![]() |
HTML5 image slideshow
Amater sam sto se tice web dizajna, radim si neki slideshow koji sam sklepao od koda koji sam pronalazio po netu.
Koristen je HTML5, javascript i CSS jer druge tehnologije ne rade na serveru. Sve to radi uredno, ali problem koji moram rijesiti je sljedeci. Okvir u kojem se prikazuje slika je fiksne velicine odreden u CSS-u. Što me dovodi do toga da slike koje ce se prikazivati u njemu moraju biti resized na tu fiksnu velicinu, sto svakako nije moguce jer ima malih i velikh slika razlicitog omjera velicina (aspect ratio). A kad u HTML-u odredim velicinu za pojednu sliku preko width i height propertya da budu prilagodene tom okviru onda budu rastegnute ili sužene što sliku cini neuglednom. Kako napraviti da se okvir za prikaz prilagođava velicini slike automatski? Hvala. |
moras namjestit width i height property okvira na auto, ali to je sve upitno bez konkretnog css koda.
Nije to bas tako jednostavno, jer se css zna često pobijati :D |
Daj stavi kôd tu.
|
Evo to je taj CSS
EDIT: velicinu okvira odredujem promjenom tih propertya u "sliedshow" i slideshow ul" jer okvir je dvostruki (ako sam ja dobro shvatio kod), iako razmisljam da to izbacim i ostavim samo jedan... Code:
*{ |
Srećom pa si mogu vizualizirati kako to izgleda.:D
Daj stavi i HTML. |
Citiraj:
Ok, nema u tom htmlu bas neke filozofije, cilje je samo da prikaze te slike u tom okviru. Ostavio sam samo jedan link na sliku u klasi "slides" da vidis kako izgleda jer su ostali samo c/p s drugim rednim brojem slike. Code:
|
HTML:
HTML:
<!DOCTYPE html> Code:
*{ U css-u sam ti promijenio jedan selektor, jer mi se nije dalo komentirati liniju po liniju. :D Ovo sam nabrzinu napravio, pa sam možda/vjerojatno shebao pozicioniranje slide-a. Valjda ti to nije problem vratiti. |
Ovo radi, ali okvir nije bas u centru :D poigrat cu se s time.
Jel mogu ove vrijednosti height i width kod wrappera mijenjati i na neke druge nacine? |
kako nije u centru?
po horizontali je :D po vertikali, probaj sa margin: auto; na #wrapper |
Stavi ovako:
Code:
#wrapper{margin: 150px auto 0 auto;} BTW. moja preporuka ti je da koristiš reset css-a. Više o tome. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:13. |