PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   problem s win 7 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242605)

punish3r 07.01.2013. 14:45

problem s win 7

Pozdrav
Nisam siguran jeli samo problem u windowsima ili je Nesta ozbiljnije
To mi se dogodilo jučer...
Kada sam upalio komp normalno sam bio na ne tu kad mi se pojavio plavi ekran i poruka "vas sustav se orusio Windowsi se oporavljaju" tako Nesta u tom smislu
I tako mi se počelo sve češće dogadat... Ali kad napokon uspije m doc do podizanja windowsa krene mi pregledavati hard disk i kada završi opet se poruši i ne mogu ga pokrenut.
Sada kada ga upalim pojavi mi se pritisnute f2 ili delete za ući u BIOS
Ali ja sta god da stisnem nista jednostavno koda tipkovnica i kompjuter nisu kompatibilni
Molim vas pomoć znaci jednostavno sta god da stisnem ne reagira mi kompjuter...
Prošli put sam imao sličan problem i moro sam zamijenit kabel od hard diska i matične...:stoopid:

Mommistake 07.01.2013. 15:05

Nije problem u windowsima...

Zeza te hardware.. Tj. moje mišljenje je da te zeza hard :)

punish3r 07.01.2013. 16:25

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2310348)
Nije problem u windowsima...

Zeza te hardware.. Tj. moje mišljenje je da te zeza hard :)

Lega ma znam a dat cu jednom pa nek proba to rjesit

mef. 07.01.2013. 16:45

@punish3r,

to se odmah pojavi kad upalis racunar i da li mozes uci u bios? Pitam jer sam imao slican problem tj. kad je nestajalo struje.

punish3r 08.01.2013. 09:14

Citiraj:

Autor mef. (Post 2310417)
@punish3r,

to se odmah pojavi kad upalis racunar i da li mozes uci u bios? Pitam jer sam imao slican problem tj. kad je nestajalo struje.

Kad upalim računalo nekad se pojavi nekad ne ali ako da pojavi se as rock i piše pritisnite f2 za ući u BIOS i tako to
Ali ja sta god da stisnem nista jednostavno ne mogu uc u BIOS i promjeni bootanje ne znam Nesta je s hat dom probat cu promjenit kabel sto spaja hard i matičnu ako VI imate ideje
:beer:

[GOW]Nec 08.01.2013. 10:19

Ajd ti prvo ispuni "moj komp", tako da i mi znamo o čemu se radi.

Čim više detalja, lakše ti je pomoći.

Druga stvar, da li je tipkovnica USB ili PS/2? Da li pali Caps Lock ili Num Lock kad ih pritisneš?

mef. 08.01.2013. 11:17

Ako ti je USB, resetuj BIOS, udji u BIOS (bar je poslije reseta kod mene je moglo) i namjesti "Support for USB in DOS" (nisam siguran da se bas ovako zove) i stavi na ENABLED.

P.S. Kod mene je ovo radilo.

punish3r 09.01.2013. 12:58

Evo ukratko sam napiso još cu dodat napajanje ali evo to je to
Stvar je u tome sto se komp normalno pali ali jednostavno ne mogu dići windowse i ne mogu ući u BIOS jer se ni stan ne dotada kad pritišćem po tipkovnici
Svaki put imam taj problem a uvijek je bila stvar u hard disku ili windowsima

I još jedna stvar kad stisnem Cape lock ili Neum lock nista se ne dotada a radi jer sam ju spojio na laptop i tamo je sve OK bilo...

Mommistake 09.01.2013. 13:27

Caps Lock i Num Lock*

Izvadi 1gb rama prvo i probaj onda.. Možda ti se rami međusobno kolju, ako imaš 1x1gb + 1x2gb...

punish3r 09.01.2013. 16:20

Haha da sorry na tabletu sam pa me teza t9
Može pa vam javim...

Nikky 09.01.2013. 19:05

Ajde povadi šta je spojeno na usb - ove, zapamti gdje je šta bilo,
spoji (ako nemaš posudi) klasičnu PS/2 tipkovnicu i vidi jel sad možeš ući u BIOS,
potom provjeri / postavi da su upaljene opcije za USB Legacy support.
Kad ovo odradiš traži slijedeću grešku ako je ima.

punish3r 11.01.2013. 19:15

Ljudi prvo sam izvadio rame ali sve je OK s njima onda sam spojio taj klasični nastavak i SAD radi tipkovnica ali kad stisnem f11 da udem u BIOS on mi uvijek otvara prozore u kojem piše launch startup repair i start Windows normally kad stisnem repair jednostavno se re starta a kad stisnem start Windows normally bude blue screen i re starta se komp sve vise vjerujem da su Windowsi ili najvjerovatnije hard ima ko uputu lkakvu.?

Evo uspio sam uc u as rock instant flash
BIOS file :No BIOS file found
Device :1. 1st floppy druge
2. SATA : 4d-Samsung HD502HJ

Mod: Ne stancaj postove zaredom, koristi opciju "Edit" u desnom kutu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:01.