![]() |
Preporuka zvucnika za tv (TX-P42X20 plasma)
Daklem, stavio bi neke zvucnike na TV. Sto zbog boljeg zvuka, sto zbog toga da se iza plazme nalazi komp a zvucnici su sa straznje strane i onda ako netko sjedi za kompom uzasno ga nervira zvuk iz TV-a a tko gleda TV jedva da ista cuje. Posto se puno gledaju filmovi i serije preko kompa spojenog hdmi-em razmisljao sam o 5.1 sustavu koji onda mora imat opticki ulaz da bi 5.1 radio (ako i onda?) ali nalazim samo kucno kino komplete koji dolaze i s dvd playerom sto mi ne treba. Rado bi uzeo rabljeno i prosao sto jeftinije (do 500kn), neka kvaliteta zvuka mi nije prebitna posto se glazba nece slusat. Pretpostavljam da bi ipak najbolje rjesenje za te novce bio 2.1 sustav? Ali opet, koji? Posto mislim da analogni izlaz (chinceve) ima samo za L i R, kako onda sub spojit?
A sama pojacala sa digitalnim ulazom na njuskalu kostaju najmanje 700kn, a to mi preskupo a ne dobim ni zvucnike, em sta mi je vjerojatno overkill, ne treba mi nis prekvalitetno... Ako imate kakve prijedloge pucajte :) Hvala |
Ti 2.1 sustavi imaju klasičnu, i to samo jednu bananicu za oba zvučnika i sub. Nije sub na odvojenom "vodu".
Ostalo ti mora netko drugi preporučit, al mislim da od komp zvučnika nećeš imat neke vajde za tv. Treba ti il nekakvo kućno kino koje će moć primit optiku/činč/hdmi il ti trebaju neki PC zvučnici iz više klase koji opet mogu samostalno primit optiku/činč za ulaz. Sad mi palo na pamet, al nisam siguran dal je to još uvijek stavljaju, stariji televizori su na sebi imali izlaz za slušalice, pa se on mogao iskoristit lagano za neke PC zvučnike. Ovako po sjećanju, pogledaj genius 5.1 sw-hf, il tako nekako ide oznaka. Oni su imali masu raznih ulaza, a taman bi ti se uklopili u budžet. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:25. |