za link :) no malo mi ispocetka bilo komplicirano ali kad sam skuzio malo kako sta ide, jbt odma sam iso filtrat razne tekst file-ove :p
Find: .jpg[^\n]* Replace: .jpg ili Find: [ \t][^\n]* Replace: |
Citiraj:
|
Iako je regex way to go što se i mene tiče, ovo se može bez problema riješiti u svakom excel-like programu s opcijom text to columns. Dobiješ stupac s željenim podacima, nakon što odabereš odgovarajući delimiter. S macro opcijom to možeš komotno automatizirati, samo treba mrvica programiranja.
|
ma meni je najveci problem doci do nekog kavlitetnog stiva di je sve ljepo objasnjeno.
sto se tice excela, sve sto je odvojeno tabom, excel cita kao novi redak. tako da je izvedivo bez puno filozofije, ali ovo je puno jednostavnije i brze za odradit :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:13. |