![]() |
Maticna
Ovako imam GA-7N400SL maticnu i kupio sam novi AMD Athlon XP-M 2500+. I sve ok ja ubacim proce u socket, metnem vent, upalim komp i vidim da radi na 800 MHz (133x6 ). Udem u bios i nigdje ne vidim gdje mogu dizati voltazu i mnozitelj !!!!
Molim pomoc !!!!! |
joj kad sam imo Asusa 100godina
.....probaj nači nešto u stilu sistem performance ili nešto slično pa prebaci na user defined ili expert |
Ctrl+F1...dok si u BIOS-u, naravno.
|
Citiraj:
|
probao sam vec Ctrl + F1 ali mista izbaci mi samo za memoriju i AGP, ali od voltaze i mnozitelja nista
|
Citiraj:
|
Ta serija Gigabyteovih maticnih (+ ona jos slabija nf2) su imale problema sa mobilcima. Nisu prepoznale promjenjivi mnozitelj pa su najmanji puknule. Probaj staviti najnoviji BIOS. ;)
|
ak neznate o cemu se radi nemojte pisat...
ctrl+f1 skroz gore desno ti je voltage bla...tam imas 3 opcije koje povisujes u postocima(vdimm vagp i vcore)...sam nisi dobro vidio... a mnozitelj mijenjas na plavim jumperima kod soketa ...ona plava kutijica sa 6 kukica...u manualu imas kombinacije, mislim da ak je na xxxxxxxx da je auto(posto je tebi unknown procesor iliti mobilac...postavlja ga na najmanju soket a frekvu)a da je 00000000 da je taj mnozitelj 12 ili 11 (nisam vise siguran) moja ploca je isla sa origigi bosom f11 na 230 ful stabilno:beer: edit: sa ctrl+f1 dobis jos i vremena za rame |
da mc_fish ja ti nemam tu matucnu koja ima ono kod socketa za mnozitelj moja ti je drugi model moj frend ima takvu koja ima kod socketa za mnozitelj.
|
a ando si u qurcu...
pitaj frenda da se mjenjate za matične... |
RTFM:D
Prouči malo bolje ploču mora bit negdje jumper jer sam ja na via kt333 imo jumper za 100 ili 133fsb |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:55. |