PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   MS Word: slika u headeru/footeru (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244781)

estugarda 25.02.2013. 00:54

MS Word: slika u headeru/footeru

Evo malo DTP problema, da razbijete glavu. Moja je već godinama razbijena.

Kako u header ili footer u Wordu staviti sliku, a da ona ne izgleda "isprano" u edit modu!?

a) ne, ne mogu koristiti PDF format ili neki drugi, mora biti baš u wordu
b) da, znam da se printa normalno, i da samo izgleda ispravno, ali ipak, ono što ja trebam je da i izgleda normalno dok se radi u wordu
c) ne tražim nikakva work-around rješenja, nego mi treba točno to što sam pitao
d) znam da mogu koristiti sliku kao fill effects, ali trebam baš odvojeno header i footer...

Ove 4 točke su navedene zato što ima dosta sličnih upita po raznim forumima, čiji su "odgovori" uglavnom tipa:
- izvezi u PDF
- to je normalno
- i sl...pa da ne zatrpavamo internet ponavljanjem

:fala:

muki461 28.02.2013. 15:36

Vrlo jednostavno, sredi u Page layot-u:Margins da Top bude 4cm primer, ako hoćeš da slika bude na Header, a ako želiš da ti slika bude na footer idi na bottom na 4cm, idemo na Insert, nadji header and Footer, ako si Top stavio na 4 cm , postavke za header na Page lazot-u mora biti na 2-2,5 (ili po potrebi ako tebi treba veća slika ideč na top primer 8 cm dok header negde oko 5-6cm) kad si ovo sredio klikni na HEADER i postavi kursor na tom delu onda ideš u meni Worda i nadji kolonu design gde ćeš naći opciju ya inseriranje slike i središ mišem-podešavaš veličinu slike (office 2007). I to je to što tražiš.

estugarda 28.02.2013. 19:59

Nije!
Ti si opisao klasično postavljanje slike u header ili footer. To znam i sam, i nisam to pitao.
Kad ovako postaviš sliku, ona će, jednom kad izađeš iz editiranja headera/footera, postati isprana, odnosno washed out. A to nisam htio, kao što piše u mojem prvom postu.

Ima tko ideju?

flajpan 28.02.2013. 21:08

Nije moguće. Ne postoji neki workaround da kad izađeš iz editiranja zaglavlja/podnožja da se ne promijeni opacity.

I sve što su ti do sad ljudi rekli je točno (print, PDF itd.)

Edit:

Smanji si gornju marginu i kopi pejstaj tu sliku na svaku stranicu - ne ide drukčije.

estugarda 28.02.2013. 21:28

Nije za mene. Da je za mene, ne bi ni bio word. Za klijenta je koji je jako uporan i ne želi prihvatiti "ne može se" kao odgovor. Užasno frustrirajuća priča...

Želi imati word koji je fensi. U boji, sa elementima vizualnog identiteta. Hoće da je jednako atraktivan i isprintan i za elektronički pregled. Istovremeno mora biti skroz funkcionalan (mogućnost promjene teksta u headeru)...

Pokušao sam sve živo;

1. stavljanje slike u header/footer
2. stavljanje slike kao watermark
3. stavljanje slike kao page fill
4. stavljanje slike ispod teksta...

Pokušao sam Word Perfect, OpenOffice...

Zanimljivo je recimo da se u OpenOffice-u sve da fino namjestiti kao Page Background i fino se printa, ali kad se otvori u MS Wordu, sve popuca...Strašno nešto...

To što od mene traži nije realno, ali činjenica jest da je Microsoft Word totalno smeće od softa. Naročito ove kasnije verzije. 2007+. Nevjerojatno je koliko puno stvari ne radi kako treba...I još je čudniji kaos koji vlada po forumima "podrške"...Nešto kao po forumima jabučara...gluhi s nijemim...

flajpan 28.02.2013. 23:43

A napravi mu onda u InDesignu fensi formu sa poljima, eksportiraj u PDF i nek si ispunjava kak hoće na predviđena mjesta.

Inzistira na wordu, prekrasno...

estugarda 01.03.2013. 08:43

Da. Inzistira na wordu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19.