![]() |
Koju zvučnu??
Evo gleda san malo po cjeniku zvučne pa neznam koju da uzmen , mislin se izmedju audigy2 zs 7.1 , audigy2 platinum ex 6.1.Cijena im je tu u 30kn. Uglavnom treba mi za igranje najvise , iman 5.1 slusalice sad oče li sve normalno radit sa 7.1 karticom kao sta bi sa 5.1 karticom jer u malo daljoj budućnosti mislin kupit neki 7.1 sustav zvučnika , po mojoj logici bi trebalo jebiga kad se netrazumin.Ako imate jos koju preporuku kartice u tom rangu recite slobodno.
Thx svima |
Ako ti treba samo za igre uzmi si audigy (jedinicu) dvojka ti je vise za profi upotrebu 5.1 slusalice ce ti radi ti na 7.1 zvucnoj.:smoke:
|
Za profi upotrebu sigurno neidu kartice tipa audigy koje su namijenjene kučnim korisnicima. Ali možda sam ja u krivu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To su kartice ponajprije za slusanje muzike, igranje itd al za profi upotrebu:smoke: |
jednom tj u nekoliko navrata bijah u jednoj radio postaji....na glavnom kompu iz kojeg signal ide do uređaja koji ga šalje odašiljaču sve ide preko Audigy cartice.....samo ako se dobro sječam u pitanju je jedinica.....mala radi 17x7x365 minimum;)
|
Radio postaje su profi studia za snimanje i editiranje mjuze? Ajde dobro. Možda da Visage baci kakav komentar:)
|
Citiraj:
....a hebiga zabrijem ja s vremena na vrijeme:D moja skromna isprikaica zbog totalno elstupido izjave:D |
što se tiče zvuka najbolji izbor ti je creative...
e sad ovisi s koliko love raspolažeš, moja preporuka je Audigy2 ZS, jer je 7.1 a to ti treba platinum verzije spadaju pod polu profi zvučne, a profi zvučna je nova creativova X-FI i ESI-eve zvučne. |
Citiraj:
...iz moje radiopostaje zvuk ide iz dvije live-ice,cak nisu iste:clap: ,bez beda...toliko o profesionalnosti,do prije dva mjeseca smo radili na celeru 500mhz sa zvucnom na isa slotu,ali zvuk je bio skroz solidan:eek: |
Obje navedene kartice nisu za profi upotrebu, daleko od toga.
Razlika između stare Audigy2 i nove Audigy2 ZS serije je u nekim finesama a poglavito u 6.1/7.1 podršci. Ukoliko korisnik nije zainteresiran za 7.1, toplo bih preporučio Audigy 2 Platinum eX, jer se radi o starijoj top-end kartici za ultimativno multimedijsko iskustvo sa pregršt mogućnosti, a uključuje sve moguće ulaze i izlaze, hrpu softvera i vanjski kontrolni centar sa daljinskim upravljačem. Upravo zato što se radi o 6.1-kanalnoj kartici, cijena joj je pala na vrlo nisku razinu. Audigy 2 ZS je pak nova 7.1 verzija, ali se radi o najslabijoj iz serije, čista kartica bez dodatne opreme. Po mom mišljenju, ne isplati se prelaziti na 7.1 (ikada) da bi se žrtvovalo sve ono što Audigy 2 Platinum eX ima za ponuditi. |
Citiraj:
Ovo se ne odnosi samo na spomenuti Audigy, već važi generalno. Utoliko vidim stvari na isti način kao i Jango Fett - ako ti 7.1 nije presudan (a upravo sam te pokušavao uvjeriti da nije), radije se odluči za izvrstan 5.1. |
7.1 je sustav za audiofile koji imaju na raspolaganju min 5000kn za svoje potrebe što se zvuka tiče.
što uopće sad trenutno podržava 7.1?:rolleyes: |
Citiraj:
1. audiofili nemaju veze s tim 2. cijena nema veze s tim. Sam koncept takvog surrounda nudi premalo da bi opravdao kompliciranost i nepodržavanje od strane proizvođača audio materijala, bez obzira na cjenovnu i kvalitativnu klasu uređaja/sustava. |
1. imaju, ima onih koji nemaju pojačalo tj. reciver nego najbolje zvučne koje se trenutno nude na tržištu i gigaworkse
al ima i onih koji to isto rade sam sa pojačalima i kvalitetnim zvučnicima. uglavnom i preko kompa, miksete na zvučnike, ma da ne duljim ima i takvih! 2. mislim time na filmofile, koji imaju pored kauča stroj za pečenje kokica koji izlazi iz fotelje:D nemožeš usporedit kvalitetu zvuka iz nekog cd-playera i kompa odnosno .wav format 24-bitni zvuk i ostale pičkarije. ak imaš kvalitetnu zvučnu i zvučnike (stvarno kvaltetne) onda izripaj neku pjesmu u 24-bitni zvuk i 96kHz, pa poslušaj tu kvalitetu visokih i dubokih tonova, perverzno!:) znam što pričam jer sam čuo kak to zvuči!:beer edit: jučer me mozilla sjebala tj. obrisali su mi se svi bookmarksi i nemam ti pokazat nijedan link.:( |
Citiraj:
Nažalost, ovo je hrpa netočnih informacija i ne znam kako si ih i od koga "naučio". Kao prvo, audiofile ne zanima baš surround zvuk, a ako i zanima (samo kod SACD i DVD-Audio materijala), onda se odnosi na 5.1, dok 7.1 služi isključivo filmofilima i gamerima, kako, jel, ne postoji istinski standardizirani 7.1 format. Kod audiofila, PC sustavi ne dolaze u obzir, već se takvo nešto gradi na bazi separiranih komponenti - zvučnika, subwoofera, surround procesora i zasebnih pojačala, a cijela stvar je bolesno skupa za jednog smrtnika. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sad bi se prepirat mogli do sutra a opet nitko nebi bio u pravu:D. Zato chil out tu smo da pomognemo covjeku:)
Ako bas hoces uzmi si audigy 2 zs nemres pogriješiti za ono kaj tebi treba je stvarno ok ja sam mislio da ustedis i uzmes audigy ali posto inzistiras uzmi si dvojku sa 7.1 jer kada vec kupujes kupi najbolje:D mada ga nikad neces koristiti:beer: |
Komek ovo je nešto u stilu kupi ferarija al nema veze kaj ga nečeš moč tankat,važno da ga imaš:rolleyes:
|
Bas to. Kad nečeju slusat a sta cu im ja:beer:
|
Citiraj:
imaš audio cd pa imaš dBpowerAmp pa izripaj u .wav format kak sam ti rekao pa ćeš znat o ćemu pričam! opet kažem jer znam jer sam to ćuo kak to zvuči!:) evo link aj da te pitam koje zvučnike i reciver imaš, ak se smije znat? |
Citiraj:
A znači govoriš o .wav formatu? On nije na 24/96, već na 16/44.1 To je dakle CD kvaliteta zapisa, koja se može virtualno poboljšati jedino up-samplingom na skupim CD playerima ili DAC-ovima. Inače: Integrirano pojačalo (zasebno): Sony TA-FB940R Pretpojačalo: Hafler (David Hafler) DH-100 Pojačalo snage: MTX Soundcraftsmen A200 Stereo zvučnici: Dahlquist CA1 Prelude CD player: Sony XB920 QS DVD/DVD-Audio/SACD player: Pioneer 565A Zvučna kartica: Creative Audigy2 NX Dakle, imam dovoljno opreme da mogu iz komparativne prakse potvrditi da kvalitetniji konvencionalni hifi sustav može biti itekako bolji od tehnološki naprednijih i rezolutnijih formata koji se reproduciraju na slabijoj opremi, pogotovo na PC-u. Tu doduše izuzetak vrijedi za profesionalne zvučne kartice za studijski mastering. |
Ti sad tu govoris o zvučnoj kartici za studijski mastering kaj ne vidis da covjeku treba malo bolja zvucna za game.:beer:
|
Citiraj:
http://img372.imageshack.us/img372/7033/slik24kq.th.jpg]Slika No.1[/URL] http://img372.imageshack.us/img372/2...ika14le.th.jpg]Slika No.2[/URL] http://img372.imageshack.us/img372/9...ika38uv.th.jpg]Slika No.3[/URL] evo pa prouči malo slike. i btw. jedna pjesma u 24/96 od cca 4min ima oko 100Mb:beer: |
Nažalost ne rade linkovi za slike, a preko thumbnaila vidim samo Photoshop... :confused:
Uglavnom, nemoguće je od jednog Audio CD-a izripati nešto u 24/96 kvaliteti. Tj. može se, ali to ne svira kao 24/96 nego kao 16/44.1. Ne možeš o ničega napraviti nešto! Pravi 24/96 i 24/192 zapisi se sada mogu naći isključivo na DVD materijalu u DTS-u, DVD-Audiu i zapisu u novijim igrama (HD EAX). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sto se tice o Radio postaja i njihovih produkcijsko recording mogucnosti, ima svega. Za vecinu domacih stanica je tvoj komentar na mjestu. No HR radio ima doista itekakve kapacitete posebno sektor koji se bavi klasicnom glazbom (HR3) pa oni to redovno i rade u izdavackom smislu. Vecina manjih stanica imaju neke kapacitete ali su najcesce nepotpuni za potpuni proces koji bi bio na visini zadatka, mada ako bi se njih pitalo, oni bi rekli da su to klevete ;) Radio stanice znaju biti i fuš "tvornice" za albume autora koji hoce ušparati lovu pa i oni daju svoj doprinos zasto vecina domacih albuma zvuci tako kako zvuci :( No znaju radio postaje imati i studija koja su mocnija i od same mašte, pa tako BBC ima pokretni studio koji debelo prelazi milijun Elizabetinih šoldi ! http://img372.imageshack.us/img372/8...oad27sa.th.jpg http://img372.imageshack.us/img372/9...rax26mo.th.jpg O kakvoj se konzoli radi necu ni spominjati jer ista broji vlasnike po kontinetima u jedno ili dvoznamenkastim brojevima. No kako BBC ima reputaciju beskompromisno visokog standarda produkcije ono sto vecina ni u mašti ne pomišlja staviti u studio, BBC stavlja u pokretno vozilo. Tocnije, moze staviti ;) Moze i AWE32 biti izlaz u postaji, sve ovisi o kriterijima onih koji donose odluke a ono sto ce izaci ce najvise govoriti o njihovim prioritetima i znanju. |
Citiraj:
Format je isto Wave (Wav) ali je poznat kao BWF odnosno Broadcast wav format i vec postao je prihvaceni (potpisani) standard od EBU-a. Kodiranje je ili linearni PCM ili mpeg layer2 Nazalost i tu dolazi do guranja proizvoljnih praksi i ideja, pa postoje i neka eksperimentiranja sa jos vecim vrijednostima sto samo dodatno zbunjuje i radi mistiku oko ovog formata, te mnogi i neznaju uopce da postoji. Americki senat koji u posjedu svoje kongresne biblioteke ima milijunske brojeve vinil-a (glazba i transkripcijski materijali) te veliki broj jos starijih formata, prihvatio je upravo ovaj format za arhiviranje svoje građe. Mnogi se opcenito zanose sa ripanjem u wav jer cesto puta obican wav takodjer gubi na kvaliteti originala, osim ako se ne radi o linernom PCM-u ili nekom raw formatu. Kako dosta programa to uopce ne daje na uvid, nije neuobicajeno da se zavrsi kao obican Wav-ko ;) Tu bi se dalo na siroko opisivati ali nema potrebe. Cinjenica je da ce PC kao takav nazalost ili na srecu postati glavni prenosnik audio-a u vecini broadcast sfera. Swedi su sve kompletne radio stanice umrezili putem Lan-a i sve ide preko PC-a. |
Citiraj:
Znam, u pravu si, no nisam htio komplicirati stvari :) Problem je u tome što kolega buljo aludira na ripanje (Audio CD-a) u takvoj kvaliteti, što ne donosi ama baš nikakva poboljšanja za koje tvrdi da je posvjedočio. Drugo, takav pristup možda bi i imao smisla za ripanje sa vinila, ali opet, oprema na kojoj bi se to radilo a da su poboljšanja znatna mora biti ipak nešto jače od PC-a sa phono sučeljem! I treće, nije vrag da je govorio o ripanju sa DVD-A (PCM ili MLP), SACD-a itd, u što čisto sumnjam. ;) |
Citiraj:
:beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:49. |