![]() |
phpBB3 spambot rješenje?
Na forumu kojeg sam napravio imam stalno problema sa ovim spamerima, i više neznam kako da ih se rješim.
Sada dolaze svaki drugi-treći dan. Trenutni plugin koji koristin je Q&A što sam čitao da je najbolji ali očito nije. Da li znate nekakvo drugo rješenje? :fala: |
Q&A je najbolji ako postavis pitanje koje zahtijeva dovoljno specifican i gramaticki ispravan odgovor.
Recimo da imas forum posvecen Slavonskom brodu, postavi pitanje: Koji je naziv za žensku osobu koja živi u glavnom gradu Brodsko-posavske županije? Ili povezes neko specificno pitanje s Ivanom Brlić-Mažuranić. Valjda svaki brodanin koji je zavrsio osnovnjak zna za nju. Isprobaj tak neku foru. |
A znam da je najbolji, samo što je problem što mi forum treba biti i na engleskom jer i stranci dolaze pa ne mogu staviti takvo nekakvo pitanje heheh :)
|
bas sam neki dan naisao na forum koji je imao zgodno pitanje
pitanje je bilo, koje je prvo ime glumice koja je glumila u X seriji pod imenom ...koje god... spam bot ti to nece znati covjek ili mora da je gledao seriju ili moras otic na imdb.com da vidis odgovor zasto nebi i ti slicno napravio |
Citiraj:
Ali stavit ću tako ime neke poznate osobe. :fala: |
Jos par ideja je da stavis checkbox s nekim blesavim imenom tipa "ko-klikne-bot", hideas ga sa javascriptom na loadu pagea... Ogromna vecina botova ce ga checkirat, a stavis samo da se svi pokusaji registracije sa checkiranim checkboxom ignoriraju. Just sayin' :goood:
Poanta je da počinješ od pretpostavke da je korisnik koji se pokušava registrirat 'nevin' - tj. nije bot. A ne da moraju dokazivat da nisu... Više je (real) user-friendly. |
Trenutno sam stavio ime glavnog glumca u filmu book of eli pa ćemo vidjeti do kada će to izdržati :P Hvala na savjetima
Ako nekoga zanima (ipak ne znam da li smijem stavljati poveznicu), posjetite nas na http://olo-company.hcl.hr/ Stranicu još uvijek moram doraditi, ali je forum gotov samo ga treba popuniti :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10. |