![]() |
4 kuce wifi?
pozdrav, imam jedan specifican problem za koji se nadam da cu ovdje dobiti sve podrebne odgovore. Naime, u krugu od 500m2 nalaze se 4 kuce, jedna od njih ima pristup mtel adsl internetu sa huawei wlan routerom 6mbit/s. Ostale 3 kuce su udaljene svaka po 40-50m. Koji je nacin da se ostale 3 kuce spoje na 4. kucu? Napominjem da izmedju kuca nema nikakvih prepreka i ne radi se o kradji wifi signala?
|
Kupi polovni Siemens 763 ruter (otključani ili daj nekom da otključa), ugasi mu internet, ugasi dhcp, kao gateway postavi huawei, napravi novi wlan sa wpa2 šifrom i postavi ga kraj zida koji je okrenut tim kućama. U tim kućama bi mobiteli i laptopi trebali hvatat signal bez problema, a za desktope si uzmi neki wlan stick sa vanjskom antenom i surfaj.
Možda bi trebao dići brzinu jer 6 baš i nije puno na toliko korisnika. Edit: neki od iskusnijih forumaša ti može reči na koju regiju treba postaviti siemensa da bi mogao raditi punom snagom jer je za Europu malo ograničen. Ograničen i po snazi i po broju kanala. |
Fali podataka:
- skica u prostoru sa lokacijom gl. routera i željeno područje pokrivanja u te tri kuće sada bez neta - buđet i jel se rješava "samo da nekako proradi" ili "kako treba" - br. klijenata (ukupno i po kućama) i "prohtjevi" obzirom na količinu prometa - ... |
Citiraj:
|
Ovidi kolko je u tih 40-50m zapreka. Ako je optička vidljivost ok trebalo bi koristit repetitor mod i trebalo bi radit bez problema.
|
nema nikakvih prepreka, ja sam mislio sa jednom omni antenom i 3 vanjske antene to sve srediti ali ne znam da li ce raditi
|
Trebalo bi
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:48. |