![]() |
Preporuka best buy zvučne i zvučnika
Sad imam Creative Audigy 4 zvučnu i logitech x-530 (s tim da koristim samo subwoofer i 2 zvučnika) i htio bi kupit nešto novo.
Brat je kupio nedavno Asus Xonar zvučnu jer je čitao da je best buy. Da uzmem istu? Što se tiče zvučnika, vjerojatno bi uzeo neke 2.0. Cijena za zvučnike bi mi bila ok nešto između 500-1000kn. |
Ja osobno imam Xonar D1 i stvarno nemam zamjerke, promjenio sam ih nekoliko (ništa ekstremno) ali ova mi ima daleko najčišći zvuk od svega što sam isprobao
|
Do 1000 kn gigaworks t40
|
Pošto se nitko nije javio (bar do stereotypa), čitao sam starije postove (2010. ugl) i kolko sam skužio, moja audigy 4 nije ništa lošija od ovih zvučnih do 300kn pa ću je onda vjerojatno zadržat.
Što se zvučnika tiče, u nekom postu sam skužio da su hvaljeni genius drveni i creative T20/T40. Svi ti zvučnici mi se i izgledom sviđaju jer više volim taj neki robusniji izgled od decentnog/futurističkog (kao npr. logitech z323). Gledao sam Genius HF2020, al su loše ocjenjeni na pcmag. Neznam kakvi su ovi jeftiniji 1800A... Pošto nebum uzimao zvučnu, mogao bi onda Creative T20/T40. T20 su 500kn jeftiniji pa bi prije njih. @stereotyp: nabava mi baca samo cijenu 1165kn (segar.hr), a to mi je malo puno... jesu ovi T20 puno lošiji? |
Koliko sam citao online, izgleda da daju skoro istu zvucnu sliku, samo su predvidjeni za malo manje prostorije.
Ja sam prezadovoljan sa t40. Zvuk je cist, visokotonci ostri ko britva, bass reflex se lijepo cuje i osjeti u prsima, snage imaju dovoljno. Po meni idealni zvucnici za uzivanje u mjuzi (naravno, u segmentu pc zvucnika) bez potrebe za nekim nabijanjima da stakla pucaju. Koristim ih za sve glazbene zanrove, a najvise za elektroniku. Nedavno sam uzeo logitech z523 za tv i filmove i iz prve ruke mogu rec da je kvaliteta zvuka nemjerljiva u korist t40. Ovo je moje subjektivno misljenje. Sta se tice cijene, mislim da sam ih vidio u Elipsu (t20 i t40) a ja sam svoje uzeo u algoritmu, i to prvu reviziju. Sad je aktualna rev2 |
T20 ću uzet jer mi više odgovara cijenom.
|
Zna li netko gdje se u ZG u nekoj trgovini mogu poslušati zvučnici iz ove teme (t20, t40, m-audio, schyte,...) ?
|
Sumljam da ćeš naći to, eventualno ako uspiješ nagovorit u nekim "boljim" trgovinama da ti ih isprobaju prije kupnje. Btw imaš PM.
|
Ako ti je limit do 1000kn kao što kažeš baci oko ovdje, dosta se pričalo o stvarno dobrim preporukama:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=237364 Osobno bih umjesto T20 uzeo u obzir M-Audio AV-30, ako ne i AV-40, ali ovisi što tražiš... |
Alesis M1 Active 320 USB
PHONIC P5A STUDIO MONITOR Kurzweil KS40A M-Audio Studiophile AV40 Numark NPM5 Behringer Digital Monitor Speakers MS20 ( U Novom Sadu oko 700 kn,kod nas oko 1000 kn) Ovi su svi oko tisućice. |
|
Best buy zvučnici (2.0, 2.1, 5.1...)
Dakle imao sam X-530 (koje sam koristio kao 2.1 zadnjih godinu, dve) i odlučio kupiti nešto sa kvalitenijim zvukom (bas mi je na ovima bio ok, al visoki i srednji tonovi su falili...to sam skužio kad sam malo više slušao hifi sustav od starog koji je u dnevnom boravku).
Odlučio sam se za 2.0 pošto mi je glazba najbitnija (ugl. slušam stream otvorenog radija, tu i tamo neki house/rnb) te sam kupio Creative T20. Srednji i visoki tonovi su bili očito bolji od X-530, ali mi je bas falio... nekako mi nisu dovoljno močni bili T20, bas je zvučao dosta "plastično"... kao da iz kutije dolazi. Dakle sad bi kupio neki sustav (svejedno jel 2.0, 2.1, 5.1) poželjno do 1000kn, al ok je i 600kn i 1200kn...bitno da ne hitim novce bezveze jer sam sa T20 fulao i nebi volio opet fulat. Zvučna je Asus Xonar DS. |
M-Audio AV40 Stereophile. Od 2.0 za ~te pare.
|
A logitech z906? Možda bi i to uzeo pošto je ionako za muziku razmještaj nebitan, a barem bi TV onda imao 5.1...
|
S obzirom da je z906 oko 2000kn a i naveo si da ti je najbitnija glazba tak da bi ja na tvom mjestu prekrizio 5.1 sistem (to ti je tek bacanje novca ako ti nisu filmovi No1. )....dobro si razmisli o nekim drvenim "hi-fi" zvucnicima tipa Dali Concept 1 (nesto u toj klasi oko 1000kn) + neko rabljeno 2ch pojacalo tipa Denon, Rotel, Cambridge i vjerujem da takva kombinacija pojede z906 u stereo modu. Imao sam prije Z5500, kasnije sam to prodao i uzeo Denon 5.1 receiver + Dali Concept 2 zvucnike i ta kombinacija je svirala puno ljepse od Logitecha, kasnije dok je bilo para sam samo nadogradio sistem sa zvucnicima na 5.1 (dali concept 1 i centar + Energy sub s10.3) zbog filmova.
Bilo bi dobro da odes u neki Hi-fi shop pa si malo poslusaj kak rade ti jeftiniji bookshelf za kojih 1000kn. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51. |