![]() |
Instalacija winn 7
Uzeo mi frend novi laptop HP envy g6-1184ca na kojem je imao predinstalirane winn 8 pa posto se nije bas snalazio s njima mislili smo da bi bilo bolje da ubacimo friske winn 7 pa smo naisli na problem....
Instalirali smo ih pa smo mislili ubaciti preko usb-a dodetne sitnjarije no ne prepoznaje usb jer nema drivera za nj takoder ne radi ni network itd... Otisli smo i skinuli drivere za taj laptop koji su samo za winn 8 ali ne sljaka za winn 7... Moze li tko pomoci s idejom di naci drivere da rade u winn 7x64:wtf2:... |
Citiraj:
Vjerojatno si i sam guglao i vidio da takvog nema već se nađe m6 1184 ca. |
Šta ste drugo očekivali od M$ gofna i deala sa proizvođačima ?
Igrokaz oko sakrivanja drajvera se ponavlja kao sa Vistom i W7. Nađi preporuke na forumu za detekciju "nepoznatog" hw, izvadi Device ID / Hardware ID za sav nepoznati hw i sa time u Google i ovdje u temu. |
ok nikky, ali da ne prepoznaje USB-e........... iskreno, ja to jos nikad nisam cuo. jebes instalaciju drivera preko ID-a, to svatko tko se iole vise kuzi je naisao na problematiku, ali da USB ne radi...........
pa otkad, od 2000-e je nativna podrska za USB-e? ja mislim da ne znam sto je ovdje problem, ili je jako lose objasnjeno. |
Citiraj:
|
Koliko ja znam, zadnje vrijeme nekakve gluposti rade s tim laptopima pa rade jedino s win 8, ali nemojte me za riječ držati :)
|
Citiraj:
|
Ovako ekipa..Naso sam na jednom forumu Driver pack Solution 12.3 Lite i njega sam instalirao na lap i mogu vam reci da me je odveo na adrese sluzbene da skinem odgovarajuce drivere za svaki dio hardwera...Dakli prvo sam kopy-PASTE na drugi lapp i skinuo driver za network a ostalo sam direct s ovog laptopa i mogu vam reci da sve uredno radi te sam napravio update winna....
http://devid.drp.su/ Jest ruska stranica ali je bey virusa i krade identiteta:lol2: |
Citiraj:
mislim, ok, kuzim sto hoces reci. iskreno, nisam nikada odmah niti isprobao USB 3.0 nakon instalacije, no ne znam. ok ako je do toga, my mistake. |
Zadnji hp koji sam radio, nije htio sa win7 usb sticka prepoznati disk nikako, ni usb 3.0 ni 2.0. :stoopid:
Linijom manjeg otpora, ubacio sam origigi dvd win7 (sa kojeg je boot usb napravljen) i sve dela naravno. |
Citiraj:
Ekipa se "malo razmazila" time što je W7 u startu prepoznavao dosta toga, no kako izlazi nova oprema tako prepoznaje sve manje. Nije to ništa novo ni čudno. |
Šta se ne može downgrade sa W8 na W7 kao što se mogla sa W7-XP?
|
Citiraj:
Ali evo i par interesantnih linkova: http://www.theregister.co.uk/2012/11...rade_win8_pcs/ http://www.neowin.net/news/hp-wont-s...n-consumer-pcs |
Bravo za HP. Koliko god su prije bili ok jer si mogao naći drivere i za Win98, sada su za**ali motku.
|
Citiraj:
|
Rijesio ga se jer se dobrano grijao,mjerili smo na izlaznoj venti teperatura 55+ kad vrti same winne...
Uzeo je Samsunga 700z sa i7 procom 8gb rama 1gb grafulje...mocan li je __________________ |
Ej ekipa opet problemi...
Sad je sa Samsungom,laptom je dosao s predinstaliranim winn 8 i to aktiviranim pa reko da napravimo backup dok su friski i to i uradimo s Acronisom 2013 i dobijemo key 30 dana na vanjski hard,pa smo okrenuli da disc podijelimo s Easusom na dva dijela-restart-problem... Na mozemo dici winne,ok pa napravimo startup disc na drugom compi i spojimo disc pa reko oce sad kad mi javlja Acess Denied...jbg Pretpostavljam da treba nesto uklj/isklj u biosu ali sta? Ubacimo friske winne na isti disc s opcijom bez formatiranja i uspijemo podici sistem kad u local disc nalazim windows i windows.old??bez veze Ok instaliramo Acronis i povucemo backup pa trazi restart kad ono isto Acess Denied isto kao s startup discom???? Decki dajte pomozite kako da vratim backup s acronisom... Windows 8 Enterprise x64 P03ABJ Bios verzija bios nacin UEFI Samsung I7 3635QM |
Problem je rijesen,nisam enable/disable neke stavke u biosu:lol2:
Vratio sve i radi odlicno...Ali sam primjetio da to nije full vezija winn 8 vec sa nekim uskracenim opcijama....uglavnom da se kupi jos od micro lopova... Jbti njih valja se vratiti na winn7:amen: |
nema dva slova 'n' u Windowsima.
I da, ovako side question - Win8 driveri nisu kompatibilni sa Win7? |
Citiraj:
Sretna Nova |
Ništa zlonamjerno, samo jedna sitna opaska ;)
A što se tiče drivera - zanima me da li je moguće staviti drivere od Windows 8 na Windows 7, ne znam koliko je to moguće i koliko je pametno pa sam mislio da će netko odgovoriti. Sretna Nova također |
Citiraj:
|
Dabogda ti krepalo 'n' na tipkovnici :D
|
Zna li neko kako da instaliram Windows 7 na laptop Sony Vaio SVE1512C6EW. Na njemu je Windows 8.
Ne prepoznaje mi opticke uredjaje u BIOSU, tj nmg postaviti boot sa CD-a. Napravio sam bootabilni usb, ali ni njega nije bootao. Nesto sam procitao na internetu da je do formata diska... I nez da li uopste za ovaj laptop imaju driveri za Windows 7. Da li neko zna nesto vise o tom? :) Pozdrav |
Već poznat igrokaz deala M$ i proizvođača, na supportu namjerno nema drajvera za W7.
http://www.sony.co.uk/support/en/pro...12C6EB/updates Za ne falit izgleda da ima firmware update za cd/dvd uređaj u tom modelu. Nemoj komplicirati sa usb instalacijom kad ima cd/dvd uređaj, install sa dvd - a bi morao raditi. Prvo trebaš sada dok je W8 još operativan izvaditi Device / Hardware ID za sav hw i sa time tražiti drajvere. Zatim pogledaš šta je predinstalirano na lapu i dali među time imaju drajveri za W7. Vidi > http://driverscollection.com/?H=SVE1...ws%207&dpage=2 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na njemu je UEFI Bios.. I tamo gdje podesavam boot imam samo uefi usb device... Tako nesto, ne sjecam se sad. Nije mi laptop tu. Problem je sto je sve na italijanskom a ja pojma nemam italijanski. Da li je moguce, posto sam ubacivao win xp cd, da zato nije mogao bootati. Mzd moze bootati samo DVD? |
Firmware za cd/dvd uređaj se obično izdaje kada treba popraviti neki nedostatak / grešku.
O ćemu se radi ne znamo jer nema popratnog objašnjenja. Nisi pratio u školi kad smo govorili o "mogućnostima" UEFI Biosa, jedna od tih je da se može definirati koji os (evi) se "može" boot - at a koji ne, ne kažem da je to slučaj ovdje ali ... Ubacivanje / boot čistog xp install cd - a spada u klasu teški optimist, eventualno bi mogao ako se radi o verziji sa dodanim odgovarajućim sata drajverom (nLite). Međutim i tada te može zezati format hdd - a tj. tip file sistema, od Viste guraju noviji NTFS samo da ti zagorčaju život, otežaju install XP - a, ... To se rješava formatom hdd - a. Gore spominjani deal M$ i proizvođača se potvrđuje i ovim > http://www.sony.co.uk/support/en/topics/solutions/36760 Dakle za downgrade na W7 ili XP trebalo bi: - pogledaj šta imaš predinstalirano (instalacija) aplikacija i drajvera (vjerojatno C:\Windows\Drivers ili C:\Drivers) i to spremi po mogućnosti na vanjski hdd - otvori Device manager i za sav ugrađeni hw izvadi podatke (naziv, Device ID), možeš to napraviti i sa programima tipa AIDA - HW Report - sa prikupljenim informacijama traži drajvere za željeni os W7 ili XP, primjera radi a po drajveru za W8 mrežna je "Realtek PCIe GBE Family Controller" i za nju nebi trebalo biti problem naći drajver za W7 ili XP, ujedno po opisu u install paketu (ovaj za W8) stoji da podržava XP, Vista, W7 i W8 x64 os - eve, primjer drugi za Hotkey Utilities piše da podržava XP, Vista i W8 - ako među instaliranim aplikacijama imaš VAIO Recovery Utility pogledaj ovaj manual > ftp://ftp.vaio-link.com/pub/Manuals/...2006Q3_R_1.PDF odradi Create Recovery Media Kit koji će napraviti recovery dvd - ove, može ti trebati do 5 - 6 DVD-R/+R diskova - kako ja ne vjerujem puno ovakvim alatima a ujedno mogu imati namjerna ograničenja istu stvar se može odraditi sa Acronis TrueImage (Linux baziran, boot cd) i napraviti full backup hdd - a, opet na vanjski hdd ili DVD-R/+R diskove. Time si siguran da po potrebi možeš "vratiti" tvorničko stanje i hebeni (kupljeni) W8 uključujući i skrivenu particiju sa factory predinstallom. - slijedeći korak je format hdd - a sa alatom tipa Paragon Partitiom Magic (hint Hirens) i to tipa 5.1 a ne ovim novijim podržanim od Viste pa dalje - već sam gore naveo, ako ćeš dizat XP onda treba sa nLite napraviti install cd sa integriranim sata drajverom, na supportu stoji "Intel 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller" paket > ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/Ori...74509-0082.EXE u kojem se nalazi sata drajver koji bi trebao pokrivati sve od XP do W8, evo sam uspio iščupati iz duplog install/pakiranog > http://depositfiles.com/files/8nkwz6xxx vidi Drivers\AHCI folder, u paketu se još nalazi "Intel Rapid Storage Technology" app ali samo za W7 i W8 - ... Ako ćeš manualno kopat po ftp - u > ftp://ftp.vaio-link.com/pub/VAIO/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54. |